Sådan kører du din nethindeskærm med dens oprindelige opløsning

MacBook-skærme kører normalt med en skaleret opløsning, som bruger de ekstra pixels på skærme med højere opløsning til at forbedre tekstens klarhed på skærmen, mens alt holdes i samme størrelse. Dette fører dog til, at skærmen i det væsentlige bliver “zoomet ind” med alt meget større, end det burde være.

Hvis skærmen kører med sin oprindelige, ikke-skalerede opløsning, har du meget mere plads at arbejde med, hvilket kan være godt for dem, der forsøger at presse hver en tomme arbejdsområde ud af en mindre MacBook.

Prøv først de indbyggede kontroller

Apple inkluderer nogle kontroller til at ændre, hvor zoomet ind på skærmen, som du kan finde under “Skærm”-indstillingerne i Systemindstillinger:

  6 tips til at organisere dine iPhone-apps

Hvis du i øjeblikket bruger standardindstillingerne, er det nok bedst at prøve dette, før du tyer til en tredjepartsløsning.

Kør på Native med Retina Display Menu

Retina Display Menu er en simpel menulinje-app, der lader dig vælge en brugerdefineret opløsning fra en rulleliste. Det er en ældre app, men har ingen problemer med at køre på macOS Mojave. Hvis det ender med at gå i stykker i fremtiden, kan du prøve SwitchResX, som er blevet opdateret meget mere for nylig, men er en betalt app.

Download DMG’en til appen fra udgivelseslinket nederst på appens side, og åbn den. Fra ikonet i menulinjen kan du vælge hvilken opløsning du vil køre.

  3 måder at omgå indstillingsmenuen og få adgang til Chrome-sider hurtigere

RDM giver dig mulighed for at køre højere opløsninger end din oprindelige skærm, men de vil være slørede, da den bliver nødt til at interpolere. Her har min 13″ MacBook en native opløsning på 2560×1600, men er i stand til at køre tættere på 4K med skalering. Det vil dog ikke se særlig godt ud og kan være for lille til overhovedet at kunne læses, så det er bedst at holde fast i din oprindelige opløsning. Du kan finde din oprindelige opløsning under fanen “Skærm” i Om denne Mac.

RDM har understøttelse af flere skærme på én gang, og endda til at ændre opdateringshastigheder på skærme med høj opdateringshastighed, men det kan være begrænset, hvis du har et ældre DisplayPort-kabel.

  Hvordan (og hvorfor) bruges Outliers-funktionen i Excel

Det er dog ikke uden nogle fejl og besvær. Selvom du starter appen ved opstart, vil den ikke indlæse din standardopløsning, så du kan vælge den manuelt. Derudover, hvis du bruger flere skærme, vil din MacBook’s skærm blive nulstillet til standardindstillingerne, hver gang du tager stikket ud af din sekundære skærm, og du bliver nødt til at genvælge den opløsning, du bruger igen. Nogle gange vil det fejle, og du bliver nødt til at vælge opløsningen to gange. Samlet set gør den dog sit arbejde ret godt.

Billedkreditering: guteksk7/Shutterstock