Kan du sætte en smartskærm oven på din mikrobølgeovn?

Smarte skærme er vidunderlige køkkenkammerater: du kan nemt følge med i en opskrift, videoopkalde nogen, mens du laver mad, eller underholde dig selv, mens du rydder op. Men afhængigt af hvor du placerer din smarte skærm eller anden elektronik, kan du få nogle problemer.

Mikrobølgeafskærmning, forklaret

Mikrobølgeovne fungerer ved at opvarme din mad med korte radiobølger. Disse radiobølger bevæger sig gennem en lille kanal, kendt som en “bølgeleder”, mod madrummet. Pladespilleren drejer din mad rundt, så den kan blive tilberedt så jævnt som muligt, og metallet, som din mikroovn er lavet af, får radiosignalerne til at hoppe rundt inde i madrummet. Molekylerne inde i din mad begynder hurtigt at vibrere, hvilket er det, der opvarmer dit måltid.

Metalchassiset fungerer også som et elektromagnetisk skjold. Mikrobølgeovnen blæser radiobølger ud, og afskærmningen holder det meste af dette inde i madrummet, men afskærmningen nedbrydes med tiden. Hvis du nogensinde har fået dit trådløse netværk til at virke, når du opvarmer nogle snacks, er det højst sandsynligt, fordi du har en ældre mikrobølgeovn, og afskærmningen er blevet mindre effektiv.

Sådan testes mikrobølgeafskærmning

Den bedste måde at teste din mikrobølgeovns afskærmning på er ved at downloade en Wi-Fi-analysator-app. Her er hvad du skal bruge:

En Windows 10 stationær eller bærbar computer, indstillet til at oprette forbindelse over 2,4 GHz-frekvensen
WiFi analysator fra Microsoft Store

Trin et: Tving Windows til at oprette forbindelse på 2,4 GHz

At tvinge din enhed til at oprette forbindelse til Wi-Fi over 2,4 GHz er vigtigt for testen, da det er den frekvens, som mikrobølgeovne også fungerer på. De fleste moderne enheder og netværk skifter automatisk mellem 2,4Ghz og den hurtigere 5Ghz-frekvens. Mikrobølger forårsager ikke interferens med 5 GHz-spektret, så vi er nødt til at slippe af med den mulighed, hvis vi skal teste afskærmningen.

For at tvinge din Windows-enhed til at bruge 2,4 GHz-frekvensen skal du starte med at klikke på Windows-logoet nederst til venstre. Skriv “enhed” og vælg derefter “Enhedshåndtering”.

Vælg rullemenuen ved siden af ​​”Netværksadaptere”. Højreklik på navnet på din trådløse adapter. Denne vil typisk have “Wireless-AC Adapter” eller noget lignende i navnet. Den trådløse adapter i min computer hedder “Intel(R) Dual Band Wireless-AC 8265.” Vælg “Egenskaber” i kontekstmenuen, der åbnes.

I vinduet Egenskaber skal du vælge fanen “Avanceret”. Åbn rullemenuen “Værdi”, vælg en af ​​værdierne, der begynder med “2.4Ghz”, og klik derefter på “OK”.

Du behøver ikke genstarte eller noget. Dit Wi-Fi-kort skal nu kun oprette forbindelse over 2,4Ghz-frekvensen.

Trin to: Brug WiFi Analyzer til at teste dit netværk

Åbn WiFi Analyzer. Du kan se dine netværksoplysninger tæt på toppen. Du bør se frekvensen angivet i 2,4Ghz-området. Vælg “Analyser” øverst til venstre.

Vælg “Graph” nederst til højre.

Grafen viser realtidsstatus for dit netværk, og den viser interferens (hvis nogen), der kommer fra brugen af ​​din mikrobølgeovn.

Denne graf viser netværkets signalstyrke over tid. Den blå linje, der har et Wi-Fi symbol til venstre, er forbindelsen mellem vores router og computeren, mens hver af de andre linjer svarer til andre 2,4Ghz enheder i nærheden. Signalstyrken måles i decibel milliwatt (dBm), og jo lavere tal, jo bedre er signalet.

Min testbænk består af mit skrivebord placeret på dets sædvanlige sted på mit skrivebord, min mikrobølgeovn placeret på venstre side af skrivebordet, og min router placeret omkring seks fod fra mikrobølgeovnen. Med mikroovnen siddende mellem skrivebordet og routeren, vil vi være i stand til at se, om min mikrobølgeovn skader mit 2,4 GHz-netværk.

WiFi Analyzers graf viser omkring to minutter, så jeg tog et skærmbillede af to minutters normal aktivitet, uden at mikrobølgeovnen kører. Sådan ser det ud:

Derefter indstillede jeg min mikrobølgeovn til to minutter, trykkede på start og så de smukke farver på grafen. Sådan ser det ud med mikroovnen kørende:

Jeg kørte mikroovnen et par gange mere, alle med sammenlignelige resultater. Dette er en helt ny mikrobølgeovn, så afskærmningen er ikke forringet nok til at give anledning til bekymring.

Og den bekymring gælder kun for nogle få af dine enheder. Hvis du bruger en smart skærm, avanceret tablet eller en bærbar computer til at følge opskrifterne, har den sandsynligvis 5 GHz-understøttelse. Det betyder, at selvom afskærmningen på din mikrobølgeovn begynder at vakle, vil enheden være i stand til at bruge den anden frekvens til at streame opskrifter og film. Hvis du har en ældre enhed (og endda nogle nye low-end tablets), kan Wi-Fi-chippen inde i den muligvis kun tillade 2,4 GHz-forbindelser, hvilket ville få mikrobølgeovnens afskærmning til at spille ind.

Hvis mikroovnens afskærmning er defekt, vil det ikke nødvendigvis ødelægge din gadget. Men interferensen fra mikrobølgeovnen kan betyde, at din gadget ikke får et så stærkt Wi-Fi-signal, så din opskrift, videoopkald eller andet indhold kan blive afbrudt.

Du bør stadig ikke placere din smartskærm i nærheden af ​​din mikrobølgeovn

Bortset fra potentiel interferens er en anden god grund til ikke at have elektronik i nærheden af ​​din mikrobølgeovn, at mikrobølger nemt kan blive grimme. Din mikrobølgeovn har ventilationskanaler på den, og det er ikke ualmindeligt at finde fedt og madpartikler ovenpå og rundt om den. At placere en smart skærm eller tablet ovenpå betyder blot, at enheden bliver dækket af snavs, hvilket i bedste fald bare er grimt, og i værste fald kan din enhed blive ødelagt.

Det bedste sted at opbevare din gadget

Resten af ​​din køkkenbord kan også opbygge fedt, så det er måske heller ikke det bedste sted at stille et display op. Du kan sætte en tablet på dit køleskab hvis den har vanvittigt stærke magneter (eller hvis du ikke har noget imod at købe en magnetisk holder), eller følg med til opskrifter på dit stue-tv, hvis det er muligt. Eller du kan bare placere displayet på en sektion af disken, som du ved ikke vil have madvarer flyvende rundt om den.

At placere din smarte skærm eller en anden gadget på sit eget sted i køkkenet kræver nogle overvejelser, men når du har den perfekte placering, vil du være i stand til at se og lave fantastiske opskrifter, sætte et godt show op, mens du bager, og meget mere!