Er det fremtiden for computing?

Nøgle takeaways

 • Apple Vision Pro tilbyder skærme af høj kvalitet, imponerende øje- og håndsporing og fordybende VR-miljøer.
 • Komforten af ​​headsettet kan variere, hvor problemer som vægt er mærkbare og nødvendiggør flere komponenter til justering.
 • Vision Pro’s OS har plads til forbedring, EyeSight har brug for forfining, og til $3.500 er praktiske problemer et problem for de fleste forbrugere.

Det Apple Vision Pro er Apples første Mixed Reality-headset, og dets første nye indtræden i en produktkategori siden Apple Watch. Det giver en oplevelse, der overrasker mange mennesker, der bruger det. Men det har ulemper, og dets pris gør det ikke kun utilgængeligt for de fleste forbrugere, det tvinger brugere og anmeldere til at stille spørgsmålstegn ved, hvor dette produkt skal passe ind i vores økosystem og daglige liv.

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro er et bemærkelsesværdigt stykke teknologi, der virkelig er sjovt at bruge og som sætter en smule spænding tilbage i teknologiområdet igen. Men det er ikke perfekt, og dets problemer kan meget vel sætte spørgsmålstegn ved, om rumlige computere eller mixed reality-headset fortjener en plads i vores daglige liv.

Mærke Apple

Skærmtype Micro-OLED

Lagerplads 256GB-1TB

Forbindelse Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3

Batterilevetid to timer

Sporingsteknologi Øjen- og håndsporing

Vægt 600-650g

Opdateringshastighed Op til 100Hz

Processor M2 og R1

RAM 16 GB

Fordele

 • Mikro-OLED-skærme i høj kvalitet
 • Flot design
 • Imponerende øje- og håndsporing
 • VR-miljøer

Ulemper

 • Komfort er et hit eller miss
 • Dyrt
 • Ikke mange apps
 • FOV er ikke fantastisk
 • Tekst kan være sløret på skærme i passthrough

Et headsetdesign, der er meget æble

Will Graf / MakeUseOf

Lad os starte med designet af headsettet. Med hensyn til de anvendte materialer er headsettet lavet af glas, lidt plastik på forsiden af ​​det (JerryRigAlt afslørede det), og aluminium. Headsettet viser tydeligt Apples designsprog på flere måder.

For eksempel minder de orange træktapper til at fjerne båndene mig om den orange på Apple Watch Ultra og den digitale krone og sideknappen på Apple Watch. Selv med disse designfunktioner fra andre Apple-produkter ser headsettet stadig nyt, futuristisk og slankt ud. Den føles af høj kvalitet, hvilket den burde, da den koster meget.

Vision Pro er et smukt stykke hardware, og jeg kan virkelig godt lide, hvordan det ser ud.

Komfort og pasform, der kan ramme og savne

Will Graf / MakeUseOf

Der har været en masse rapportering og diskussion omkring komforten og vægten af ​​Vision Pro online. Det mest kritiske aspekt ved dette headset er nok, hvor behageligt det er for folk. For hvis det ikke passer til dig, vil du ikke bruge det til lange sessioner eller overhovedet.

Will Graf / MakeUseOf

Der er to bands, der følger med Vision Pro: Solo Knit Band og Dual Loop Band. Solo Knit Band er langt det fedeste og bruger et utroligt blødt materiale. Dual Loop Band kan dog være det mest komfortable, fordi det hjælper med vægten af ​​headsettet. I mit brug lagde Solo Knit Band et rimeligt pres på min pande for at holde headsettet tætsiddende, så til længere brugsperioder var Dual Loop Band bedre for mig.

Der er tre komponenter til Apple Vision Pro, der skal tilpasses den enkelte for at gøre det behageligt: ​​Light Seal, Light Seal Cushion og båndet. Hvis du prøver Vision Pro eller beslutter dig for at købe en, bliver du nødt til at lege med alle disse komponenter for at finde den rigtige pasform. Når du laver en demo eller går ind på Apples hjemmeside for at bestille en Vision Pro, skal du lave en scanning af dit ansigt med en iPhone eller iPad, der bruger Face ID til at finde den rigtige Light Seal.

Da jeg bestilte min Vision Pro, fik jeg 21W Light Seal, som ser ud til at være populær. Du skal dog ikke bekymre dig, hvis du er bekymret for, at du vil få det forkerte lysforsegling. Du kan bytte den ud i en Apple Store. Jeg byttede min ud med en 22W Light Seal, og troede, at den ville passe bedre, men det var den desværre ikke.

