Sådan bruger du pegefelttilstand på iPhone og iPad til at vælge tekst

Uanset om du bruger en iPad Pro som erstatning for din bærbare computer, eller du er en vejkriger, der bor på din iPhone, er det vigtigt at kunne navigere gennem tekst og vælge, hvis det er nødvendigt. Det er også nemmere, end du måske tror.

Det er tydeligt på dette tidspunkt, at Apple har gjort et særligt dårligt stykke arbejde med at gøre tekstnavigation og -valg på iOS-enheder til noget, der er naturligt synligt. Hvis du dykker dybt nok ned i Apples online vidensbase, støder du måske på nogle af de teknikker, som såkaldte superbrugere har udnyttet i årevis. Men hvis du ikke har tid eller lyst til det, har vi dig dækket. Nedenfor finder du nogle af de bedste og nemmeste måder at flytte gennem (og vælge) tekst på både en iPhone og en iPad.

  Sådan kontrollerer du, om din Office 2016-produktnøgle er autentisk

Desværre giver Apple ikke iPhone- og iPad-funktionerne paritet, når det kommer til håndtering af tekst, hvilket ikke kun hjælper med at forvirre sager, men betyder, at folk skal huske flere måder at gøre det samme på. Da både iPhone og iPad kører iOS, er det særligt irriterende.

Hvis du lægger mærkelighederne ved Apples designbeslutninger til side, kan du se her, hvordan du går i gang med at skændes med tekst på iPhones og iPads.

Sådan bruger du pegefelttilstand på en iPhone eller iPad

Uanset hvor meget vi beder om det, er det usandsynligt, at Apple vil give iPhone, eller mere specifikt iPad, support til pegefelter snart. Heldigvis er der en måde at få en slags softwarebaseret pegefelt lige ud af kassen. Denne metode kræver, at du bruger det virtuelle tastatur, men forudsat at du gør det, skal du trykke og holde på mellemrumstasten for at aktivere en bevægelig markør. Stryg fingeren hen over tastaturet for at flytte markøren, hvorhen du vil.

  Sådan finder du arkiverede e-mails i Gmail

Hvis du bruger en iPad med et fysisk tastatur, kan du trykke og holde et vilkårligt sted på skærmen for at flytte markøren, og hvis du stryger hen over skærmen, flyttes den.

Hvis du bruger en iPhone med 3D Touch, har du en anden mulighed; tryk et vilkårligt sted på tastaturet for at opnå det samme resultat.

Sådan vælger du tekst på en iPad

Dette er en funktion, som mange mennesker, der bruger iPads på fuld tid, måske ikke kender til, men det kan være en game changer, hvis du skriver eller redigerer meget tekst.

  Sådan begrænser du, hvem der kan svare på dine tweets

Med markøren blinkende, tryk med to fingre én gang for at vælge et ord. Tryk to gange med to fingre for at vælge en sætning, eller tryk tre gange med to fingre for at vælge et afsnit. Alene dette kan være en af ​​Apples bedst bevarede hemmeligheder.

Sådan vælger du tekst på en iPhone

Desværre virker to-finger-tilgangen ikke på iPhone, og den måde, tryk interagerer med tekst på, er også anderledes. På en iPhone og med markøren blinkende, dobbelttryk på et ord for at vælge det. Hvis du vil vælge flere ord eller sætninger, er din eneste løsning at trække i gribehåndtagene i begyndelsen og slutningen af ​​dit valg.

Hvis du bruger en iPhone med 3D Touch, skal du trykke et vilkårligt sted på tastaturet for at gå ind i trackpad-tilstand og derefter trykke fastere for at udvide tekstvalget efter behov.