Sådan installeres Fedora Cinnamon

Fedora Cinnamon er en alternativ version af Fedora, der bruger Cinnamon Desktop-miljøet fra Linux Mint. Det er et elegant styresystem og meget populært blandt dem, der kan lide moderne funktioner, men ikke kan lide Gnome Shell. Sådan installerer du det på din computer.

Download Fedora Cinnamon

Fedora Cinnamon er et af de mere populære Fedora “spin”. Et spin er en modificeret version af Fedora, men med et andet skrivebordsmiljø end standard Gnome Shell. Spins har også et andet sæt programmer, i modsætning til standard Gnome.

Hvis du gerne vil installere Fedora Cinnamon på din Linux-pc, skal du først downloade den seneste ISO-udgivelse. Du kan få den seneste ISO-udgivelse af Fedora ved at gå over til den officielle Fedora drejer siden.

Når du er på Fedora-spins-siden, skal du rulle gennem listen, indtil du finder “CINNAMON DESKTOP.” Når du har fundet denne mulighed, vælg den med musen for at få adgang til Fedora Cinnamon download-siden.

På Fedora Cinnamon-downloadsiden skal du klikke på knappen “Download nu” for at få fat i den seneste ISO-fil til installationsformål. Alternativt kan du gå over til embedsmanden Fedora torrent side og tag Fedora Cinnamon på den måde.

  5 bedste Spiceworks-alternativer til endnu bedre overvågning

Oprettelse af Fedora Cinnamon USB-installationsprogrammet

Installation af Fedora Cinnamon på en computer kræver at have et USB-installationsprogram. Du har brug for et USB-installationsprogram, fordi moderne computere ikke har optiske drev, så en dvd eller cd er ikke mulig her. Desuden distribueres hvert Linux-operativsystem derude, inklusive Fedora Cinnamon, som en ISO-billedfil, som brugere skal downloade.

Der er mange måder at oprette et USB-installationsprogram til Fedora Cinnamon. Når det er sagt, er den nemmeste måde at oprette et installationsprogram på med Etcher-billedprogrammet. Dette program virker på Mac OS, Linux og Windows.

For at starte skal du downloade den seneste udgivelse af Ætser til din computer. Derefter skal du installere det på dit operativsystem og starte det op. Følg derefter trin-for-trin instruktionerne nedenfor for at få Fedora Cinnamon sat op på din USB.

Trin 1: Find knappen “Flash fra fil”, og klik på den med musen. Når du vælger knappen “Flash fra fil”, vises et pop op-vindue. I dette vindue skal du finde Fedora Cinnamon ISO-filen og klikke på den med musen.

Trin 2: Vælg knappen “Vælg mål” med musen. Når du vælger denne knap, vil du være i stand til at vælge den USB-enhed, du ønsker at installere Fedora Cinnamon ISO-filen på.

  Sådan sikrer du dig, at et kamera eller objektiv fungerer korrekt, før du køber

Trin 3: Find knappen “Flash”, og klik på den med musen. Når du vælger denne knap, begynder den blinkende proces. Denne proces vil tage noget tid at fuldføre. Når processen er færdig, skal du lukke Etcher.

Med Etcher lukket skal du frakoble din USB-enhed fra computeren. Sæt den derefter i USB-enheden, som du planlægger at installere Fedora Cinnamon på. Du skal også have adgang til computerens BIOS-indstillinger og konfigurere den til at starte fra USB.

Installation af Fedora Cinnamon

For at installere Fedora Cinnamon på din computer, følg trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Find “Installer på harddisk”-ikonet på Cinnamon-skrivebordet, og klik på det med musen. Ved at vælge dette ikon starter du Fedora-installationsprogrammet.

Trin 2: Find dit sprog i menuen, og vælg det. Vælg derefter knappen “Fortsæt” for at gå videre til næste side.

Trin 3: Find knappen “Installationsdestination” i installationsprogrammet, og vælg den for at vælge din installationsplacering. Vælg derefter dit drev i menuen, og klik på “Udført”. Fedora vil håndtere partitioneringen automatisk.

Trin 4: Vælg “Root Password” og klik på det med musen. Brug derefter GUI til at indstille din standard root-adgangskode. Til sidst skal du klikke på knappen “Udført”, når du har indstillet adgangskoden for at bekræfte dit valg.

  Hvordan en adgangskodeadministrator beskytter dig mod phishing-svindel

Trin 5: Find “User Creation” og vælg den med musen. Brug derefter GUI til at konfigurere dit fulde navn, din adgangskode og bekræfte det. Sørg også for at vælge knappen “Gør denne bruger til administrator”. Vælg “Udført”, når du er færdig.

Trin 6: Efter at have fulgt alle ovenstående trin, vil Fedora være klar til at installere. Vælg knappen “Begynd installation” for at starte. Forstå venligst, at denne installationsproces vil tage en del tid at fuldføre. Cirka 20 minutter eller deromkring, afhængigt af hvor hurtigt din kørsel er.

Trin 7: Når installationen er fuldført, vises en pop-up på skærmen i Fedora Cinnamon installationsprogrammet. Denne knap vil fortælle dig, at Fedora Cinnamon er blevet installeret, og processen er fuldført.

Meddelelsen vil også fortælle dig, at du kan genstarte eller fortsætte med at bruge Fedora. Genstart dit system, og tag USB-stikket ud. Indlæs derefter i din nye Fedora Cinnamon-opsætning.

Når du har indlæst din computer i din nye Fedora Cinnamon opsætning, vil den være klar til brug. Nyd din nye Fedora Cinnamon installation!