Sådan overfører du data fra din gamle pc til din nye Mac

At flytte dine gamle data til en ny computer kan være lidt af en hovedpine, især hvis du går fra pc til Mac. Heldigvis er der flere måder at gøre det på, så du kan få din nye Mac sat op og klar til at gå.

Der er forskellige måder at overføre data fra din gamle pc til din nye Mac. Du kan trække dine filer til en ekstern harddisk og manuelt overføre dem, oprette en netværksdeling mellem de to systemer eller synkronisere dem ved hjælp af en cloud storage-konto. Der er også Windows Migration Assistant, et specielt værktøj, som Apple har skabt specifikt til dette formål. Begge computere skal være på det samme netværk for at bruge dette værktøj, men tidligere er der ikke andre hårde krav.

Sådan bruger du Windows Migration Assistant til at overføre dine filer.

Trin et: Gør din Windows-maskine klar

For at starte denne proces skal du starte på din Windows-pc. Åbn en browser efter eget valg. Der er en Apple side placeret på Apples officielle hjælpedatabase med links til Windows Migration Assistant-programmet for hver af de forskellige versioner af macOS på din nye Mac. Du installerer dette program på din Windows-maskine.

Vælg den rigtige download til versionen af ​​macOS på din nye maskine, og klik på linket for at komme til downloadsiden. Når du er der, skal du klikke på den blå “Download”-knap.

Når du har downloadet Migration Assistant, skal du sørge for, at du har lukket alle åbne Windows-apps, og derefter åbne Windows Migration Assistant ved at dobbeltklikke på den. I vinduet Migration Assistant skal du klikke på “Fortsæt” for at komme i gang med processen.

Lad din pc være tilgængelig på næste skærmbillede, hvor en kode snart vises. Vi vender tilbage til dette, bare rolig.

Trin to: Gør din Mac klar

Du er færdig med din Windows-maskine for øjeblikket, så tænd din Mac. Åbn Mac Migration Assistant, som findes i mappen Utilities. Det er allerede forudinstalleret.

Når du åbner Migration Assistant på din Mac og klikker på “Fortsæt”, lukkes alle apps på Mac’en, så sørg for, at du er klar til at fortsætte, før du gør det.

På den næste skærm skal du vælge muligheden for at overføre data “Fra en Windows-pc.” Klik derefter på “Fortsæt” via pilen nederst på skærmen.

Den næste skærm viser en adgangskode til den Mac, hvor du migrerer data. Du vil se, at din pc også viser den samme kode på dens forekomst af Migration Assistant. Skærmene vil se identiske ud, mens du har begge maskiner kørende.

Sørg for, at de to computere viser den samme kode. Klik derefter på “Fortsæt” på din pc først og gør derefter det samme på din Mac.

Du vil fokusere på din Mac i resten af ​​processen.

Trin tre: Vælg, hvilke data der skal overføres

Når du trykker på “Fortsæt”, vil migreringsassistenten på din Mac scanne efter en liste over filer, som du kan migrere til din nye computer. Når den er færdig, vil den vise dig alle de filer, den fandt, adskilt efter bruger. Vælg de data, du vil flytte over, og klik derefter på “Fortsæt”.

Når du har gjort dette, begynder processen, og du vil blive vist en ETA, indtil den er færdig. Overførslen kan tage et stykke tid at fuldføre, afhængigt af hvor meget data du overfører, og assistenten giver dig besked, når den er færdig.

Tillykke! Du kan nu begynde at bruge din nye Mac.