NVIDIA, AMD, Realtek-drivere installeres ikke på Windows 11/10

Indhold

* Introduktion
* Problemløsning
* Opdater Windows 11/10
* Fjern drivere helt
* Geninstaller drivere ved hjælp af Enhedshåndtering
* Geninstaller drivere manuelt
* Kør fejlfindingsværktøjet til hardware og enheder
* Kontakt producenten
* Konklusion
* Ofte stillede spørgsmål

Introduktion

Har du problemer med at installere NVIDIA-, AMD- eller Realtek-drivere på dit Windows 11/10-system? Du er ikke alene. Mange brugere har oplevet dette frustrerende problem, som kan forhindre dig i at bruge vigtige hardwarekomponenter. Heldigvis er der flere trin, du kan udføre for at løse dette problem.

Problemløsning

Opdater Windows 11/10

Den første ting, du bør prøve, er at opdatere dit Windows-operativsystem. Microsoft frigiver regelmæssigt opdateringer, der indeholder fejlrettelser og forbedringer, der muligvis kan løse dit problem. For at opdatere dit system skal du åbne Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Windows Update og derefter klikke på knappen “Søg efter opdateringer”.

Fjern drivere helt

Hvis opdatering af Windows ikke virker, kan du prøve at fjerne driverne helt. Dette vil tvinge Windows til at geninstallere driverne fra bunden, hvilket muligvis kan løse problemet. For at fjerne drivere skal du åbne Enhedshåndtering, finde den enhed, du har problemer med, højreklikke på den og vælge “Afinstaller enhed”.

  Hvad er etisk hacking?

Geninstaller drivere ved hjælp af Enhedshåndtering

Når du har fjernet driverne, kan du geninstallere dem ved hjælp af Enhedshåndtering. Åbn Enhedshåndtering, find den enhed, du har problemer med, højreklik på den og vælg “Opdater driver”. Vælg derefter “Søg automatisk efter opdateret driversoftware”. Dette vil tvinge Windows til at downloade og installere den nyeste version af driverne.

Geninstaller drivere manuelt

Hvis du har problemer med automatisk opdatering af drivere, kan du prøve at geninstallere dem manuelt. For at gøre dette skal du gå til producentens websted og downloade den nyeste version af driverne til din enhed. Når du har downloadet driverne, skal du åbne installationsfilen og følge vejledningen på skærmen.

Kør fejlfindingsværktøjet til hardware og enheder

Windows 11/10 har et indbygget fejlfindingsværktøj, der kan hjælpe dig med at løse problemer med hardware og enheder. For at køre fejlfindingsværktøjet skal du åbne Indstillinger > System > Fejlfinding og derefter vælge “Hardware og enheder”. Klik på knappen “Kør fejlfinding” og følg vejledningen på skærmen.

Kontakt producenten

Hvis du har prøvet alle ovenstående trin og stadig har problemer med at installere drivere, skal du kontakte producenten af din enhed. De vil muligvis være i stand til at yde yderligere support eller give dig specifikke instruktioner til din enhed.

  Sådan anmoder du om en refusion for digitale Xbox Series X|S-køb

Konklusion

Problemer med at installere NVIDIA-, AMD- eller Realtek-drivere på Windows 11/10 kan være frustrerende, men heldigvis er der flere trin, du kan tage for at løse dette problem. Ved at følge trinnene i denne artikel kan du genoprette funktionaliteten af dine hardwarekomponenter og nyde en problemfri computeroplevelse.

Ofte stillede spørgsmål

* Hvorfor kan jeg ikke installere NVIDIA-drivere på Windows 11/10?

Der kan være flere årsager til, at du ikke kan installere NVIDIA-drivere på Windows 11/10. Prøv at opdatere Windows, fjerne drivere helt, geninstallere drivere manuelt eller kontakte NVIDIA for support.

* Kan jeg bruge AMD-drivere på en NVIDIA-grafikkortet?

Nej, du kan ikke bruge AMD-drivere på et NVIDIA-grafikkort. Du skal bruge drivere, der er specifikt designet til din grafikkortmodel.

* Hvordan geninstallerer jeg Realtek-drivere på Windows 11/10?

Du kan geninstallere Realtek-drivere ved at fjerne dem helt og derefter geninstallere dem ved hjælp af Enhedshåndtering eller ved manuelt at downloade driverne fra Realteks websted.

  Sådan synkroniserer du din lokale Oracle-database med AWS på daglig basis

* Hvad skal jeg gøre, hvis min computer ikke genkender min hardware?

Hvis din computer ikke genkender din hardware, kan du prøve at geninstallere driverne, opdatere Windows eller kontakte producenten af din enhed for support.

* Kan jeg installere drivere fra andre kilder end producentens websted?

Det anbefales at downloade drivere fra producentens websted for at sikre, at de er kompatible med din enhed. Drivere fra tredjepartskilder kan være usikre eller ustabile.

* Hvordan opdaterer jeg drivere automatisk?

Du kan opdatere drivere automatisk ved at bruge Windows Update eller ved hjælp af driveropdateringssoftware fra tredjepart.

* Kan jeg installere drivere offline?

Ja, du kan installere drivere offline ved at downloade installationsfilen til din computer og derefter installere driverne manuelt ved hjælp af Enhedshåndtering.

* Hva er forskjellen på de forskjellige Radeon-driverne?

AMD Radeon-drivere finnes i to hovedtyper: den generelle Radeon Software-driver og den spesifikke Radeon Graphics-driveren for ditt grafikkort. Den generelle driveren gir grunnleggende funksjonalitet for alle Radeon-grafikkort, mens den spesifikke driveren er optimalisert for ytelse og stabilitet for ditt spesifikke kort.