Sådan indsætter du symboler i Google Docs og Slides

Du kan indsætte specialtegn i dine dokumenter og præsentationer uden at skulle huske alle disse Alt-koder ved at bruge Google Docs og Slides, der er let at bruge tegnindsættelsesværktøj. Det tilbyder et utal af symboler, karakterer, symboler, sprog og meget mere. Sådan kan du indsætte specialtegn i dine dokumenter.

Bemærk: Du kan ikke indsætte tegn direkte i Google Sheets, men du kan kopiere og indsætte dem i en celle på regnearket.

Sådan indsætter du specialtegn i Google Docs og Slides

At indsætte symboler i din fil er en ligetil proces, som du kan udføre på flere måder. Uanset om du vil have nogle fjollede emojis, pile eller et andet sprogs scripts, kan du opnå dette ved manuelt at vælge en kategori, skrive i søgefeltet eller ved at tegne det, du leder efter.

  Sådan eksporteres og importeres VM'er i VMware Workstation

Det første du skal gøre er at åbne en ny Google Docs eller Dias fil for at komme i gang.

Alternativt, hvis du bruger den nyeste version af Chrome, kan du skrive “docs.new” eller “slides.new” i en ny fanes adresselinje.

I dit dokument skal du åbne menuen “Indsæt” og derefter klikke på kommandoen “Specialtegn”.

Søg manuelt efter symboler

Hvis du ikke har en bestemt karakter i tankerne (eller du ikke er sikker på, hvordan du søger efter det, du har i tankerne), kan du bruge rullemenuerne til at gennemse overfloden af ​​tilgængelige symboler.

Klik på den anden rullemenu for at vælge en kategori. Du kan vælge mellem symboler, tegnsætning, emojis, forskellige sprogs scripts og endda forskellige blanktegn. Der er mange, så vær forberedt på at bruge lidt tid på at browse.

  Få betydningen af ​​ethvert ord i undertekster ved at klikke på det

Klik derefter på den anden rullemenu for at forfine tegnene yderligere.

Når du har valgt kategorierne, skal du blot klikke på det tegn, du vil indsætte det i din fil.

Brug søgelinjen

Hvis du ved, hvad du leder efter, kan du bruge søgefeltet til højre for pop op-vinduet. Du kan søge efter nøgleord, beskrivelse eller Unicode-værdi – hvis du kender det.

Brug af søgelinjen kan vise sig at være en smule besværlig, da søgning efter en emoji med et smil ikke gav de tilsigtede resultater. Dette er fordi det bruger ordet til at matche beskrivelsen af ​​karakteren.

  5 kreative anvendelser af smarte stik

Hvis du i stedet søger på “Smilende”, får du flere resultater.

Alligevel er det normalt hurtigere at søge efter et symbol end at gennemse alle menuerne for at finde et manuelt.

Tegn en Din karakter for at søge

Endelig, hvis begge dine forsøg på at finde det rigtige tegn eller symbol er blevet tørre, kan du prøve tegnefunktionen, der lader dig skitsere, hvad du vil.

Begynd at tegne/skrive i boksen til højre for vinduet, og lignende tegn vises i ruden til venstre. Du behøver ikke tegne det hele i et slag, og du kan blive ved med at tilføje til din tegning, hvis det kræver flere bevægelser.

Når du er færdig, skal du klikke på pilen i nederste højre hjørne for at nulstille boksen og begynde at tegne den næste.

Hvis du regelmæssigt bruger nogen af ​​disse tegn, finder du dem først i rullemenuen under “Seneste tegn”.