Sådan opretter du Windows 10-installationsmedier: 3 metoder

Nøgle takeaways

 • Brug Windows Media Creation Tool til at oprette Windows 10 installationsmedier.
 • Alternativt kan du downloade Windows 10 ISO direkte fra Microsoft for en hurtigere metode.
 • Brænd Windows 10 installationsmediet til en USB eller disk for at fuldføre din installation.

Uanset om du ankom til Windows 10 gennem en dedikeret opgradering eller en skinnende ny Windows 10-licens, bliver du til sidst nødt til at gendanne eller nulstille Windows 10.

Der er en lang række måder at installere Windows 10 på, og det hele starter med at skabe Windows 10 installationsmedier.

Det første og mest oplagte valg til at oprette Windows 10 installationsmedier er Windows Media Creation Tool. Denne applikation giver dig mulighed for at downloade Home- eller Pro-versionerne af Windows 10, og du kan vælge mellem 32-bit eller 64-bit version for begge. Efter dine valg kan du installere direkte på et USB-drev eller downloade en Windows 10 ISO til enkelt- eller dobbeltbrug for at installere på en disk senere.

 • Download Windows Media Creation Tool.
 • Når det er downloadet, skal du køre programmet og vælge Opret installationsmedie til en anden pc. Windows 10 ISO vil downloades i applikationen, klar til at du kan vælge din version, systemarkitektur og hvilke versioner du vil inkludere i dit Windows 10 installationsmedie.
 • Hvis du installerer direkte på en USB eller disk, skal du følge instruktionerne på skærmen for at fuldføre din installation. Hvis du installerer Windows 10 længere nede på linjen, skal du læse næste afsnit om, hvordan du opretter bootbare medier.

    Ret Alps SetMouseMonitor-fejl i Windows 10

  2. Download Windows 10 ISO Direct fra Microsoft

  Du kan downloade Windows 10 direkte fra Microsoft uden Windows Media Creation Tool. Windows 10 ISO var tilgængelig fra Microsoft Tech Bench Upgrade Program i lang tid, selvom denne mulighed ikke længere er tilgængelig. Der er dog en alternativ metode til at downloade en Windows 10 ISO.

 • Gå til Windows 10 ISO download side.
 • Tryk på F12 for at åbne Udviklerindstillinger.
 • Tryk på CTRL + Shift + M for at åbne værktøjslinjen Toggle enhed, som vises over websiden. Vælg Responsive i rullemenuen, og tryk derefter på F5 for at opdatere siden.
 • Når siden genindlæses, skal du vælge den seneste udgave af Windows 10 fra rullemenuen og derefter bekræfte overførslen.
 • Jeg fandt denne direkte Windows 10 ISO-downloadmetode meget hurtigere end Windows Media Creation Tool. Når ISO er færdig med at downloade, skal du gå til afsnittet nedenfor.

  Hvis du downloadede en Windows 10 ISO for at installere senere, skal du oprette startbare Windows 10 installationsmedier ved hjælp af et ISO-brændingsværktøj. Du kan brænde Windows 10 ISO til et USB-flashdrev eller en disk. Du finder instruktioner til begge muligheder nedenfor.

  Windows 10 USB-installationsmedie

  For at oprette USB-installationsmedier skal du bruge et ISO til USB-brændingsværktøj. jeg bruger Rufusmen der er mange andre muligheder for at brænde ISO til USB.

 • Download og installer Rufus.
 • Vælg USB-målenheden fra rullemenuen, og vælg derefter Windows 10 ISO. Rufus opdaterer egenskaberne og brændingsindstillingerne automatisk.
 • Tryk på Start for at brænde Windows 10 ISO til USB-drevet.
 • Brændingsprocessen vil variere afhængigt af din computer, men tager normalt omkring 10-15 minutter.

  Windows 10-diskinstallationsmedie

  Du behøver ikke bruge en USB for at oprette dit installationsmedie. Mange mennesker foretrækker den traditionelle disk-tilgang, og der er adskillige gratis applikationer til at hjælpe dig med at få arbejdet gjort. Til dette eksempel vil jeg bruge ImgBurn.

