Sådan kommer du i gang med filmfotografering

Filmfotografering gør comeback—Kodak har netop relanceret Ektachrome, en film, de stoppede for fem år siden – og det er der en god grund til: Når alt er digitalt, er det sjovt at gå analogt. Det kan også gøre dig til en meget bedre fotograf ved at tvinge dig til at sætte farten ned og tænke. Sådan kommer du i gang.

Et par nøgleord

Markedet for digitalkameraer af høj kvalitet er mere homogent, end markedet for filmkameraer var. Du har egentlig kun tre store digitale afspillere – Canon, Nikon og Sony – med to kameradesigns – DSLR og spejlløst – og to sensorstørrelser – beskæringssensor og fuldformat.

Det gamle filmmarked var derimod som det vilde vesten. Der var snesevis af seriøse kameraproducenter – inklusive Leica, Pentax, Olympus, Minolta og mange flere – med forskellige kameradesigns – inklusive spejlreflekskameraer, afstandsmålere, mellemformatkameraer, storformatkameraer og instant-kameraer – som alle kunne bruge hundredvis af forskellige film. aktier fra endnu flere producenter – som Kodak, Ilford og Agfa. Kombinationerne var praktisk talt uendelige. Med det i tankerne, lad os slå nogle nøgleudtryk frem.

Et spejlreflekskamera er et reflekskamera med enkelt objektiv. De er forløberne for det moderne DSLR.
En afstandsmåler er et spejlløst kamera, der var populært blandt gadefotografer.
Kameraer i mellemformat og stort format optager film, der er større end 35 mm. De er dyrere, så det er nok ikke det bedste kamera at gå med, hvis du lige er startet.
Instant-kameraer er dybest set old school polaroids. Filmen behøver ikke være professionelt udviklet.
35 mm film er den mest almindelige filmstørrelse. Det kommer normalt i ruller med 36 eksponeringer og fungerer med ethvert 35 mm kamera.

Få dit første filmkamera

Hvis nogen i din familie har et gammelt filmkamera og et objektiv eller to liggende, så grav det frem, og du er i orden – i hvert fald til at starte med. Hvis du ikke er så heldig, så lad os se lidt dybere på at købe dit første filmkamera.

  Hvorfor er jeg forbundet til Wi-Fi, men ikke internettet?

Filmkameraer varierer i pris temmelig dramatisk. Et sjældent, ønskværdigt mellemformatkamera i god stand kunne sælges for tusindvis af dollars. På den anden side kan du hente et solidt 35 mm spejlreflekskamera for mindre end $50. Til at starte med skal du sigte efter den nederste ende.

Hvis du optager Canon eller Nikon, så har jeg nogle gode nyheder: Få det rigtige filmkamera, og du vil kunne bruge de fleste af dine eksisterende objektiver. Canons EF-fatning er fra slutningen af ​​80’erne og Nikons F-mount er fra slutningen af ​​50’erne. Til Canon skydespil vil jeg anbefale Canon EOS 620; Jeg fik en i god stand til $40 på eBay. For Nikon-fans, tjek F2 eller F3. De koster omkring $100. Der er stadig mange af disse kameraer derude.

Hvis ingen du kender har et gammelt filmkamera, og du ikke bruger Canon- eller Nikon-objektiver, så er dine muligheder ubegrænsede. Du skal beslutte, hvor meget du vil investere i et system, og også hvor mange “moderne” funktioner som autofokus du ønsker. Hvis der er en genbrugskamerabutik i nærheden, vil jeg anbefale dig at tage hen og tale med nogen derinde. Du vil være i stand til at håndtere et par af kameraerne og se, hvad du kan lide. Ellers skal du sætte dit budget og tage et kig på eBay. Du behøver i virkeligheden kun en enkelt linse for at komme i gang, da linser har en tendens til at holde deres værdi bedre – især hvis de er i god stand.

Valg af film

En af glæderne ved filmfotografering er, at forskellige filmaktier giver dine billeder en helt anden følelse. En snapshotfilm som Agfa Vista Plus giver et helt andet udseende end en portrætfilm som Kodak Portra eller en sort/hvid film som Illford HP5.

