Sådan samles rækker og kolonner i Microsoft Word

Hvis du skal summere værdier i en Word-tabel, kan du gøre det uden at bryde lommeregneren ud eller indtaste dataene i Excel og derefter kopiere dem tilbage. Word kan lave simple beregninger såsom summering, multiplikation og gennemsnit.

Lad os sige, at du har en tabel noget i stil med følgende. Du har de solgte enheder og prisen pr. enhed, og du vil gange dem for at få en total.

Start med at placere dit indsættelsespunkt i den tomme øverste celle i kolonnen “Total”.

Skift derefter til den nye “Layout”-fane, der vises mod højre ende af båndet (der er en separat Layout-fane kun for tabeller), og klik derefter på knappen “Formel”.

I dette eksempel skal vi gange værdien i kolonnen “Enheder” med værdien i kolonnen “Enhedsomkostninger”. For at gøre dette skal du skrive følgende i feltet “Formel” for at gange værdierne i de to celler til venstre for den aktuelle celle:

=PRODUCT(LEFT)

Vælg en indstilling på rullelisten Talformat for at angive formatet for resultatet af formlen.

Klik på “OK” for at acceptere indstillingerne og indsætte formlen i cellen.

Resultatet af formlen vises i cellen.

Desværre lader Word dig ikke vælge en masse celler på én gang og oprette en formel for dem alle i ét trin, så du bliver nødt til at udføre de samme trin i hver af de andre celler i kolonnen “Total”.

Når du er færdig, har du et fuldt udformet bord.

Denne teknik fungerer stort set på samme måde for kolonner som for rækker. Sig for eksempel, at vi ønskede at tilføje alle værdierne i kolonnen “Total” for at finde ud af vores samlede samlede salg.

Placer dit indsættelsespunkt i en tom celle i bunden af ​​kolonnen “Total” (indsæt en ekstra række, hvis du har brug for det). Gå til fanen “Layout”, og klik på knappen “Formel” igen.

Denne gang bruger vi følgende formel:

=SUM(ABOVE)

Parameteren “OVER” fortæller Word at tilføje alle værdierne over den aktuelle celle.

Vælg et passende talformat, og klik på “OK”.

Summen af ​​alle værdier i kolonnen “Total” vises i cellen.

Bemærk: Hvis du tilføjer nye rækker eller kolonner med værdier til en tabel i Word, opdateres de formler, du har på plads, ikke automatisk. For at opdatere en formel skal du højreklikke på formlen og vælge “Opdater felt” fra pop op-menuen.

Når det kommer til håndtering af data i tabeller, tilbyder Word ikke i nærheden af ​​Excels kraft. Det er fint til små tabeller som denne, hvor du ikke forventer, at værdier ændrer sig meget, og du ikke behøver at se dine data på forskellige måder. Hvis du har brug for mere funktionalitet, er du meget bedre stillet ved at indsætte et egentligt Excel-regneark i dit Word-dokument.