Sådan installeres Anaconda på Ubuntu

Anaconda er en Python-baseret datavidenskabsplatform. Det kommer i forskellige udgaver, er open source og kan installeres på de fleste Linux-operativsystemer. I denne guide viser vi dig, hvordan du får Anaconda op at køre på Ubuntu.

Inden vi begynder

I denne guide fokuserer vi på, hvordan man bygger og installerer Anaconda til Ubuntu. Når det er sagt, hvis du bruger Elementary OS, Peppermint OS, Zorin OS, Linux Mint eller andre operativsystemer baseret på Ubuntu, vil instruktionerne også fungere.

Så selvom du ikke er på traditionel Ubuntu, er du velkommen til at følge med for at få Anaconda-appen til at fungere på dit Linux-system!

Installer Anaconda på Ubuntu – forbereder installationen

Anaconda virker på Ubuntu, men der er ikke nogen prækompilerede DEB-pakker, og appen er ikke kommet ind i Ubuntu Snap-butikken eller Flathub Flatpak-butikken. Hvis du planlægger at bruge denne app, skal du bygge den selv.

At bygge Anaconda-softwaren er ikke så besværligt, da det meste af det tages af et installationsscript. Det første trin i byggeprocessen er at installere alle de afhængigheder, som scriptet skal bruge for at bygge softwaren.

  Sådan ændres dit Kik Display-brugernavn

For at starte installationen af ​​Anaconda-afhængigheder på din Ubuntu-pc skal du åbne et terminalvindue. For at åbne et terminalvindue skal du trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søge efter “Terminal” i appmenuen.

Når terminalvinduet er åbent, skal du bruge kommandoen apt install nedenfor for at få alle afhængigheder opsat på dit system. Husk, at disse pakker kan tage et par minutter at konfigurere, da der er meget at downloade.

sudo apt install libgl1-mesa-glx libegl1-mesa libxrandr2 libxrandr2 libxss1 libxcursor1 libxcomposite1 libasound2 libxi6 libxtst6

Efter at have taget hånd om alle afhængigheder, er det tid til at downloade installationsscriptet. Scriptet er hostet på Anacondas repo-side. Brug wget downloader-kommandoen nedenfor, tag installationsscriptet.

Bemærk: Hvis du ønsker at downloade det seneste installationsscript til din Linux-pc via en webbrowser i stedet for wget, kan du! Klik på dette link her for at starte overførslen.

wget https://repo.anaconda.com/archive/Anaconda3-2020.11-Linux-x86_64.sh -O ~/Downloads/Anaconda3-2020.11-Linux-x86_64.sh

Når downloadprocessen er færdig, skal du gå ind i mappen “Downloads”. Denne mappe indeholder installationsscriptet. For at få adgang til “Downloads” via terminal skal du indtaste følgende CD-kommando.

cd ~/Downloads

Inde i mappen “Downloads” skal du bruge kommandoen chmod til at opdatere installationsscriptets tilladelser. Dette script skal have ændret tilladelser, så det kan køre som et program.

sudo chmod +x Anaconda3-2020.11-Linux-x86_64.sh

Med filens tilladelser opdateret, er forberedelsen til installationen af ​​Anaconda på din Ubuntu-pc klar til at gå! Gå videre til næste afsnit af guiden for at få installeret appen!

  Krypter filer, og sæt tidsplan for en slettedato for dem

Installer Anaconda på Ubuntu – Kørsel af installationsscriptet

Installationen af ​​Anaconda på Ubuntu kan begynde, mens installationsscriptet downloades, og tilladelserne er indstillet. For at starte installationen skal du udføre kommandoen ./Anaconda3-2020.11-Linux-x86_64.sh nedenfor.

For at starte installationen af ​​Anaconda på Ubuntu som din brugerkonto (ikke-root), skal du køre installationen uden sudo-kommandoen. Vi anbefaler stærkt at installere appen på denne måde.

./Anaconda3-2020.11-Linux-x86_64.sh

Hvis du foretrækker at installere Anaconda som root på din Ubuntu-pc, skal du udføre ./Anaconda3-2020.11-Linux-x86_64.sh-scriptet med sudo-kommandoen, og Anaconda installerer sig selv i /root/ i stedet for din hjemmemappe.

sudo ./Anaconda3-2020.11-Linux-x86_64.sh

Når scriptet er startet op, vil du se en besked. Denne meddelelse siger: “For at fortsætte installationsprocessen skal du gennemgå licensen
aftale. Tryk venligst på ENTER for at fortsætte”. Tryk på Enter-tasten for at fortsætte til EULA.

  Tre måder at forbedre dit smarthome på

Når du har trykket på Enter-tasten, bliver du bedt om at se EULA’en. For at komme igennem det, tryk på Page Down-tasten på dit tastatur. Når du har læst aftalen, skal du skrive “ja” i prompten.

Når “ja” er indtastet i prompten, vil Anaconda-installationsprogrammet spørge, hvor du vil installere appen. Som standard vil den vælge hjemmebiblioteket. Lad det være standard, og tryk på Enter-tasten for at fortsætte.

Når du trykker på Enter-tasten, begynder Anaconda-installationsscriptet at installere appen på dit system. Det vil installere både terminalapplikationen (conda) såvel som GUI-applikationen (Anaconda Navigator).

Når installationen er færdig, vil Anaconda-installationsprogrammet spørge: “Ønsker du, at installationsprogrammet initialiserer Anaconda3 ved at køre conda init? “. Hvis du gerne vil tænde for Anaconda 3, skal du skrive “ja”. Ellers skal du lukke terminalen.

For at starte GUI Anaconda Navigator skal du trykke på Alt + F2 på tastaturet for at åbne dit skrivebords hurtigstarter. Skriv derefter “anaconda-navigator” for at starte appen.