Will Graf / MakeUseOf

Så jeg havde endnu en 21W på bestilling, da det var den, der så ud til at passe bedst til mig, og jeg fik at vide, at Apple ville refundere mig, når det modtog 22W Light Seal. Jeg kan ikke understrege nok, at hvis du planlægger at købe en Vision Pro, så få den monteret i en Apple Store, når du henter den, og tag dig god tid til at sikre dig, at den passer godt til dig.

En ting, som mange mennesker har bemærket, når de prøvede Apple Vision Pro, er enhedens vægt. Da headsettet hovedsageligt er lavet af glas og aluminium, er det bestemt ikke let. Vision Pro kan veje 600-650g (afhængig af hvilket pandebånd og Light Seal du bruger). Selvom det ikke var en dealbreaker, i det mindste for mig, vil jeg se Apple reducere vægten for anden generation, fordi jeg stadig følte det i mit brug.

  Hvad er Odin-tilstand på Samsung-telefon?

I sidste ende er komfort med dette headset ikke universel. Det afhænger af personen, hvilket bånd der fungerer for brugeren, Light Seal og Light Cushion. Uanset hvad er headsettet ikke let. Du mærker det, og overordnet set kan headsettet få dig til at føle dig utilpas over en længere periode, som det gjorde for mig.

Øjen- og håndsporing, der er imponerende, men ikke perfekt

Billedkredit: Æble

For at navigere gennem Vision Pro’s styresystem bruger du dine øjne og hænder til at pege og klikke rundt og bruge din stemme til at udfylde tekst. For at vælge noget, banker du tommelfingeren og pegefingeren sammen, mens du ser på, hvad du vil vælge. Du kan også bare trykke på et program for at navigere i det, svarende til at bruge en app på en berøringsskærm. Eye tracking i Vision Pro er på punkt. Jeg oplevede ikke meget forsinkelse, da jeg prøvede at vælge noget.

Det betyder dog ikke, at der ikke er en indlæringskurve. Da jeg begyndte at bruge Vision Pro, bemærkede jeg, at jeg nogle gange ved et uheld ville vælge noget, selvom jeg kastede et hurtigt blik på det.

Håndsporingen er også ret god, men den er ikke skudsikker. Jeg vil sige, at det virker 85% af tiden. Dine hænder skal i bund og grund være i udsigt til kameraerne på headsettet; ellers kan de kæmpe med at registrere et tryk. Der var også tidspunkter, hvor, selvom mine hænder var i det generelle område, hvor headsettet skulle tage det op, ville Vision Pro nogle gange bare ikke registrere noget.

Ødelægger det den samlede oplevelse? Ikke for mig, men det var irriterende, da jeg stødte på det. Forhåbentlig er det noget relateret til software og kan forbedres i fremtiden. Uanset hvad er de håndbevægelser, du bruger til at navigere i Vision Pro, intuitive, og du kan opfange dem ret hurtigt.

Vision Pro Experience: Et smugkig på fremtiden

Den Augmented Reality-oplevelse, som Apple Vision Pro giver, er flagskibsattraktionen. At være i stand til at gribe og flytte applikationer med hænderne i dit rum føles øjeblikkeligt, som om du lever i fremtiden. Og den følelse sætter lidt aftryk på dig. Da jeg holdt op med at bruge Vision Pro, ville jeg have fat i vinduerne på min skærm for at flytte dem rundt og bringe dem tættere på mig.

Vision Pro får dig til at føle, at dine apps er i dit miljø. For eksempel kan du arbejde ved et stående skrivebord med vinduer rundt om dig, og når du flytter skrivebordet op, kan dine apps flytte med det, hvilket er utroligt. De projicerer også skygger i dit rum under dem. Kvaliteten af ​​skærmene i Vision Pro hjælper oplevelsen med at gøre den så god, som den er. Der er to skærme, en til hvert øje, og de bruger mikro-OLED-teknologi.

De er også over 4K i opløsning, så applikationer og tekst i apps ser godt ud, når du fokuserer på det. Det er en væsentlig årsag til, at det er meget underholdende at se indhold på headsettet, især 3D-film via Apple TV.

Et område, som jeg virkelig ville ønske var bedre med Apple Vision Pro, er synsfeltet (FOV). Apples annoncer og markedsføring vil få dig til at tro, at når du tager headsettet på, ser du alt, som du gør i den virkelige verden. Det er simpelthen et stræk, efter min mening.

Når du tager headsettet på, ser du som udgangspunkt en sort kant omkring skærmene. Og det er ikke diskret, det kan mærkes med det samme. Det yder simpelthen ikke dette headset retfærdighed.

