5 kreative anvendelser af smarte stik

En af de bedste værdier i al den tilgængelige smarthome-teknologi er det praktiske smarte stik. De er billige, men de kan meget. Her er en håndfuld kreative anvendelser, hvis du finder dig selv at overveje implikationerne.

For det første, hvis du lige har købt et smart stik og ikke er helt sikker på, hvordan du konfigurerer det og kommer i gang, har vi nogle guider til et par forskellige modeller – som Eufy, ConnectSense og Belkin – men for det meste Processen er den samme på mange andre modeller. Og hvis du ikke har købt en endnu og stadig beslutter dig, måske dette vil hjælpe.

Med alt det sagt, her er nogle seje og sjove anvendelser af smarte stik, som kan vise sig nyttige for dig.

Sluk automatisk din rumvarmer, krøllejern eller andre gadgets, hvis du glemmer det

Uanset om det er krøllejernet, rumvarmeren eller noget andet, er der normalt noget, som folk glemmer at slukke for – eller i det mindste bekymrer sig om, at de har glemt. Det kan et smart stik hjælpe med.

  Stop Firefox i at indsamle oplysninger om en ny installation

Hvis du er den slags, der kun husker, at du har efterladt noget på efter du har forladt hjemmet (eller bekymrer dig om, at du måske har det), kan du bruge den medfølgende app på din telefon til at slukke for smartstikket eksternt. Men det meste af tiden, når vi glemmer at slukke for noget, husker vi det aldrig senere. For at løse det problem kan du indstille en tidsplan eller en regel for dit smartstik og få det automatisk til at slukke på et bestemt tidspunkt hver dag.

Start kaffemaskinen på afstand

Den bedste måde at starte din morgen på er naturligvis med en frisk varm kop kaffe, og hvad er bedre end at tænde for din kaffemaskine lige fra din seng?

Din specifikke kaffemaskine skal have en tænd/sluk-knap i stedet for en tænd/sluk-knap, men de er ikke så svære at få fat i.

Hvis du foretrækker at lave din kaffe med en fransk presse eller hælde over, kan du bruge et smart stik til i det mindste at begynde at opvarme vandet i en elkedel (igen skal den have en tænd/sluk-knap af en slags). Så, når du kommer ind i køkkenet, er det hele klar til dig.

  Hvorfor videodørklokker er den bedste smarthome-gadget

Planlæg stille tid for børnene

Uanset om du har brug for, at dine børn skal lave deres lektier eller bare ikke vil have, at de skal se tv eller spille videospil hele natten, kan du planlægge dit smartstik til at slukke for tv’et på et bestemt tidspunkt.

Indrømmet, at tænde for smartstikket igen vil ikke også tænde for tv’et igen, men det er nemt nok at gøre. Og du kan få dit smartstik slukket i et tidsvindue, f.eks. fra kl. 19.00-08.00.

I den tid vil de ikke være i stand til at tænde for tv’et, medmindre de er smarte og rækker rundt om bagsiden for at tænde smartstikket manuelt, selvfølgelig.

Få din rumvarmer eller AC-enhed til at tænde et par minutter før tid

Hvis det er lidt køligt (eller varmt) i dele af dit hjem, kan du tilslutte en rumvarmer eller en AC-enhed til et smart stik og få det til at tænde et par minutter før, før du normalt står ud af sengen. Igen skal det være en model, der har en fysisk tænd/sluk-knap, for at dette kan fungere, men det er ret nemt at finde dem.

  Sådan kommer du i gang i "Animal Crossing: New Horizons"

Du kan enten sætte en tidsplan for smartstikket, tænde det med en app på din telefon eller tilslutte det til en stemmeassistent. Du kan også inkludere det i rutiner på Echo og Google Home, så du kan sige noget i stil med “Godmorgen”, og det kan tænde for rumvarmeren og alt andet, du vil, i et snuptag.

Få besked, når vasketøjet er færdigt

Afhængigt af hvilken type vaskemaskine og tørretumbler du har, kan du tilslutte dem til smarte stik og få besked, når vasketøjet er færdigt på begge maskiner.

De fleste skiver sluttes til en standard 120V stikkontakt, så et smart stik ville fungere der. Med en tørretumbler kræver de fleste elektriske enheder en 220V stikkontakt, som de fleste smarte stik ikke er kompatible med. Men hvis din tørretumbler bruger naturgas, vil den tilsluttes en standardstikkontakt for at køre elektronikken.

Du skal også bruge et smart stik, der kan overvåge energiforbruget og være i stand til at sende dig advarsler, når en bestemt watt er nået (eller hvis den går under en bestemt watt). Belkins WeMo Insight gør netop dette.

Derfra skal du oprette en regel, der sender dig en advarsel på din telefon, når strømforbruget går under fem eller ti watt, afhængigt af din specifikke model.