Sådan får du adgang til en ekstern Linux-computer fra en iPad

Dem, der er Linux-brugere, som også tilfældigvis ejer en iPad juli undre sig over, hvordan de kan få adgang til en ekstern Linux-computer fra den. Selvom det er en mobil enhed, er det muligt. I denne guide viser vi dig hvordan.

Kommandolinjeadgang

For at få kommandolinjeadgang til en Linux-computer (server eller desktop) fra en iPad, skal du bruge en SSH-klient. Der er mange SSH-klienter på iPad OS tilgængelige for brugere at installere. I denne guide vil vi fokusere på “Terminal & SSH.”

Hvorfor “Terminal & SSH” og ikke nogen andre SSH-klienter i app-butikken? For det første har appen ingen reklamer. Derudover har den en masse nyttige funktioner, der er nyttige.

For at komme i gang skal du åbne app-butikken på din iPad og downloade “Terminal & SSH” app til din enhed. Det bør kun tage et par sekunder, da appen er relativt lille. Når installationen er færdig, skal du åbne appen.

Opsætning af en forbindelse

Med Terminal & SSH-applikationen åben og klar til at gå, tryk på sektionen “Servere” inde i den og find +-tegnet. Tryk på +-tegnet for at oprette en ny forbindelse i appen. Find derefter tekstboksen “Navn”, og skriv navnet på din nye forbindelse.

Når du har oprettet navnet på din nye forbindelse, skal du gå ned til “værten” og indtaste værtsnavnet eller IP-adressen på det eksterne Linux-skrivebord eller -server. Bemærk venligst, at din eksterne Linux-pc skal køre en OpenSSH-server for at få adgang til den eksternt.

Når værtstekstfeltet er udfyldt, skal du finde afsnittet “Port”. Som standard kører OpenSSH på port 22, så udfyld det. Hvis du bruger noget andet end port 22, skal du angive det i “port”-boksen.

Med porten konfigureret i den nye forbindelse skal du tilføje brugernavnet på den fjerncomputer, du forsøger at oprette forbindelse til. Find derefter tekstboksen “Adgangskode”, og udfyld din adgangskode.

Hvis du har en offentlig eller privat nøgle, skal du klikke på knappen “Importer offentlig nøgle” eller “Importer privat nøgle” og gå gennem trinene for at tilføje din nøgle.

Til sidst skal du fjerne markeringen af ​​knappen “Brug SFTP”. Denne funktion vil komme i vejen, hvis du blot ønsker at bruge SSH-terminalfunktionerne.

Opretter forbindelse over SSH

Når du har oprettet en forbindelse, vil din nye forbindelse dukke op på din liste over servere. For at oprette forbindelse til din eksterne Linux-computer fra din iPad skal du blot trykke på din forbindelse, og et terminalvindue vil starte.

Hvis du har SFTP aktiveret, skal du trykke på din forbindelse efterfulgt af terminalikonet for at bruge kommandolinjen.

Adgang til filoverførsel

Vil du overføre nogle filer til/fra din Linux-computer til din iPad? Hvis det er tilfældet, skal du gøre brug af SFTP-funktionen inkluderet i “Terminal & SSH”-appen. For at aktivere denne funktion, start med at gå til din serverliste.

Når du er på serverlisten, skal du trykke på “i”-ikonet ved siden af ​​din forbindelse for at få adgang til indstillingerne for den. Find derefter indstillingen “Brug SFTP”, og vælg den for at aktivere filoverførsler. Tryk derefter på din forbindelse for at få adgang til den i “Terminal & SSH” filoverførselsfunktionen.

Når du aktiverer SFTP, kan du overføre filer til og fra Linux-maskinen direkte fra din iPad.

Fjernskrivebordsadgang

Der er mange måder at få fjernadgang til en Linux-pc’s skrivebordsmiljø fra iPad. Langt den nemmeste løsning er ikke at rode rundt med VNC eller RDP eller andre tilpassede løsninger, men i stedet bruge AnyDesk.

AnyDesk understøtter Linux og er meget nem at installere på ethvert Linux OS. Det har også fremragende støtte til iPad. For at komme i gang med at få adgang til Linux-skrivebordet fra iPad via AnyDesk skal du installere AnyDesk-appen på både Linux og din iPad og starte dem.

Når AnyDesk-appen er lanceret på både Linux-skrivebordet og iPad’en, skal du indtaste indstillingerne i AnyDesk på Linux og markere feltet, der siger “Aktiver uovervåget adgang.” Denne indstilling giver dig adgang til dit Linux-skrivebord, selv når ingen er ved det, så længe det er tændt, og AnyDesk kører.

Bemærk: du behøver ikke at aktivere “uovervåget adgang” for at bruge AnyDesk til at få adgang til dit Linux-skrivebord fra din iPad. Men ikke at aktivere denne funktion vil gøre det meget mere kedeligt og tidskrævende at få adgang til dit Linux-system eksternt.

Med “uovervåget adgang” aktiveret, find id-koden i Linux AnyDesk-klienten og indtast den i iPad AnyDesk-appen. Du skal derefter indtaste din “uovervåget adgang” adgangskode. Når du gør det, har du fjernadgang til dit Linux-skrivebord direkte fra iPad!