Sådan kontrollerer du din stavning i Google Docs

Som de fleste tekstbehandlingssoftware kommer Google Docs integreret med et værktøj til at kontrollere din stavning og grammatik. Sådan bruger du værktøjet.

Sådan kontrollerer du din stavning i Google Docs

Som standard er Google Docs’ stave- og grammatikkontrol aktiveret, når du første gang åbner et dokument. Hver gang du har stavet et ord forkert eller indtastet “din”, når du mente “du er”, understreger stavekontrollen fejlen med en rød snoet streg, der beder dig om at foretage en ændring.

Jeg vil bruge et Google-dokument, men det samme stave- og grammatikværktøj er også tilgængeligt med Sheets og Slides.

  6 bedste værktøjer til sikkerhedsinformation og hændelsesstyring (SIEM), der er værd at tjekke ud i 2020

Åbn først et dokument med Google Docs.

For at sikre, at værktøjet er aktiveret, kan du begynde at skrive nogle forkert stavede ord eller gå til Værktøjer > Stavekontrol og sikre, at “Understregningsfejl” er markeret.

Bagefter, hver gang der genereres en fejl, vises den med en rød snoet streg under den.

Du kan højreklikke på en enkelt fejl for at rette dem med det samme uden at skulle åbne værktøjet.

Et lille vindue åbnes med et par muligheder at vælge imellem, som at ændre fejlen til en foreslået rettelse, ignorere den aktuelle fejl eller tilføje et ord til ordbogen, så det ikke vises som en fejl igen.

  De bedste TCM-film at streame på HBO Max (juni 2020)

For at kontrollere hele dit dokument for stavefejl, gå til Værktøjer > Stavekontrol > Stavekontrol for at åbne Stavekontrolværktøjet.

Google Docs leder dig gennem hver fejl, den har opdaget, og du kan foretage de samme rettelser, som vi lige har dækket. Hvis der er flere fejl i dit dokument, fortsætter værktøjet gennem dokumentet, indtil alle fejl er rettet.

Sådan bruger du ordbogen

Sammen med en stave- og grammatikkontrol har Google Docs en indbygget ordbog, du kan bruge til at slå ord op, og den foreslår endda synonymer af udvalgte ord direkte inde i dit dokument.

Fra dit dokument skal du fremhæve et ord, højreklikke på det og derefter vælge “Definer [word].” Alternativt, efter at have fremhævet ordet, skal du trykke på Ctrl+Shift+Y for at åbne det samme vindue.

  Sådan omdøbes mapper på en iPhone eller iPad

Et vindue åbnes med en ordbogsdefinition af ordet sammen med en liste over synonymer relateret til ordet.

Selvom stave- og grammatikkontrollen er et kraftfuldt værktøj til stavefejl og stavefejl, er det ikke helt idiotsikkert. Den kan ikke korrigere alle kontekstuelle fejl nøjagtigt (såsom at bruge “kastede” i stedet for “gennem”) eller identificere sætningsfragmenter eller kommasplejsninger.