Sådan opretter du forbindelse til en SFTP-server i Ubuntu

SFTP er en indbygget funktion i SSH, og når først SSH er installeret på et system, kan SFTP bruges til at overføre filer frem og tilbage med en GUI eller terminal. SFTP er især nyttigt med servere.

SFTP-server i Ubuntu

I denne vejledning viser vi dig, hvordan du opretter forbindelse til SFTP-servere på Ubuntu, samt hvordan du konfigurerer din egen server til at være vært. For at komme i gang skal du sikre dig, at du bruger det nyeste Ubuntu-skrivebord, -server eller et operativsystem baseret på Ubuntu.

Konfigurer SFTP på Ubuntu

Hvis du planlægger at oprette forbindelse til en SFTP-server på din Ubuntu-pc, skal du konfigurere en SSH-server på din eksterne Ubuntu-server eller fjern-Ubuntu-pc, så du kan få adgang til den. Heldigvis er det utrolig nemt at konfigurere en SSH-server på Ubuntu.

For at starte skal du åbne et terminalvindue på Ubuntu-skrivebordet. Du kan starte et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i Ubuntu-appmenuen og start den på den måde.

  Sådan nævner du nogen i iMessage-grupper på iPhone og iPad

Med terminalvinduet åbent, brug kommandoen apt install til at installere “openssh-server”-pakken. Denne pakke vil, når den er installeret, konfigurere og opsætte en SSH-server samt SFTP, som du kan få fjernadgang til.

sudo apt install openssh-server

Når OpenSSH-serveren er oppe og køre på fjerncomputeren, kan du lave en hurtig test for at sikre, at du kan oprette forbindelse til den. For at gøre det skal du køre ssh dit-brugernavn@localhost på maskinen med SSH-serveren. Du skal bruge dit brugernavn adgangskode for at logge ind.

Opretter forbindelse til SFTP via kommandolinjen

For at oprette forbindelse til en SFTP-server med kommandolinjen på Ubuntu skal du starte med at starte et terminalvindue. Brug derefter sftp-kommandoen med terminalvinduet åbent til at oprette forbindelse til din SSH-server.

For at oprette forbindelse skal du angive brugernavnet på den eksterne maskine samt dens IP-adresse. For eksempel, hvis den eksterne Ubuntu-server eller Ubuntu-pc, der hoster en SSH-server, har en IP-adresse på “192.168.1.203”, skal du bruge det som værtsnavn.

sftp [email protected]

Når du er tilsluttet, kan du køre kommandoen ls for at se, hvad der er på fjernserveren.

ls

For at downloade noget fra fjernserveren til dit hjemmebibliotek skal du angive filnavnet på den eksterne SFTP-server og bruge kommandoen get.

get test.txt

Skal du uploade noget til den eksterne SFTP-server? Brug put-kommandoen. Det vil uploade enhver fil til den eksterne SFTP-server i din lokale hjemmemappe (/home/USERNAME/).

put test.txt

Opretter forbindelse til SFTP med Ubuntu filhåndtering – Gnome Files

Gnome Files-appen er en af ​​de mest brugte filhåndteringer på hele Linux, da mange almindelige Linux-distributioner vælger Gnome Shell som deres skrivebord. Sådan bruger du den til at oprette forbindelse til en SFTP-server med den på Ubuntu.

  Sådan opretter du skrivebordsgenveje på Ubuntu

Start Ubuntu filhåndtering på skrivebordet. Når den er åben, skal du finde knappen “Andre placeringer” og klikke på den. Når du vælger denne knap, føres du til området “Andre steder”.

Find tekstboksen “Opret forbindelse til server” inde i “Andre placeringer”, og klik på den med musen. Indtast derefter serverens adresse. For eksempel:

sftp://192.168.1.203

Når du har indtastet IP-adressen (eller værtsnavnet) i boksen, skal du trykke på knappen “Forbind”. Når du vælger denne knap, vises et pop op-vindue. Indtast derefter dit brugernavn og din adgangskode, og klik derefter på “Forbind” igen.

Når du opretter forbindelse, vil du se din SFTP-server i Ubuntu-filappen. Træk filer til serveren for at uploade dem og kopier dem til andre mapper på din pc for at downloade dem.

  Sådan styres Philips Hue-lys fra din Mac

Opretter forbindelse til SFTP med Filezilla på Ubuntu

Du skal først installere appen for at oprette forbindelse til en SFTP-server ved hjælp af Filezilla på Ubuntu. Åbn derefter et terminalvindue på Ubuntu-skrivebordet, og brug kommandoen nedenfor til at installere appen.

sudo apt install filezilla

Når programmet er installeret på dit system, skal du starte det. Find derefter værtsboksen og indtast koden nedenfor.

sftp://your-sftp-server-ip

Efter at have skrevet i “Vært”-boksen, skriv dit brugernavn i “Brugernavn”-feltet, din adgangskode i “Adgangskode”. Skriv derefter “22” i “Port”-boksen. 22 er standardporten for SFTP.

Vælg “Quickconnect”-knappen for at oprette forbindelse til din SFTP-server med Filezilla, når alle oplysninger er udfyldt. Du vil snart være forbundet til din server med Filezilla.

Herfra kan du uploade og downloade filer til din SFTP-server fra Ubuntu. Hvis du gerne vil downloade en fil, er her, hvad du skal gøre. Først skal du højreklikke på den højre kolonne med musen på en fil, du ønsker. Vælg derefter “Download” for at downloade.

Du kan også uploade fra Ubuntu ved hjælp af Filezilla. For at gøre det skal du højreklikke på en fil i venstre kolonne med musen. Vælg derefter knappen “Upload”. Hvis du gør dette, sendes filen til SFTP-serveren.