  Find nemme Thanksgiving-opskrifter med disse apps og websteder

Her er nogle billeder med Portra.

Og her er en med HP5.

Disse er bare lige ud af kameraets filmbilleder.

Film er også det, der styrer ISO, snarere end dit kamera. Du kan få forskellige film i forskellige ISO. De fleste film er mellem omkring ISO 100 og ISO 800, men du kan finde nogle, der er højere.

Hvidbalance eksisterer på samme måde ikke med filmfotografering. Forskellige film giver forskellige farver. De fleste er designet til at blive optaget i dagslys eller overskyede dage. Enhver markedsføringsbeskrivelse af en specifik film vil fortælle dig, hvad den er hvidbalanceret til.

Du kan købe filmlager som individuelle ruller eller med mindre rabat i kasser med tre ruller. Jeg anbefaler, at du griber enkelte ruller af hver film, du kan få fingrene i, og afprøver dem. Hele pointen med at optage film er, at det er sjovt at lege med. Hvis du finder en bestemt, du kan lide, kan du fylde op med den.

Går ud og skyder

Når først du har fået dit kamera fyldt med film, er det tid til at tage ud at skyde. ISO’en indstilles af filmen, så det begrænser rækkevidden af ​​lysforhold, som du kan optage under. Hvis du har en rulle Kodak Portra 400, vil du ikke være i stand til at skyde i super svagt lys.

Selvom dit kamera sandsynligvis har en automatisk tilstand, anbefaler jeg at tage en form for manuel kontrol. Blændeprioriteret tilstand er som altid det bedste kompromis. Du indstiller blænden, filmen indstiller ISO, og kameraet indstiller lukkerhastigheden. Du skal blot sørge for, at din blænde er bred nok til at give dig en hurtig nok lukkertid.

Bemærk, mens filmen indstiller ISO, kan dit kamera kræve, at du manuelt indtaster filmens ISO-værdi. Nyere filmkameraer registrerer det automatisk, men ældre gør det ikke. For at finde ud af, hvordan du gør dette, samt hvordan du ændrer kameratilstand og indtaster indstillinger, skal du tjekke dit kameras manual online.

  Sådan fjerner du et billede fra din enhed, men ikke Google Drev

At optage med film for første gang er en oplevelse. Jeg kigger stadig ned på bagsiden af ​​mit kamera og forventer at se en forhåndsvisning af det billede, jeg lige har taget. Du får også kun 36 billeder, før du skifter film. Det er ikke meget, hvis du er vant til bare at sprænge væk i burst-tilstand.

Det største problem, du vil støde på, er manglende fokus. En masse. Hvis dit kamera er manuel fokusering, så vil du sandsynligvis være vildt ude af mærket ved større blændeåbninger. Jeg ved jeg er.

Selv autofokussystemer har ikke i nærheden af ​​den nøjagtighed, som du sandsynligvis er vant til med dit digitalkamera. Forvent at få en masse dårlige billeder, indtil du får en fornemmelse af dit filmkamera. Men hey, det er halvdelen af ​​det sjove.

At få filmen udviklet

Når du har optaget din første rulle film, er det tid til at få den fremkaldt og printet. De fleste kamerabutikker vil dog gøre det der er også online-tjenester. Forvent at betale mellem $10 og $20 afhængigt af, hvor du går, hvor mange udskrifter du vil have, hvor hurtigt du vil have det gjort, og om du også vil have negativerne scannet.

Åh, det er rigtigt. Mens film er en analog teknologi, kan du få negativerne scannet til digitale billeder, så du kan redigere dem, lægge dem op på Facebook og ellers gøre, hvad du har lyst til.

Optagelse af film er vanedannende. Jeg er venner med et par modeller, og en sjov ting, vi gør, er at skyde en rulle film og derefter lægge den ind til en times udvikling, mens vi får en drink. Jeg kan også godt lide at skyde en enkelt rulle film over en weekendtur. Prøv det, og tro mig, det vil forbedre dit øje for digitale billeder.