Hvad er normal CPU-temp under spil?

CPU-temperaturen er en af ​​de mest afgørende dele, som alle bør overvåge en gang imellem. Central Processing Unit (CPU) er centrum for hele din pc-bygning, som navnet allerede antyder. Selvom spil i dag er meget mere afhængige af GPU’er til at drive billedhastigheder end CPU’er, var det ikke tilfældet tidligere. CPU var alene ansvarlig for alle ydeevnekrav, hvilket normalt resulterede i høj CPU-temp under spil. Lad os lære svaret på din forespørgsel normal CPU-temp, mens du spiller, og hvordan sænker jeg min CPU-temp.

Hvad er normal CPU-temp under spil?

Den normale CPU-temperatur under spil afhænger generelt af processormodellen og dens kapacitet. Den gennemsnitlige måling af data kombineret fra forskellige processor modeller kan give dig en idé om den gode CPU-temp, mens du spiller. Gennemsnittet ligger mellem 60°C og 74°C. Men der vil være processorer, hvor selv 70°C vil være højere end normalt, og for nogle processorer vil selv 93°C være normalt. For at finde den normale temperatur for din processormodel, tjek din processormodel og se efter CPU-temperaturspecifikationen. Der vil du finde minimums-, maksimum-, aktuelle og gennemsnitlige temperatur på din CPU.

Hvad er høj CPU-temp under spil?

Foto af Alexander Kovalev på Pexels

Den høje CPU-temp under spil afhænger også af processoren. Men generelt kan alt i nærheden af ​​90°C være farligt for din pc. Hvis du maksimerer dit output ved at holde 80°C under hele din gaming-session, anses det generelt for at være sundt for din CPU. Jo højere temp, jo tidligere kan din CPU blive slidt. Den mere intense CPU bliver arbejdet, mens gaming eller lignende tunge opgaver som videoredigering kan slide CPU’en hurtigere. Generelt bør din CPU svæve omkring 60°C, hvilket betragtes som en god CPU-temp, mens du spiller. Nogle gange kan det blive højere, når du har længere spilsessioner.

  Administrer alt salgsarbejde med Monday Sales CRM

Læs vores artikel om, hvordan du kontrollerer din CPU-temperatur for at lære mere.

Er 80ᵒ C varmt til CPU, mens du spiller?

Nej, 80°C siges at være en normal temperatur. Men hvis det oversteg 80°C, kan det forårsage nogle problemer, der kan slide din CPU hurtigere end du forventer. Som nævnt ovenfor afhænger det af den processor, du bruger i sidste ende. Men i en mere generel forstand betragtes 80°C som normalt. Men så tæt som du kommer på 90°C, mens gaming kan få din CPU beskadiget på et stykke tid.

Hvordan sænker jeg min CPU-temp?

For at sænke din CPU-temperatur skal du finde årsagen til overophedningen. Bortset fra længere spilsessioner, der får din CPU til at overophede, kan der være flere andre årsager, der kan resultere i, at CPU’en når usikre temperaturer, som udløser en sikkerhedsmekanisme kaldet termisk drosling. Det reducerer det maksimale processorforbrug, hvilket får CPU’en til at køre langsommere og generere mindre varme, så den kan afkøle CPU’en.

Hvis du ønsker at rette en termisk trip-fejl i Windows 10, kan du tjekke artiklen for at rette termisk trip-fejl. Nedenstående er måderne til at sænke din CPU-temperaturer.

1. Lavere CPU-forbrug

En af de mest almindelige årsager til overophedning af CPU’en kan være at belaste din CPU med opgaver frem for opgaver. Spil, mens du streamer en live-video med tonsvis af Chrome-faner åbnet i baggrunden. Så du kan lukke alle de unødvendige faner.

  Hvad var BeOS, og hvorfor elskede folk det?

2. Sænk rumtemperatur

Dette er også en vigtig ting at se på, mens du bruger din pc. At opbevare den i et varmt rum kan få din CPU til at overophede, så prøv at flytte den et køligere sted eller sænk rumtemperaturen.

