Tre måder at forbedre dit smarthome på

Den første appel af smarthome-enheder kan være intriger. Desuden kan disse produkter meget mere, end du måske tror ved første øjekast.

Når de fleste mennesker tænker på, hvordan du styrer smarthome-enheder, og hvad du kan gøre med dem, forestiller de sig højst sandsynligt muligheden for at styre ting fra deres smartphones eller bruge deres stemme med Alexa eller Google Assistant.

Alt dette er sandt, og det er bestemt grundlaget for at kontrollere smarthome-enheder, men der er også meget mere, du kan gøre med disse ting. Lad os gennemgå et par fede måder, du kan forbedre din smarthome-oplevelse på.

Automatisering af enheder

At bruge din telefon til at styre ting som termostaten og dine lys er ret sejt, især når du kan gøre det, mens du er væk hjemmefra. Men den virkelige supermagt er slet ikke at skulle styre dem manuelt.

I et ideelt smarthome er alt automatiseret – enheder styrer sig selv baseret på nogle parametre, som du har sat op på forhånd. Der er flere forskellige måder, du kan automatisere alt på, inklusive ved bevægelse, planlægning, geofencing eller udløsning ved en separat handling.

Du kan endda automatisere ting i dit hus uden at bruge en masse penge på egentlige smarthome-enheder – ting som stikkontakttimere, fjernbetjeningskontakter og bevægelsessensorer til lysstik er utroligt overkommelige, men kan give dig et godt indblik i smarthome-verdenen.

Link enheder sammen

En anden fantastisk funktion ved smarthome-enheder er, at du normalt kan linke dem sammen for at få flere ting til at ske på én gang.

For eksempel, i stedet for manuelt at skulle styre dine lys, termostat og andre enheder individuelt, kan du starte en enkelt kommando og få alt til at ske på én gang. For eksempel kan du oprette en enkelt rutine, der konfigurerer alt, som du ønsker det, når du forlader dit hjem eller går i seng for natten.

Nogle enheder understøtter naturligt integration med andre produkter, men du kan bruge en tjeneste som f.eks IFTTT eller Stringify hvis du ønsker endnu mere fleksibilitet. Med disse tjenester kan du forbinde smarthome-enheder, som du normalt ikke ville være i stand til at forbinde sammen, og få dem til at arbejde sammen for at gøre bestemte ting med en enkelt kommando, som at blinke med dine lys, når din Alexa-timer slukker eller tænde lyset når dit Wi-Fi-kamera registrerer bevægelse.

Brug hvis/når-kommandoer

Dette ligner det forrige afsnit; kun behøver den ikke nødvendigvis at stole på selve enhederne. Nogle smarthome-enheder giver dig mulighed for at styre dem ved hjælp af forskellige metrikker, såsom tidspunktet på dagen, temperaturen udenfor, temperaturen indstillet på termostaten og så videre.

Med IFTTT kan du for eksempel få din smarte termostat til automatisk at slukke, når udetemperaturen når et bestemt punkt. Så hvis du har dit AC tændt, men det er 65 grader udenfor (hvilket bestemt er køligt nok uden AC), kan du få termostaten til at slukke og endda sende dig en notifikation, der fortæller dig, at du skal åbne vinduerne.

På samme måde kan du få et verandalys til at tænde og slukke automatisk baseret på, hvornår solen går ned og står op. Ikke alle smarthome-enheder kan gøre dette, men i det mindste med Wink vil den få din placering og finde ud af, hvornår solen går ned og står op i dit område. Derfra tænder og slukker den din smarte pære i dit verandalys tilsvarende.

I sidste ende er der mange flere måder at styre smarthome-enheder på, end du måske tror – de er ikke kun enheder, som du kan styre fra din telefon, men derimod styre et andet antal måder. For pokker, nogle gange er der slet ingen kontrol, du skal gøre. Indstil bare nogle parametre og lad det automatisere alt for dig, hvilket virkelig er her, smarthome-teknologien skinner i første omgang.