Sådan installeres OnlyOffice 6.3 på din Linux-pc

OnlyOffice 6.3 er ude, og med den kommer nye spændende funktioner. Disse funktioner omfatter nye lyse/mørke temaer, adgangskodebeskyttede dokumenter, understøttelse af fraktioneret skalering og meget mere. Sådan får du det til at fungere på dit Linux-system.

OnlyOffice 6.3

Ubuntu/Debian installationsvejledning

Der er mange måder at installere OnlyOffice 6.3 på dit Ubuntu-system. Når det er sagt, er den bedste måde at gå for Ubuntu-brugere at downloade den seneste DEB-pakke fra den officielle hjemmeside.

Bemærk: Hvis du bruger Debian, vil du også være i stand til at installere OnlyOffice 6.3 med instruktionerne nedenfor.

For at begynde at downloade OnlyOffice 6.3 på dit Ubuntu-system skal du gå over til downloadsiden her. Når du er der, skal du finde indstillingen “Debian 8, Ubuntu 14.04 og højere”. Klik derefter på knappen “DOWNLOAD DEB” med musen.

Når du har valgt download-knappen, begynder OnlyOffice 6.3 til Ubuntu at downloade til din computer. Når overførslen er færdig, skal du åbne et terminalvindue på skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søge efter “Terminal” i appmenuen.

Med terminalvinduet åbent og klar til brug skal du indtaste CD-kommandoen for at flytte ind i mappen “Downloads” på din computer.

cd ~/Downloads

Når du først er inde i mappen “Downloads”, vil du være i stand til at starte installationen af ​​Only Office 6.3 ved at bruge kommandoen apt install nedenfor.

sudo apt install ./onlyoffice-desktopeditors_amd64.deb

Alternativt, hvis du er på en ældre udgave af Debian, skal du muligvis konfigurere pakken ved at bruge følgende dpkg-kommando i stedet.

sudo dpkg -i onlyoffice-desktopeditors_amd64.deb

Efter installationen af ​​pakken skal du rette eventuelle afhængighedsproblemer, der måtte være opstået under installationsprocessen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux installationsvejledning

På Arch Linux er det muligt at få OnlyOffice 6.3 til at virke. Den officielle hjemmeside understøtter det dog ikke. Hvis du i stedet planlægger at bruge softwaren, skal du bruge fællesskabets AUR-pakke.

Brug pacman-kommandoen til at downloade og installere både “git”- og “base-devel”-pakkerne for at komme i gang. Disse pakker er nødvendige for at bruge Trizen AUR-hjælpeværktøjet, som vil gøre det meget nemmere at opsætte OnlyOffice.

sudo pacman -S git base-devel

Efter at have installeret de to pakker på dit system, er det tid til at bygge og konfigurere Trizen AUR-hjælperen. For at komme i gang skal du downloade den seneste udgivelse af Trizen.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

Når Trizen er downloadet, skal du bruge makepkg-kommandoen til at installere værktøjet på dit Arch Linux-system.

cd trizen/

makepkg -sri

Brug trizen -S kommandoen til at installere OnlyOffice 6.3 på dit Arch Linux-system med alt installeret.

trizen -S onlyoffice-bin

Fedora installation instruktioner

Der er flere måder at installere OnlyOffice på Fedora på. Den bedste måde at gøre det på er dog at downloade RPM-pakken og installere den. Gå over til downloadsiden her for at få fingrene i den seneste RPM-pakke til OnlyOffice.

Når du er på downloadsiden, skal du rulle ned og finde området “For CentOS and RHEL”. Vælg derefter knappen “Download RPM” for at starte overførslen. Når overførslen er færdig, skal du åbne et terminalvindue på Fedora-skrivebordet.

Inde i terminalvinduet skal du bruge CD-kommandoen til at flytte ind i mappen “Downloads”. Brug derefter kommandoen dnf install til at opsætte OnlyOffice 6.3 på dit Fedora Linux-system.

cd ~/Downloads
sudo dnf install onlyoffice-desktopeditors.x86_64.rpm

OpenSUSE installationsvejledning

OpenSUSE Linux er RPM-baseret ligesom Fedora. Fedora og RHEL/CentOS er dog meget ens og OpenSUSE, mens den bruger RPM-pakker, er anderledes. Den bedste måde at få OnlyOffice 6.3 på dit OpenSUSE-system er at følge enten Snap eller Flatpak installationsinstruktionerne nedenfor.

Eller prøv at downloade RPM-pakken på downloadsiden og installere den. Den installationsmetode vil vi dog ikke dække her.

Snap installationsvejledning

OnlyOffice 6.3 er let tilgængelig for alle Linux-brugere via Ubuntu Snap-pakkebutikken. Hvis du kører et Linux OS, der kan bruge Snaps, kan du se, hvordan du får det til at fungere.

Bemærk: Du skal have Snapd-runtime konfigureret og køre på din Linux-pc, for at kommandoen nedenfor kan fungere.

For at få den seneste udgivelse af Only Office op at køre som en Snap-pakke på din Linux-pc, skal du have et terminalvindue åbent. Du kan åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet.

Når terminalvinduet er åbent, skal du bruge snapinstallationskommandoen nedenfor for at få OnlyOffice 6.3 op at køre.

sudo snap install onlyoffice-desktopeditors

Flatpak installationsvejledning

OnlyOffice 6.3 er tilgængelig for Linux-brugere som en Flatpak i Flathub App Store. Hvis du gerne vil installere det på dit system, skal du først følge vores vejledning om opsætning af Flatpak runtime.

Når Flatpak runtime er konfigureret på dit system, vil du være i stand til at opsætte den seneste udgivelse af OnlyOffice via Flatpak med de to kommandoer nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub org.onlyoffice.desktopeditors