7 måder at administrere nyhedsbreve på Gmail uden at rode i din indbakke

Nyhedsbreve via e-mail er lige så praktiske, som det kan blive. I modsætning til de traditionelle informationskilder, hvor du skal opsøge ting at læse, kommer nyhedsbreve direkte til din indbakke. Og i betragtning af at du personligt har abonneret på dem, vil de nyhedsbreve, der ankommer i din indbakke, sandsynligvis have oplysninger, du nyder at læse.

Når det er sagt, er det muligt at gå glip af selv vigtige nyhedsbreve, da de kan blive blandet med dine personlige e-mails, sociale opdateringer og salgsfremmende beskeder. Så vi vil undersøge et par tips til at hjælpe dig med at holde styr på dine nyhedsbreve uden at lade dem tilstoppe din indbakke eller fare vild under alle dine personlige e-mails.

1. Prioriter vigtige afsendere

Du kan prioritere nyhedsbreve, der er interessante for dig på Gmail ved hjælp af vigtighedsmarkøren. Du vil opdage, at Gmail allerede markerer e-mails, som det antager, er vigtige for dig, som vigtige. Du kan dog også bruge vigtighedsmarkøren på nyhedsbreve, du ikke vil gå glip af. Hvis dine præferencer ændrer sig over tid, skal du sørge for at fjerne markeringen af ​​nyhedsbrevene i overensstemmelse hermed.

Denne markør er et fantastisk værktøj til at hjælpe dig med at skelne vigtige nyhedsbreve, som du ikke bør gå glip af, fra alle de sædvanlige e-mails, du modtager. Derudover vil vigtighedsmarkøren gøre det lettere for dig at slette uvæsentlige e-mails på én gang uden at skulle åbne e-mailen eller slå emnet op.

2. Brug Gmail-etiketter

Hvis du ikke vil miste overblikket over dine nyhedsbreve, men ikke vil have dem til at fylde plads i din primære indbakke, er det bedst at omdirigere dem til udpegede mapper ved hjælp af Gmail-etiketter. Hvis du vælger at organisere dine nyhedsbreve ved hjælp af denne metode, kan du oprette en separat mappe for hvert nyhedsbrev eller hver type abonnement.

På denne måde kan du få adgang til den relevante mappe, når du vil læse et bestemt nyhedsbrev. De mapper, du opretter på denne måde, kan tilpasses. Du kan redigere navnet, slette hele mappen, markere alle e-mails i mappen som læst, og så videre. Dette fleksibilitetsniveau giver dig mulighed for at skabe et strømlinet system til at administrere dine nyhedsbreve effektivt.

3. Afmeld nyhedsbreve, du ikke længere læser

Med tiden kommer du måske til at indse, at nogle af de nyhedsbreve, du abonnerer på, ikke giver dig værdi nok. Afmelding af sådanne nyhedsbreve er afgørende, hvis du vil holde din indbakke organiseret og ikke miste overblikket over e-mails og nyhedsbreve, der faktisk betyder noget for dig.

For at holde din indbakke strømlinet, skal du sørge for at gennemgå dine nyhedsbrevstilmeldinger fra tid til anden. Hvis du opdager, at du konsekvent har ignoreret eller slettet nyhedsbreve fra bestemte afsendere, kan det være på tide at trykke på afmeld-knappen. Heldigvis er det relativt ligetil at fravælge de fleste nyhedsbreve.

Sørg for at vente mindst et par dage efter afmelding på, at nyhedsbrevene ikke længere bliver sendt til dig. Hvis du opdager, at du modtager e-mails på trods af at du har afmeldt dig, kan du prøve at tjekke dine e-mail-abonnementsindstillinger og rapportere nyhedsbrevet som spam, så du stopper med at modtage det i din indbakke.

4. Brug en nyhedsbrevslæser-app

En nyhedsbrevslæser-app hjælper dig med at holde din primære indbakke fri for rod og samtidig sikre, at du ikke går glip af dine yndlingsnyhedsbreve. Med en nyhedsbrevslæser skal du typisk oprette en ny e-mailadresse, som du kan bruge til at abonnere på nyhedsbreve.

Nyhedsbrevsappen vil i dette tilfælde fungere som en indbakke, og du vil kunne få adgang til alle dine nyhedsbreve ét sted gennem appen. Nyhedsbrevsapps har typisk forskellige funktioner. Nogle tilbyder en annoncefri oplevelse, mens andre giver dig et RSS-feedlink for at få adgang til dine nyhedsbreve. Så sørg for at undersøge de forskellige nyhedsbrevslæser-apps derude, og vælg en, der passer til dine behov.

5. Brug Gmails arkivfunktion

Hvis du støder på nyhedsbreve, som du er interesseret i at gennemgå, men som du ikke kan læse i øjeblikket, skal du arkivere dem i stedet for at lade dem hobe sig op i din indbakke. Det er utroligt nemt at arkivere e-mails på Gmail, og ved at gøre dette hjælper du dig med at bevare adgangen til vigtige e-mails.

Arkiverede e-mails vises ikke som en del af din primære indbakke, men de er stadig søgbare. Du kan også få adgang til dem ved at klikke på Alle e-mails i venstre rude i din Gmail-indbakke.

6. Brug en separat e-mail-adresse

Hvis du ikke ønsker at bruge en nyhedsbrevslæser-app, kan du strømline processen for dig selv ved at oprette en separat e-mail-konto. Opsætning af en dedikeret e-mailadresse og brug af den, når du abonnerer på nyhedsbreve, hjælper dig med at holde din primære indbakke ryddet. På denne måde kan du logge ind på din nye e-mail-konto, når som helst du ønsker at læse et nyhedsbrev.

Hvis du vælger at oprette en separat e-mailadresse til nyhedsbrevsabonnementer, kan du organisere din nye indbakke yderligere ved at markere e-mails fra bestemte afsendere som vigtige, oprette mapper og arkivere e-mails.

7. Planlæg tid til at læse

Selvom organisering af din indbakke kan hjælpe dig med at administrere den konstante strøm af indgående e-mails og nyhedsbreve, skal du planlægge dedikeret tid til at læse nyhedsbreve, der er vigtige for dig. Hvis du gør dette i en periode, vil det hjælpe dig med at holde dig informeret om ting, der interesserer dig, og beslutte, hvilke nyhedsbreve der ikke er din tid værd.

Uanset om det er på daglig eller ugentlig basis, så sørg for at give dine nyhedsbreve den opmærksomhed, de fortjener, så din indbakke ikke oversvømmes med ulæste nyhedsbreve. Hvis du har svært ved at læse flere nyhedsbreve på den begrænsede tid, du har, kan du overveje at bruge AI-platforme til at opsummere indholdet i nyhedsbrevene.

På denne måde vil du være i stand til at hente nøglepunkterne fra forskellige nyhedsbreve, mens du stadig sparer tid. Der er flere AI-værktøjer derude, der gratis kan opsummere lange nyhedsbreve til kortfattede indsigter, så brug et, som du finder nemt at navigere i.

Organiser dine nyhedsbreve for at låse op for en rodfri indbakke

E-mail-nyhedsbreve, især når de er nøje udvalgt, kan indeholde tonsvis af værdifuld information og indsigt. Men uden ordentlig organisation er det nemt at blive overvældet af det store antal nyhedsbreve, du modtager.

Hvis du har haft svært ved at organisere nyhedsbrevene i din indbakke, kan du følge de tips, der er skitseret i denne artikel, hjælpe dig med at prioritere dine nyhedsbrevsabonnementer og holde din indbakke veladministreret.