Sådan lytter du gratis til lydbøger på Spotify

Nøgle takeaways

  • Spotify tilbyder i øjeblikket over 375.000 lydbøger, inklusive klassikere i det offentlige domæne, der er tilgængelige for alle at lytte til gratis.
  • Mens Spotify Free-brugere kan lytte til lydbøger i det offentlige domæne, får Spotify Premium-brugere 15 gratis timers premium lydbøger hver måned.
  • Premium-brugere kan også købe 10-timers opladninger til lydbøger, der holder i 12 måneder, hvorimod de 15 gratis timer ikke overføres fra måned til måned.

Mens musik er Spotifys hovedfokus, tilbyder streamingtjenesten også podcasts og lydbøger. Og Spotify-brugere, både på gratis- og premium-planerne, kan lytte til lydbøger gratis (hvis de ved, hvor de skal lede).

Tilbyder Spotify lydbøger?

Ja, Spotify har lydbøger tilgængelige at lytte til på sin tjeneste, men udvalget er begrænset til visse regioner. Lydbøger er tilgængelige på Spotify i USA, Canada, Storbritannien, Irland, Australien og New Zealand.

Mens musik traditionelt har været dets hovedfokus, har platformen tilføjet flere alternative lydbaserede underholdningstilbud i de senere år.

Spotify har skubbet kraftigt ind i podcasts, både produceret og vært for dem. I januar 2021 begyndte Spotify at udgive sine egne originale lydbøger, der er eksklusive for platformen. Og siden da har Spotify tilføjet førsteklasses lydbøger, der kan købes.

Spotify

I skrivende stund kan Spotify prale af mere end 375.000 lydbøger på sin platform, så du burde kunne finde noget, der er værd at lytte til.

  7 måder at administrere nyhedsbreve på Gmail uden at rode i din indbakke

Giver Spotify dig mulighed for at lytte til lydbøger gratis?

Ja, men antallet af lydbøger, du kan lytte til gratis, afhænger af din abonnementsplan…

Offentlige værker er tilgængelige for alle

Spotifys originale lydbøger er hovedsageligt baseret på bøger, der er så gamle, at de nu er ude af copyright. Dette sætter dem i det offentlige domæne og betyder, at alle kan genoptrykke og distribuere dem uden tilladelse fra den oprindelige forfatter. Hvilket i tilfælde af lydbøger betyder, at nogen kan optage en fortælling af bogen og gøre den tilgængelig for alle.

Disse lydbøger baseret på klassiske romaner er gratis for alle Spotify-medlemmer at lytte til, uanset din plan. Men ligesom musik og podcasts kan Premium-abonnenter lytte til dem uden annoncer.

Premium-lydbøger er forbeholdt Premium-abonnenter

Spotify er også vært for det, der bedst kan beskrives som “premium lydbøger”. Det er optagelser af nye eller nyere romaner, der i høj grad stadig er ophavsretligt beskyttet, og derfor ikke er helt gratis at lytte til. I skrivende stund er disse kun tilgængelige i USA, Storbritannien og Australien.

Disse vil blive fortalt af enten forfatteren, en berømthed eller en person, der er trænet i fortællekunsten. Og de vil være tilgængelige til at købe i stedet for at lytte til gratis. Spotify Premium-brugere får dog 15 timer om måneden til at lytte til premium lydbøger gratis. Derefter kan du også købe opfyldninger, der er tilgængelige i intervaller på 10 timer, som beskrevet i denne Spotify Support-side.

Hvilke lydbøger er tilgængelige på Spotify?

Nogle af de klassiske lydbøger, der er tilgængelige gratis, er Frankenstein af Mary Shelley (læst af David Dobrik), Great Expectations af Charles Dickens (læst af James Langton) og Jane Eyre af Charlotte Bronte (læst af Sarah Coombs).

  Sådan kommer du i gang med filmfotografering

Nogle af de mere moderne lydbøger, der kommer med et prisskilt, er Hobbitten af ​​JRR Tolkien (læst af Andy Serkis), One Day af David Nicholls (læst af Anna Bentinck) og Spare af Prins Harry (læst af forfatteren).

Så godt som Spotifys lydbogstilbud er, hvis du er en stor fan af denne formfaktor til forbrug af bøger, vil du sandsynligvis få mere værdi fra et Audible-abonnement.

Sådan lytter du gratis til lydbøger på Spotify

Hvordan du kan lytte til lydbøger gratis på Spotify afhænger helt af, om du er en gratis bruger eller betaler for Premium-planen.

Hvis du er en gratis Spotify-bruger…

Spotify Free-brugere er begrænset til at lytte til de førnævnte bøger, der ikke er ophavsretligt beskyttet, nu i det offentlige domæne. Desværre er der ingen nem måde at gennemse de lydbøger, der er tilgængelige for at lytte til gratis. Spotify har valgt ikke at levere en liste over disse lydbøger. Hvilket betyder, at du enten skal søge efter navnet på bogen eller forfatteren, eller finde afspilningslister oprettet af andre brugere.

Din bedste mulighed er sandsynligvis at søge online efter en liste over bøger i det offentlige domæne, og derefter søge i Spotify efter en, du er interesseret i at lytte til som lydbog. For eksempel har GoodReads en liste over Public Domain Books opført i rækkefølge efter popularitet.

Desværre kan nogle af disse stadig dukke op på Spotify som tilgængelige at købe, da udgivere stadig kan sælge en læsning af bøger i det offentlige domæne. Andre kan have gratis versioner tilgængelige som podcasts eller album i stedet for lydbøger, med hvert kapitel tilgængeligt som en individuel episode eller spor. Så du skal ikke bare klikke på det første match for din søgning.

  10 bedste kæledyrskameraer til at holde styr på din pelsede ven

Hvis du er Spotify Premium-bruger…

Spotify Premium-brugere kan bruge samme metode som ovenfor til at finde lydbøger, der er helt gratis at lytte til. Men takket være et Spotify Premium frynsegode, der er en af ​​de mange forskelle mellem Spotify Free og Spotify Premium, har du også mulighed for at lytte til 15 timers premium lydbøger hver måned uden at betale en skilling oven i dit eksisterende Premium abonnement.

Når du har brugt disse 15 timer i en kalendermåned, skal du vente til næste måned for at fortsætte med at lytte til en førsteklasses lydbog gratis. Eller, som tidligere nævnt, hvis du er for utålmodig til at vente, kan du købe en 10-timers top-up.

Ofte stillede spørgsmål om at lytte til lydbøger gratis på Spotify

Spotify Free-brugere, der ikke betaler for privilegiet at bruge Spotify, kan kun lytte til lydbøger gratis, der ikke har et låseikon knyttet til Play-knappen. Mens disse lydbøger er tilgængelige for alle at lytte til, skal gratis brugere betale for disse lydbøger ved at købe titlen først.

Spotify Premium-brugere kan og bør drage fordel af de 15 timers gratis lydbøger, som Spotify tilbyder hver måned. Dette er en fordel ved at abonnere på Spotify Premium, så du ville være dumt ikke at bruge det.

Hvis dit Spotify-abonnement er en del af et Duo- eller familieabonnement (hvordan du kommer i gang med Spotify Duo), kan kun planadministratoren drage fordel af frynset på 15 timer/måned. Alle andre på planen vil blive bedt om at købe en lydbog i sin helhed, før de kan lytte til den.

De 15 timers gratis lydbogslytning om måneden overføres ikke. Så hvis du ikke bruger alle 15 timer, vil resten gå tabt. Men de top-ups, der kan købes i intervaller på 10 timer, overføres fra måned til måned. De holder også i 12 måneder fra købsdatoen.