Tjek hvorfor din pc ikke er kompatibel

Windows 11 forventes at komme senere i år. Denne tidslinje er muligvis ikke rigtig, men Microsoft har frigivet minimumshardwarekravene til operativsystemet. De udgav også og fjernede derefter Health check-appen, som kontrollerede et system for Windows 11-kompatibilitet.

Brugere, der ønsker at køre Windows 11 på deres nuværende system i stedet for at købe et nyt, har de grundlæggende krav til at fortsætte, eller de kan prøve at installere beta-builden, og den vil fortælle dem, om deres system er kompatibelt med operativsystemet.

Windows 11 Tjek hvorfor din pc ikke er kompatibel

Hvorfor ikke Windows 11?

Minimumshardwarekrav og et kompatibilitetstjek er begge nyttige, men mange brugere oplever, at deres systemer stadig er markeret som inkompatible med det nye OS, på trods af at de opfylder de anførte krav.

  Sådan farvekodes Outlook-kalenderbegivenheder ved hjælp af kategorier

Den hardwarekomponent, der gør et system inkompatibelt med Windows 11, nævnes aldrig. Brugere er generelt overladt til at finde ud af det på egen hånd, og det er her, hvorfor ikke Windows 11 kommer ind.

Hvorfor ikke Windows 11 er et gratis open source, tredjeparts sundhedstjekscript, der fortæller dig komponentmæssigt, hvorfor dit system muligvis ikke er kompatibelt med Windows 11.

Brug Hvorfor ikke Windows 11

Følg disse trin for at bruge Hvorfor ikke Windows 11.

Download hvorfor ikke Windows 11 fra Github.
Kør EXE-filen.
Tillad scriptet at scanne systemet.
Hardwarekomponenter, der ikke er kompatible, vil blive fremhævet med grund.

Hvorfor ikke Windows 11 krav og begrænsninger

Hvorfor ikke Windows 11 har nogle grundlæggende krav for, at det kan køre.

  Sådan tilføjer du venner på Google Stadia

Scriptet kører på Windows 8.1 og er kompatibelt med den seneste Windows 10 build
Scriptet vil ikke køre på Windows 7.
På et Windows 8.1-system er det muligvis ikke i stand til nøjagtigt at tjekke for DirectX 12-understøttelse, som er nødvendig for HDR-funktionen, men som ikke er en blokering, når det kommer til installation af Windows 11.
På et Windows 10-system kører appen kun, hvis systemet er et 64-bit system.
På et Windows 8.1-system vil appen kunne køre på et 32-bit system såvel som et 64-bit system.

Resultatnøjagtighed

Hvorfor ikke Windows 11 er ret præcist. Du skal vide, at når Windows 11 fortæller dig, at et system ikke er kompatibelt under opgraderingsprocessen, er det ikke altid givet, at operativsystemet ikke kører på det. Det er muligvis ikke i stand til at køre alle Windows 11-funktioner, men hvis du har noget nyere hardware, burde det kunne køre uden problemer.

  Sådan ændrer du din adgangskode på en Chromebook

Tag eksemplet med scriptet, der kører på et system, der kører Windows 11, og du vil se, at CPU’en er markeret som en grund til, at systemet muligvis ikke er kompatibelt. Det er derfor, Windows 11 muligvis også markerer det, men som du kan se, kører operativsystemet fint.

Konklusion

Hvorfor ikke Windows 11 hjælper dig med at finde ud af, hvad der forhindrer dit system i at køre Windows 11. I nogle tilfælde kan du muligvis løse problemet, f.eks. hvis du har deaktiveret sikker opstart, kan du aktivere det, og du vil være i stand til for at installere OS. I andre tilfælde kan det være nødvendigt at opgradere hardware, f.eks. hvis du ikke har en TPM-chip, eller hvis TPM-chippen ikke er version 2.0 (eller nyere).