Kan jeg gendanne data fra et Android SD-kort eller USB-drev formateret som internt lager?

Android introducerede muligheden for at bruge eksternt lager som internt lager for et par år siden, men dette binder SD-kortet og telefonen sammen. Hvis noget går galt, vil du ikke kunne få tilbage de data, der var på kortet.

Hvorfor ville du formatere et SD-kort eller USB-drev som internt lager?

Hvis du formaterer SD-kortet eller USB-drevet som internt lager, smelter din telefons originale lager og det tilføjede lager sammen i en kæmpe pulje. Det betyder, at programmer, der normalt ikke understøtter lagring af data til eksternt lager, kan drage fordel af den ekstra plads. Det betyder også, at du ikke manuelt skal flytte apps frem og tilbage mellem din telefons lager og et SD-kort.

  Sådan tilmelder du dig Microsoft Edge Preview til iOS og Android

Dette gælder også for Android TV-bokse. SHIELD TV’et leveres med enten 16 GB eller 500 GB lagerplads, hvor den større version er $100 mere end den mindre. Jeg har personligt brug for lidt mere end 16 GB, men det er billigere for mig at købe et USB-drev og formatere det som internt lager. Det giver mig plads nok til alle mine spil, men sparer mig stadig penge sammenlignet med det større niveau.

Når du formaterer drevet eller kortet som internt lager, bliver det krypteret og behandlet som en del af telefonens lager. Alt, der var på drevet, slettes, når det formateres, og forsøg på at fjerne drevet kan få din enhed og dine apps til at gå ned, da nogle af de filer, de har brug for, ikke er, hvor de burde være.

  iLock fotograferer ubudne gæster, der forsøger at få adgang til din Android-telefon

Kan du gendanne data fra det eksterne lager formateret som internt lager?

Sikkert ikke. Hvis SD-kortet eller USB-drevet fjernes, får du en meddelelse om, at du skal sætte kortet eller drevet tilbage i enheden. Hvis du sætter kortet eller drevet i igen, og din enhed genkender det korrekt, skulle alt gå tilbage til det normale. Dine apps åbner, som de skal, og alle dine billeder og videoer vil være der.

Men du kan ikke bare sætte drevet eller SD-kortet ind i en anden telefon eller din computer for at se på hvilke filer der måtte være der. Da det er krypteret, kan du kun bruge det på den enhed, du har sat det op som internt lager. At prøve at tilslutte drevet et andet sted virker ikke, og hvis du nogensinde vil bruge drevet i en anden enhed, skal du først omformatere det. Endelig, hvis kortet eller drevet dør inde i din enhed (usandsynligt som det kan være), skal du sandsynligvis nulstille din enhed til fabriksindstillinger for at få den til at fungere igen.

  Sådan tilføjer du en låseskærmsmeddelelse i Android 7.0

Sådan forhindrer du at miste dine data

Selvom dit SD-kort eller USB-drev fungerer fint, skal du bruge et par minutter på at sikkerhedskopiere dine vigtigste data til en cloud-udbyder. Du kan få billeder og videoer sikkerhedskopieret automatisk, så du ikke engang behøver at tænke på at sikkerhedskopiere dem med jævne mellemrum.

Du kan altid downloade digitale køb som film og tv-serier igen i fremtiden, og hvis dit yndlingsspil ikke understøtter skylagring, er det ikke verdens undergang at spille det igennem igen.

Det er fantastisk at bruge et SD-kort som internt lager, men tag et par minutter på at sikkerhedskopiere tingene for en sikkerheds skyld!