3. Placer pc’en på et åndbart sted

Placering af din pc på det rigtige sted, hvor den har plads til at trække vejret og med god luftgennemstrømning. Du kan placere den, hvor luften nemt kan strømme og støvet er minimalt. Undgå at placere den i hjørner af rummene, nær vinduer, fordi den kan samle støv og også på jorden af ​​samme årsag. Støv kan blokere luftvejene og kan forårsage overophedning.

4. Rengør pc

Rengøring af din pc en gang imellem er foreslået for at få din pc til at fungere gnidningsløst. Hvis din pc er placeret et sted, hvor den kan blive støvet, og din pc er begyndt at blive overophedet, så bør du åbne din pc og rense den. Støvet kan reducere luftstrømmen, hvilket forhindrer det i at køle ned, hvilket kan skade din pc’s ydeevne.

5. Reparer kabelstyring

Når du åbner din pc, skal du kontrollere kabelarrangementet. Det ubrugte kabel, der blokerer luftvejene, kan forårsage overophedning. Hvis kablerne hviler eller hænger over hovedkomponenterne på din pc, kan det forårsage problemer. Så sørg for at omarrangere dem på den bedst mulige måde, du kan.

6. Påfør termisk pasta igen

Foto af Mika Baumeister på Unsplash

Hvis du har en ældre computer, eller du aldrig har påført den termiske pasta igen, er det på tide, at du gør det. Efter et stykke tid bliver den termiske pasta brugt op, og den skal påføres igen, for at CPU-køleren kan fungere problemfrit. Åbn din CPU-køler og fjern den. Rengør derefter både CPU-køleren og bagsiden af ​​CPU’en. Fjern den resterende del af den ældre pasta og rengør den med isopropylalkohol på en klud. Efter rengøring, påfør en termisk pasta i ærtestørrelse og sæt CPU-køleren oven på den. Trykket vil sprede pastaen ordentligt.

  Hvad er et "raid" i multiplayer online videospil?

7. Opgrader CPU-køler

Hvis du har gjort alle ovenstående trin og stadig problemet fortsætter, så er det måske på tide, at din CPU-køler skal opgraderes. Opgrader kun din CPU-køler, hvis du bruger en standardkøler, og temperaturerne er i den højere side. Opgradering til en bedre CPU-køler, som AIO-væskekøler, kan hjælpe dig i dette tilfælde.

8. Fremskynd eksisterende fans

Se vores artikel om, hvordan du styrer blæserhastigheden for bedre at forstå dette trin.

9. Tilføj flere kabinetventilatorer

Foto af Joseph Greve på Unsplash

Ovenstående trin er ikke for dig, hvis du allerede har opgraderet din CPU-køler og temperaturen stadig når højere end normalt. Derefter kan du prøve at tilføje flere blæsere til dit system, hvilket vil sikre bedre luftstrøm ind i dit system, og hvis du allerede har nok blæsere i dit system, bør du prøve at omkonfigurere dem. Tilføj et par stykker for at trække luft ind i dit system og også for udstødningsfunktion for en jævn funktion af hele processen.

10. Opgrader PC Case

At få et nyt computertaske kan være en af ​​løsningerne, da det vil give bedre luftgennemstrømning. Led altid efter en større kabinet, der tilbyder ventilerede front- og toppaneler og mere plads til at installere flere blæsere. Et større kabinet sikrer mere plads til dine komponenter.

11. Bærbar køler til bærbare brugere

Du kan nemt få en kraftig bærbar køler, som kan hjælpe dig med overophedningsproblemet i din bærbare computer. Det køler din CPU ned, hvilket forhindrer din bærbare computer i at gå ned midt i spillet.

***

Pc’er kan holde længe i årevis i god stand, hvis de opbevares med god omhu. Regelmæssige CPU-tjek og rengøring vil holde din pc sund. At opretholde en normal CPU-temp, mens du spiller, er en anden opgave, der hjælper dig med at holde din pc i god stand, da en høj CPU-temperatur, mens du spiller, kan forårsage alvorlig skade på din pc. Vi håber, at artiklen om normal CPU-temp under spil var nyttig. Giv os venligst din feedback i kommentarerne nedenfor. Fortæl os også, hvad du vil lære næste gang.