    Sådan bruger du Windows 11's Sticky Notes på alle dine enheder

 • Download og installer ImgBurn.
 • Vælg nu Skriv billedfil til disk.
 • I det næste vindue skal du vælge ikonet Gennemse efter fil, der ligner en mappe, og derefter gå til og vælge din Windows 10 ISO.
 • Indstil destinationen ved hjælp af rullemenuen, og indstil derefter skrivehastigheden til MAX.
 • Når du er klar, skal du trykke på ISO til disk-ikonet for at starte brændingsprocessen.
 • Har du allerede en Windows-disk, men vil du oprette en ISO? Sådan opretter du et bootbart USB-drev fra din Windows-cd.

  3. Uovervåget Windows 10-installation

  Hvis du er presset på tid, skal ud til aftenen eller blot har andre opgaver at udføre, mens du installerer Windows 10, kan du prøve en uovervåget installation. En uovervåget installation er, som det lyder: du har ingen input under installationen. Det eneste, der skal til, er en lille opsætning på forhånd.

  Jeg vil oprette en bootbar USB til denne del af artiklen.

  Først og fremmest skal du generere en Autounattend.xml svarfil. Denne svarfil vil blive inkluderet i vores bootbare USB og vil “besvare” spørgsmålene under hele Windows 10-installationen.

  Opret din svarfil

  Gå til Windows Answer File Generator (WAFG). Indtast din Windows 10-produktnøgle, eller brug den generiske produktnøgle fra WAFG. Windows 10 generiske produktnøgler giver dig mulighed for at fuldføre opsætningen, før du indtaster en unik nøgle efter installationen.

  Vælg nu de muligheder, du vil inkludere i din uovervågede installation. For eksempel at acceptere EULA’en, springe over automatisk aktivering, springe over genaktiveringen af ​​licensen, opsætningssproget, indtaste dit computernavn, tastatursprog og input, om du skal bruge udtrykkelige privatlivs- og delingsindstillinger og mere.

  Indtast dine partitionsindstillinger

  Indtast derefter dine partitionsindstillinger for den uovervågede Windows 10-installation. Det er vigtigt at få disse indstillinger korrekte. Hvis du bruger de forkerte disk- og partitionsoplysninger, kan du slette data fra et andet drev på dit system.

    Guide til at gøre Windows 11 nemmere at bruge for handicappede

  For at begynde skal du beslutte, om du udfører en ren Windows 10-installation eller opgraderer dit system. Hvis du vælger en ren installation, skal du ændre indstillingen Slet disk til Ja. Vælg nummeret på den disk, der skal installeres på. Hvis du er i tvivl om disknummeret, skal du skrive diskhåndtering i din startmenu-søgelinje og vælge det bedste match. Bemærk disknummeret og partitionsnummeret, du installerer Windows på. Brug følgende billeder som reference:

  Jeg vil installere på disk 0. Vælg Ja til aktiv hovedpartition. Sørg for, at dit hovedpartitionsformat er NTFS. Indstil et navn til din Main Partition Label. Sørg for, at dit hovedpartitionsbogstav matcher partitionsrækkefølgen, f.eks. svarer min C: partition til partitionsrækkefølge nummer to.

  Til sidst skal du indtaste dine brugerkontooplysninger, herunder et brugernavn, om du vil have UAC aktiveret, og om du vil have din konto til automatisk logon. Du er klar!

  Download og kopier din svarfil

  Rul ned til konsolboksen. Download din Autounattend.xml-fil ved hjælp af Download-filen, der findes under boksen.

  For at fuldføre dit uovervågede Windows 10-installationsmedie skal du følge afsnittet Lav Windows 10-installationsmedier, der er dækket tidligere i artiklen. Når du er færdig med at brænde Windows 10-installationen til dit USB-flashdrev eller -disk, skal du kopiere filen Autounattend.xml til rodmappen sammen med installationsfilerne.

  Næste gang du skal installere Windows 10, vil hele processen blive automatiseret, så du kan drikke te og spise scones.

  Du kender nu de tre vigtigste metoder til at oprette Windows 10 installationsmedier. Du kan bruge en hvilken som helst af disse metoder til en ren installation af Windows 10. Før du begynder med din rene installation, skal du sørge for at sikkerhedskopiere alle vigtige filer til en sikker placering – ikke det samme drev, som du vil installere på!