Sådan eksporteres og importeres VM’er i VMware Workstation

Hvis du bruger VMware Workstation 16 på Linux og vil vide, hvordan du eksporterer og importerer VM’er, skal du drage fordel af OVF-filformatet. I denne vejledning viser vi dig, hvordan du bruger VMware til at eksportere og importere VM’er i OVF-formatet på Linux.

Inden vi begynder

I denne vejledning fokuserer vi på både eksport- og importfunktionen i VMware Workstation 16. Af denne grund skal du have den nyeste VMware Workstation til at følge med i denne vejledning.

Hvis du bruger en senere version af VMware på din pc, er det en god idé at afinstallere den og downloade den seneste udgivelse. Hvis du bruger Ubuntu Linux som dit værtsoperativsystem for VMware, har vi en dybdegående guide til, hvordan du installerer VMware Workstation 16 på Ubuntu, som du kan følge for at få appen til at virke.

Eksport af VMware Workstation VM som OVF

Eksport af VMware VM’er til OVF er en fremragende funktion, da de fleste virtualiseringsværktøjer fungerer med dette format. Takket være OVF-filformatet (åbent virtualiseringsformat) kan du eksportere en VM fra din VMware Workstation som en hurtig backup, eller dele med gymnasier og venner eller endda uploade online.

  Sådan formateres kode korrekt i OneNote

I den seneste VMware Workstation 16 er eksport af enhver virtuel maskine lige så let som nogensinde. For at starte skal du åbne VMware Workstation på dit værtsoperativsystem. I denne vejledning vil Linux være værts-OS, men denne metode virker på ethvert operativsystem, der kører VMware Workstation 16.

Med VMWare Workstation 16 åben og klar til brug, følg trin-for-trin instruktionerne nedenfor for at lære, hvordan du eksporterer dine VM’er som OVF-filer.

Trin 1: Se i sidebjælken “Bibliotek” efter den VM, du ønsker at eksportere, og vælg den med musen.

Hvis du ikke kan se en VM i “Bibliotek”-sidebjælken, skal du først oprette en VM, før du forsøger at eksportere den. Du kan ikke eksportere en VM til OVF fra VMware 16 uden at have en VM!

Trin 2: Når du har valgt din VM i VMware Workstation 16 med musen, skal du finde knappen “Filer” i brugergrænsefladen og klikke på den. Når du klikker på knappen “Filer”, vil du se et par muligheder at vælge imellem.

I menuen “Filer” skal du vælge knappen “Eksporter som OVF” med musen.

Trin 3: Når du har åbnet vinduet “Eksporter som OVF”, skal du bruge filbrowseren til at søge efter, hvor du vil gemme OVF-filen. For de bedste resultater skal du gemme det et sted uden andre filer, så alt er nemt at finde.

  Får dit Microsoft Office stadig sikkerhedsopdateringer?

Husk også, at OVF-eksporten gemmer mere end blot en OVF-fil. Den eksporterer også VMDK-harddiskfilen (hvis du bruger VMDK), såvel som en MF-fil og alt andet, der er knyttet til VM’en.

Trin 4: Eksporten er ikke øjeblikkelig. Det vil tage tid. Når eksporten er færdig, skal du åbne din filhåndtering og gemme din OVF-fil, MF-fil og VMDK-fil et sikkert sted, såsom Dropbox og ekstern harddisk osv.

Import af en OVF VMware VM til VMware

Hvis du forsøger at importere en tidligere eksporteret Vmware VM til VMware Workstation 16 med en OVF, skal du bruge funktionen “Åbn”.

“Åbn”-funktionen, når den bruges sammen med en OVF, vil få VMware Workstation til at importere din eksporterede OVF VM automatisk. For at gøre dette på dit system skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Start VMWare Workstation 16 på skrivebordet. Når den er åben, skal du finde menuen “Filer” og klikke på den for at afsløre alle dens muligheder indeni.

I menuen “Filer” skal du finde knappen “Åbn” og klikke på den for at åbne “Åbn” filbrowservinduet.

  Sådan ændres stilen for alle tabeller i Microsoft Word

Trin 2: Søg efter din VM OVF-fil ved hjælp af filbrowseren, og vælg den. Når du vælger det, vises vinduet “Importer virtuel maskine”. Vælg knappen “Importer”.

Husk, at VMDK-filen, MF-filen og andre relaterede VM-filer skal være i samme mappe, da VMWare bruger OVF-filen som et instruktionssæt til at oprette en ny VM.

Trin 3: Når du vælger knappen “Importer”, vil VMware langsomt importere din VM til VMware Workstation 16. Denne proces vil tage noget tid, især hvis din VM har en stor harddisk og mange filer at håndtere.

Når processen er fuldført, vises din importerede VM i sidebjælken. Herfra skal du vælge din VM i sidebjælken. Efter at have valgt din VM i sidebjælken, vil VMware afsløre et par muligheder for dig.

Blandt de forskellige muligheder, der er tilgængelige i Vmware Workstation, skal du finde og klikke på “Start dette gæsteoperativsystem” for at begynde at bruge din nyligt importerede VM! Den bør starte op med det samme og være klar til brug til alle dine virtualiseringsbehov!

Importer til VirtualBox

Hvis du har eksporteret en VM til OVF fra VMWare og vil bruge den i VirtualBox på Linux, kan du. For at gøre det skal du åbne Linux-filhåndteringen og højreklikke på OVF-filen. Vælg derefter “Åbn med” efterfulgt af “Oracle VM VirtualBox” for at importere VM’en!