Lås Android-apps selektivt på flere måder med Lockdown Pro

I takt med at vi stoler mere og mere på vores smartphones med vores private data, bliver det stadig vigtigere at træffe de nødvendige foranstaltninger for at holde disse data uden for rækkevidde af nysgerrige øjne. For blot et par måneder siden tog vi et kig på fem gode værktøjer til adgangskodebeskyttende apps på Android, men den app, som vi er ved at tage på et spin i dag, har det, der skal til for at give dem alle løb for pengene. Det passende navn Lockdown Pro, denne fantastiske app tilbyder grundlæggende såvel som avancerede app-låsefunktioner til både nybegyndere og erfarne brugere og ser godt ud, mens den er i gang. Med flere PIN- og mønsterindstillinger, geo-hegn, stealth-tilstand for at skjule appens tilstedeværelse og flere flotte temaer til oplåsningsskærmen, burde dette være et must-have på enhver Android-telefon og -tablet derude. Og det bedste af det hele er, at det er helt gratis, endda uden annoncer!

Ved lanceringen præsenterer appen dig for en vejledning, der introducerer dig til nogle af dens nøglefunktioner, selvom du kan vælge at springe den over og bare begynde at bruge den ved at vælge den type adgangskode, du vil gå efter, blandt Classic (PIN) og mønstermuligheder. Når du har konfigureret en adgangskode, tilbydes du også en backup-plan i form af et sikkerhedsspørgsmål, hvis du glemmer din adgangskode, selvom denne funktion så ud til at være brudt på tidspunktet for vores test, og blev ved med at give et ‘Forkert svar’ toast besked, da jeg forsøgte at konfigurere et spørgsmål og dets svar. Selvom dette ikke burde være svært at rette i en fremtidig opdatering.

Efter at have konfigureret den indledende PIN-kode eller mønster (og sprunget over sikkerhedsspørgsmålet for nu), vil du finde dig selv på Lockdown Pros startskærm. Udviklerne har lagt stor vægt på brugeroplevelsen her, og i stedet for at proppe den ned med utallige muligheder, har de valgt at vise dig en liste over dine apps organiseret i to sektioner: Basic Apps, der inkluderer nogle vigtige indbyggede apps, som folk vil højst sandsynligt beskytte med en adgangskode, efterfulgt af en normal apps-liste, der indeholder alt det andet, du har installeret på din enhed. Hver app her har en kontakt ved siden af ​​den, som du kan bruge til at beskytte eller fjerne beskyttelsen af ​​den. Alle de andre muligheder er bekvemt gemt i notifikationsskuffen, der er tilgængelig via et swipe fra venstre kant af skærmen eller et tryk på appens ikon i den øverste handlingslinje.

Først og fremmest skal du indstille appen som enhedsadministrator for at forhindre dens afinstallation og tvangslukning i ethvert forsøg på at omgå dens sikkerhed af enhver, der får dine hænder på din telefon. Appen giver en genvej til den i dens indstillinger. Du kan også skjule Lockdown Pro’s App Drawer-ikon herfra, så ingen, der bruger din telefon, ved, at den er installeret. Hvis du vælger dette, bliver du nødt til at få adgang til appen ved at indtaste en kode (**##123**## som standard) fra din telefonopkaldsfunktion, og du kan ændre den til en kode efter eget valg herfra.

Vil du ændre din adgangskode eller bruge en anden beskyttelsesmetode? Gå over til Password Manager, hvor du vil være i stand til at skifte mellem Pattern, Classic (PIN) samt en ret uortodoks Calculator-adgangskode. Og når det kommer til klassiske, PIN-baserede adgangskoder, tilbyder appen endnu flere forbedrede sikkerhedsmuligheder såsom randomisering af placeringen af ​​nøgler på tastaturet for at forhindre andre i at finde ud af din adgangskode ved hjælp af fingeraftryk efterladt på din skærm, samt en Time PIN-funktion inspireret af den fremragende TimePIN-app, der indstiller PIN-koden baseret på det aktuelle tidspunkt i normal eller omvendt tilstand.

Dernæst er der skærmen med låseindstillinger, der lader dig angive, hvornår du automatisk skal låse apps efter sidste indtastning af adgangskoden: med det samme (hvilket betyder, at du skal indtaste adgangskoden, hver gang du åbner en beskyttet app), efter at du har vendt skærmen slukket eller efter et tidsinterval på 30 sekunder, et minut eller to minutter. Desuden kan du indstille appen til at lade dig nemt låse nyinstallerede apps med et enkelt tryk. Geo-hegn-funktionen kan også findes her, selvom den ikke så ud til at gengive kortet for os, da vi forsøgte at tilføje vores placering. Dette ser ud til at være et API-problem, og vi håber, at det snart bliver rettet, fordi en sådan funktion kan øge anvendeligheden af ​​en app som denne enormt.

Selvom at skjule Lockdown Pro fra din app-skuffe kan være en fantastisk måde at forhindre andre, der bruger din telefon, fra at vide om appens tilstedeværelse direkte, vil de stadig blive præsenteret for adgangskodeindtastningsskærmen, når de forsøger at åbne en af ​​dine låste apps. Men de udviklere har tænkt på dette og givet en god tildækningsplan! Indtast Fake Cover – en mulighed, der viser en Force Close-fejl, når en låst app lanceres, hvilket effektivt narre brugeren til at tro, at der er problemer med din enheds software. Men hvordan får du selv adgang til appen? Ved blot at trykke længe på OK-knappen! Genialt, ikke?

Når du har alle mulighederne konfigureret efter din smag, er det eneste, der er tilbage at gøre, at aktivere beskyttelse for de apps, du ønsker, fra Lockdown Pro’s hovedskærm, og du er færdig. Du behøver ikke længere bekymre dig om, at folk installerer eller afinstallerer dine apps, eller om din betydelige anden finder disse billeder fra festen i går aftes.

Træt af det intetsigende udseende af adgangskodeskærmen? Tryk på ikonet øverst til højre, og du vil være i stand til at give Lockdown Pro en visuel makeover ved at vælge mellem de forskellige temaer, der er tilgængelige for både mønster- og PIN-skærme. Der er endda tilgængelige gennemsigtige temaer, der viser dit tapet som baggrund.

Bortset fra de par finurligheder vedrørende sikkerhedsspørgsmål og kortgengivelse, er Lockdown Pro en af ​​de bedste app-beskyttelsesløsninger, vi har set på markedet, og dens gratis pris gør det kun bedre. Du kan få fat i appen fra linket nedenfor.

Installer Lockdown Pro fra Play Butik