Vision Pro’s produktivitetsfunktioner er det, der oprindeligt tiltrak mig ved at eje headsettet. At kunne arbejde med dit eksisterende setup sammen med applikationer, der flyder rundt i dit rum, er for mig en sag for fremtidens produktivitet. Headsettet levede dog ikke helt op til mine forventninger på dette område.

Når du ser på en anden skærm med Vision Pro’s passthrough (som vi vil dække senere), kan tekst være ret sløret, medmindre du er ret tæt på skærmen. Også ubehaget ved at bære et headset kan spille ind, hvis du planlægger at arbejde i flere timer. Jeg tror, ​​at hvis du virkelig vil arbejde i Vision Pro og have en god oplevelse, skal du bruge apps i headsettet.

Jeg endte ikke med at bruge Vision Pro til produktivitet meget på grund af de ovennævnte problemer med gennemstrømning, manglende apps (som f.eks. Ulysses), og byrden ved at have et headset i ansigtet. Jeg er dog ikke i tvivl om, at Augmented Reality vil have mere en rolle i produktiviteten på et eller andet tidspunkt hen ad linjen.

Will Graf / MakeUseOf

På bagsiden var en funktion, jeg virkelig nød ved Vision Pro, som jeg ikke havde forventet, at bruge den til at se billeder og videoer. Jeg havde en følelse af at være mere forbundet med mine minder, når jeg så dem i headsettet sammenlignet med på en almindelig skærm. At bruge Vision Pro til dette forstærkede min kærlighed til teknologi, da den kan forbedre den menneskelige oplevelse, når den bruges korrekt.

Ud over at tage billeder og videoer fra din telefon for at se dem på headsettet, kan Vision Pro tage 3D rumlige billeder og videoer. At tage videoer på Vision Pro og afspille dem er en anden oplevelse, der er lidt svær at beskrive. Det føles næsten som om du virkelig genoplever det øjeblik du fangede.

  Sådan gendannes slettede elementer fra Outlook

Jeg tog en video af mig selv, hvor jeg gik rundt på mit kontor, tog min telefon op og åbnede en skabsdør; det føltes som om det faktisk skete igen. Men det er ikke perfekt. Jeg kunne stadig se en del af mit miljø falme ind under videoen, hvilket mindede mig om, at det ikke var ægte.

Billedkredit: Æble

Der er dog én fatal fejl ved at skabe denne slags videoer: du skal bære Vision Pro for at tage videoer som denne. I min anmeldelse af iPhone 15 Pro Max sagde jeg, at iPhone havde brug for muligheden for at tage rumlige videoer, og at de fleste mennesker ikke vil have Vision Pro på til at tage billeder og videoer, og det står jeg stadig ved.

Videoer taget på Vision Pro er mærkbart mere fordybende, bestemt krediteret til forskellen i hardware. Det er fantastisk, at evnen til at tage den slags videoer er fantastisk. Dens akilleshæl er dog, at du skal have et relativt tungt og delikat headset på for at få samme kvalitet.

Endelig har Vision Pro Virtual Reality-miljøer, der lader dig besøge steder som Yosemite, månen og mere. Selvom Vision Pro hovedsageligt er et Augmented Reality-produkt, giver det stadig nogle ret fede indbyggede Virtual Reality-funktioner. I operativsystemet kan du nemt skifte fra passthrough til et VR-miljø ved at dreje den digitale krone og se på miljøikonet, der dukker op i headsettet.

Vision Pro gør endda nogle små, men mærkbare ting for at få dig til at føle dig nedsænket i disse rum, såsom at få skyerne til at bevæge sig på himlen eller spille miljøspecifik omgivende støj. Du kan stadig interagere med alle dine apps ligesom i passthrough-tilstand også. Jeg brugte ikke selv VR-funktionerne i headsettet ofte, men de er gode at have, hvis du finder dig selv i det mindste at ville føle, at du er et andet sted eller se på noget andet.

Oplevelsen af ​​at bruge Vision Pro er ikke perfekt, men på trods af manglerne, i lighed med at bruge min første iPhone eller foldetelefon (iPhone 3G og Galaxy Z Fold, for de nysgerrige), den nye og spændende følelse, jeg fik ved brug et helt nyt stykke teknologi var der. At interagere med dit indhold og dine applikationer i denne form føles super cool og futuristisk.

Specifikationer, der løfter oplevelsen og prisen

Billedkredit: Æble

Vision Pro har tonsvis af avancerede specifikationer, der får dig til at forstå, hvorfor headsettet koster $3.500 at starte. Ifølge Apple bruger Vision Pro 12 kameraer: to hovedkameraer med høj opløsning, fire nedadgående kameraer, to kameraer, der flankerer siderne, og to kameraer inde i hver øjenhule, der muliggør øjensporing. Derudover bruger headsettet en LiDAR-scanner og et TrueDepth-kamera til 3D-kortlægning samt to IR-illuminatorer for at gøre hånd- og hovedsporingen så god, som den er.

