Optag en video af den aktuelle fane i Chrome med Screencastify

Der er forskellige screencast-software, både gratis og betalt, som giver brugerne mulighed for at optage aktivitet på skærmen i en webbrowser. Screencast-O-Matic fra Big Nerd Software, for eksempel, er et perfekt eksempel. Den populære webbaserede app lader dig oprette screencasts, tilføje fortælling og uploade output til Screencast-O-Matic eller YouTube, eller blot gemme det på dit lokale drev til offlinevisning. For nylig faldt jeg over Screencastify, en letvægtsudvidelse, der tilbyder lignende funktionalitet på Chrome, og fandt det værd at dele med vores læsere. Det helt enkle værktøj gør det muligt at optage skærmaktivitet på en Chrome-fane eller på skrivebordet. Det har også muligheder for at konfigurere skærmopløsning og billedhastighed.

Screencastifys bare-bones-design gør det mindre kompliceret og mere funktionelt. Når det er installeret, skal du blot klikke på dets værktøjslinjeikon for at afsløre en menu, hvorfra du kan konfigurere tingene i overensstemmelse med dine krav. Du kan vælge optagelsestilstand (fane eller skrivebord), for eksempel, specificer både FPS og opløsning ved at klikke på ‘Indstillinger’ nedenfor.

Du kan indstille både fanestørrelse og opløsningsgrænse til værdier fra 240p til 1080p. Ligeledes kan FPS (frames per second) indstilles til 1, 5, 10 eller 25. Et afkrydsningsfelt under disse to indstillinger giver dig mulighed for at aktivere musemarkøren i din screencast.

Når du har konfigureret de nødvendige indstillinger, skal du blot klikke på ‘Start optagelse’. Hvis ‘Capture’-tilstanden er indstillet til ‘Tab’, begynder Screecastify at fange al aktivitet på skærmen inden for den aktuelle fane. Når du er færdig, kan du klikke på stop for at afslutte. Screencasts kan også til enhver tid sættes på pause og genoptages.

Når det er gjort, beholder udvidelsen filen i sin cache og giver dig mulighed for at omdøbe, slette eller eksportere den til lokal lagring som HTML5-klar WebM-video eller uploade den til YouTube. Den viser også størrelsen af ​​hver optagelse.

Desktop-optagelse fungerer på samme måde, men først skal du aktivere ‘UserMedia’-indstillingen i chrome://flags/ eksperimentelle konsol.

For at gøre det skal du indtaste chrome://flags/ i URL-linjen, klikke på ‘Aktiver’ under ‘Aktiver understøttelse af skærmoptagelse i getUserMedia().’, og genstart Chrome. Når det er gjort, bør du være i stand til at screencasts i skrivebordstilstand.

Screencastify er ikke kun brugervenligt, men bærer også alle de nødvendige screencasts. Hvis du leder efter et fuldgyldigt screencast-værktøj, er dette sandsynligvis ikke noget for dig. Hvis du derimod er en Chrome-bruger, der ofte oplever behovet for at registrere aktivitet på et websted – måske for at guide en ven – kan det hjælpe at have Screencastify et klik væk.

Installer Screecastify fra Chrome Webshop