Vision Pro bruger ikke Face ID eller Touch ID til biometrisk godkendelse. Den bruger det, Apple kalder Optic ID. Enkelt sagt scanner headsettet dine øjne for at låse det op. Mens jeg brugte headsettet, fungerede Optic ID godt i starten.

Det virkede, da jeg havde 21W Light Seal, men da jeg skiftede til 22W, holdt Optic ID helt op med at fungere. Jeg prøvede at konfigurere Optic ID med den nye Light Seal, men det fiksede det ikke. Det er muligt, at mine øjne er for langt væk fra kameraerne med 22W til, at Optic ID virker.

Billedkredit: Æble

Med hensyn til silicium bruger Apple Vision Pro to chips. M2-chippen, den centrale processor ombord, driver oplevelsen. Der er også en ny dedikeret chip til behandling af kameraer og sensorer, kaldet R1-chippen. R1 når dertil, hvor Vision Pro kun har en forsinkelse på 12 ms med passthrough-videoen.

Nedbryder M2-chippen, det er den 8-core CPU og 10-core GPU-varianten med 16 GB RAM. For sammenhængen er det den samme chip, som er i Apples 15-tommer MacBook Air. Vision Pro understøtter også op til 1 TB lagerplads.

Et gennemløb, der efterligner virkeligheden, men det er ikke 100 %

Visse funktioner, som Apple Vision Pro inkluderer, såsom passthrough-video og EyeSight, er beregnet til at hjælpe dig med ikke at føle dig afskåret fra verden og andre omkring dig. Vi kommer ind på EyeSight senere, men passthrough-kapaciteten giver dig mulighed for at se verden omkring dig, mens du bruger applikationer. Sådan fungerer det, er, at Apple Vision Pro bruger flere kameraer, sensorer og højkvalitetsskærme til at vise dig dit miljø.

Nogle mennesker, der fik tidlige demoer af Vision Pro, beskrev gennemgangen som virkelighed og kunne ikke se forskellen. Det er ikke tilfældet, hvis du kender manglerne ved kameraer og bruger headsettet under ikke-perfekte forhold. Igen bruger headsettet kameraer til at skabe dette billede, da det ikke er gennemsigtigt.

Du kan se kameraerne kæmpe i scenarier med svagt lys; nogle gange ser øjenlinserne ud, som om de har pletter på sig, selvom de ikke f.eks. Et andet eksempel, der vil minde dig om, at det, du ser, ikke er virkelig virkelighed, er, at hvis du lægger dine hænder op mod en applikation, kan du se en form for kontureffekt omkring dine hænder, og din arm vil falme lidt.

  Integreret grafik er ved at blive meget bedre

Brug af Vision Pro får dig ikke helt til at tro, at verden er præcis, som den er i headsettet, men tag ikke fejl, passthrough-videoen er ikke forfærdelig. I anstændig belysning ser passthrough-videoen ret godt ud, og du kan stadig fungere normalt i verden takket være en imponerende minimal forsinkelse. Jeg var i stand til at gå rundt i mit hus, mens jeg brugte headsettet uden problemer.

Et andet aspekt af passthrough-feedet at nævne er, når du er i et VR-miljø, og nogen kommer op for at tale med dig; de vil i det væsentlige bryde igennem dit rum, så du kan se dem. Det er imponerende, hvor godt det fungerer, og overraskende nok føles det heller ikke skurrende, når det sker.

Gennemløbet matcher ikke virkeligheden perfekt, som forventet, men jeg tror, ​​det hjælper med ikke at føle sig så isoleret, som jeg oprindeligt forventede, at det ville være i Vision Pro. Og evnen for Vision Pro til at bringe folk ind i dit syn, når du er i VR, er noget andet.

visionOS: En god start, men opdateringer er nødvendige

Vision Pro kører et helt nyt operativsystem kaldet visionOS. Operativsystemet leveres med en håndfuld indbyggede førsteparts Vision Pro-apps. Her er listen over officielle Vision Pro-apps fra Apple, som du kan bruge lige nu:

 • Apple TV
 • Apple Music
 • Meditation
 • Fri form
 • Safari
 • Fotos
 • Noter
 • App butik
 • Post
 • Beskeder
 • Keynote
 • Indstillinger
 • Filer
 • Tips
 • Mød dinosaurer

Apples andre apps, såsom Kalender, Bøger, Kort og mere, er ikke officielle Vision Pro-apps, hvilket er en af ​​grundene til, at visionOS føles ufærdigt. Du kan dog køre iPad-versionen af ​​disse apps. Når du bruger dem, kan du endda placere apps, så de er i enten stående eller liggende tilstand, ligesom på en iPad.

iPad-versionen af ​​apps på Vision Pro er slet ikke dårlige, og viser stadig endda skygger i dit miljø, men de udnytter stadig ikke headsettet fuldt ud. Dette problem vil i sidste ende blive løst, da flere og flere udviklere sandsynligvis vil opdatere deres apps til Vision Pro. I øjeblikket siger Apple, at der nu er over 1000 apps til Vision Pro.

Der er andre eksempler på, hvordan visionOS stadig har en vej at gå. Personas er i beta. Hvis du glemte adgangskoden til din Vision Pro, skulle du på et tidspunkt gå til Apple Store for at nulstille den, iflg. Bloomberg. Heldigvis rettede visionOS 1.0.3 det.

Generelt nød jeg at bruge visionOS, på trods af at det ikke føltes komplet. Hvis du har brugt iOS eller iPadOS, kender du din vej rundt i visionOS.

EyeSight er en god idé, der kræver arbejde

EyeSight er en funktion, der digitalt viser øjnene foran på Vision Pro ved hjælp af en skærm. Det primære formål med denne funktion er at hjælpe med isolation og få folk til at føle, at de taler til dig normalt, bortset fra blot at se på en blank front eller den effekt, der sker, når du er i et VR-miljø. Jeg vil holde dette kort: EyeSight har brug for arbejde.

Det ser ret lav kvalitet ud i mange vinkler, især hvis du kommer tæt på headsettet. For at give dig en idé om, hvad jeg taler om, her er, hvordan mine øjne så ud på headsettet.

Will Graf / MakeUseOf

Jeg kan godt lide ideen med EyeSight, men udførelsen er ikke så god, som jeg havde forventet. Det er muligt, at Apple kan forbedre det over tid, men du kan se pixels, når du kommer tæt på den udadvendte skærm, så nogle hardwareforbedringer vil sandsynligvis være nødvendige i næste generation.

To-timers batteri der holder

Will Graf / MakeUseOf

En af Apple Vision Pros mest kontroversielle dele er dens batterilevetid. Vision Pros eksterne batteri er normeret til to timers generel brug med op til to en halv time, når du ser videoer.

Da Vision Pro ikke er beregnet til at blive brugt i længere perioder (Apple siger endda under opsætningsprocessen, at du skal holde hyppige pauser, hvis du føler ubehag), fandt jeg ikke batterilevetiden som en væsentlig begrænsning under min brug . Faktisk synes jeg faktisk, at den begrænsede batterilevetid er en god ting, fordi man kan argumentere for, at dette headset stadig afbryder mennesker fra virkeligheden og deres omgivelser mere end en smartphone gør.

Hvis du dog vil bruge det i længere tid, kan du tilslutte en strømadapter til batteriet for at holde headsettet strømforsynet, eller bruge en anden ekstern batteripakke til at oplade Vision Pro’s batteri.

Skal du købe Apple Vision Pro?

Det er svært at anbefale Apple Vision Pro for de fleste forbrugere på grund af tre faktorer: langsigtet komfort, pris og funktionalitet. Efter at have kæmpet med disse tre ting og nogle problemer med øjenbelastning, der så ud til at være forbundet med brugen af ​​headsettet, returnerede jeg Vision Pro for nu. Jeg kan købe det igen, når en use case præsenterer sig for at garantere prisen, flere apps bliver tilgængelige, og hvis de problemer med øjenbelastning, jeg oplevede, ender med ikke at være direkte relateret til Vision Pro.

Hvis du er tryg ved at bruge $3.500 og kan finde en grund til at bruge Vision Pro, der gør den prisen værd for dig, er det et utroligt stykke teknologi at eje. På trods af at jeg var en førstegenerationsenhed, elskede jeg at bruge den, selvom jeg endte med at returnere den. Det gør mig begejstret for fremtiden for personlig forbrugerteknologi, og jeg vil følge Apples Vision-produktlinje meget tæt i de kommende år.

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro er et bemærkelsesværdigt stykke teknologi, der virkelig er sjovt at bruge og som sætter en smule spænding tilbage i teknologiområdet igen. Men det er ikke perfekt, og dets problemer kan meget vel sætte spørgsmålstegn ved, om rumlige computere eller mixed reality-headset fortjener en plads i vores daglige liv.