Kan du spille PS4-spil på PS5? Her er hvad du bør vide

Nøgle takeaways

  • PS5 er bagudkompatibel med de fleste PS4-spil, og nogle tilbyder gratis opgraderinger til PS5-forbedringer. Der er dog nogle undtagelser.
  • PS4-spil kan spilles på PS5 ved hjælp af diske eller ved at gendownloade digitale versioner fra dit bibliotek.
  • Du kan opgradere PS4-spil til PS5-versioner for bedre grafik og ydeevne, hvilket forbedrer din spiloplevelse.

At opgradere til PlayStation 5 betyder ikke, at du skal smide alle dine gamle PlayStation 4-spil ud. Så træk disse spil ud af bagsiden af ​​dit skab, fordi de stadig har meget liv i sig (selvom du ikke ejer en PS4 længere), da der er et par måder, du kan spille PS4-spil på på PS5.

Uanset om du stadig har din gamle samling af spil, eller du spekulerer på, hvordan du skal gendownloade og spille dem på din nye PS5, er du kommet til det rigtige sted.

Kan jeg spille PS4-spil på min PS5?

Hvis du har spekuleret på, om PS5 er bagudkompatibel, er det korte svar, ja. For det meste kan du spille de fleste af dine gamle PS4-spil på din PS5. Nogle tilbyder endda gratis eller nedsatte opgraderinger til PS5-versionen for at gøre dine PS4-spil bedre, end de nogensinde var før.

Der er dog nogle PS4-spil, der ikke fungerer på PS5. Udvalget af spil, der ikke kan spilles, blegner i forhold til listen over spil, der er på tværs af gener, så sandsynligheden for, at et PS4-spil ikke fungerer på din PS5, er lille.

  9 Open Source Intelligence (OSINT) værktøjer til penetrationstestning

Et eksempel på, hvorfor dette kan være tilfældet, er, hvis du har købt et PS3-spil og derefter opgraderet det til PS4-versionen. Disse PS4-spil fungerer ikke på PS5, fordi du stadig har brug for PS3-disken for at afspille dem. Mens PS4-diske virker på PS5, gør PS3-diske det ikke.

Hvordan spiller jeg PS4-spil på min PS5?

Der er et par måder at spille PS4-spil på din PS5. Den første er ved at indsætte og installere PS4-spildiske i din PS5, og den anden er ved at gendownloade dine tidligere købte digitale PS4-titler.

1. Spil PS4-spil på din PS5 ved hjælp af diskdrevet

charnsitr/Shutterstock

Brug af diskdrevet er den enkleste og nemmeste måde at spille PS4-spil på din PS5, men det kommer med en hake. Denne metode virker kun, hvis din PS5 har et diskdrev.

PS5 Digital Edition har ikke et diskdrev, så tag dit PS4-bibliotek i betragtning, når du beslutter dig for, hvilken PS5-version du skal købe. Hvis du vælger den billigere, digitale PS5 og har en stor samling af fysiske PS4-spil, vil du ikke være i stand til at spille dem på din nye konsol.

For at spille fysiske PS4-spil på din PS5 skal du vælge dit spil og indsætte det i din PS5. Når din PS5 har læst disken, begynder den at kopiere dataene til din konsol for dig.

Hvis du ser et rødt ikon dukker op under spiltitlen, har du muligvis ikke nok plads på din konsol til spillet.

Vælg Vis detaljer for at få vist en liste over alle spil på din konsol og vælg dem, du er klar til at slette. Tryk på Slet til højre for at fjerne disse spil og gøre plads til din PS4-titel.

Når du har plads nok, vil dataene genoptage kopieringen til din PS5.

  Sådan repareres et ekko eller Google Home, der ikke vil oprette forbindelse til WiFi

2. Download PS4-spil til din PS5

Hvis du foretrækker at spare plads på din bogreol og vælge digitale versioner af spil, har du sandsynligvis et stort bibliotek af digitale PS4-titler fra før du opgraderede til PS5. Disse spil kan downloades og spilles på din nye konsol.

Det første trin er at sikre, at du er logget ind på den samme PS-konto, som du brugte til at købe dine digitale PS4-titler. Alle de digitale spil, du køber, er knyttet til den PS-konto, som du købte dem på.

Hvis du ikke er logget ind, er der ingen måde at bevise, at disse spil faktisk tilhører dig. For at logge ind på din PS-konto på din PS5 skal du oprette en ny bruger og logge ind på din PS-konto, mens du konfigurerer den.

Gå til dit spilbibliotek ved at rulle til højre på din startskærm og naviger til din samling. Det er her, du finder alle de digitale titler, du har købt via din PS-konto.

Gå til ikonet Sorter efter til venstre, vælg Platform, og vælg PS4. Det giver dig mulighed for at isolere alle PS4-spil i din samling. Rul gennem titlerne, indtil du finder dit ønskede PS4-spil, og vælg det for at gendownloade det til din nye konsol.

Hvis du hellere vil gemme din konsols interne lager til PS5-spil, kan du også gemme og spille PS4-spil på din PS5 fra en ekstern harddisk.

Hvad er forskellen mellem PS4-spil og PS4-spil med PS5-opgraderinger?

Nogle PS4-spil leveres med gratis eller nedsatte PS5-opgraderinger. Dette giver dig mulighed for at spille PS5-versionen af ​​spillet, selvom du teknisk set kun ejer PS4-versionen. Der er et par måder at kontrollere, om en PS5-opgradering er tilgængelig til dit spil.

  8 Top online dagshandelskurser

Den første er ved at installere dit PS4-spil og markere feltet på højre side af skærmen, hvor der står PS5 Upgrade. Hvis en PS5-opgradering er tilgængelig til spillet, kan den blive vist her. Hvis ja, skal du vælge boksen for at købe din opgradering og spille PS5-versionen.

Hvis der ikke er nogen boks til højre, der tilbyder en PS5-opgradering, betyder det ikke, at der ikke er en tilgængelig til dit PS4-spil. Nogle gange vises et spils DLC eller andre tilbud der i stedet. For at kontrollere, om der er en tilgængelig PS5-opgradering, skal du vælge de tre prikker under spiltitlen.

Hvis der er en tilgængelig opgradering, vil du se en indstilling mærket Vælg version. Tryk på den for at få vist alle versioner af spillet, og vælg PS5-versionen for at begynde at downloade det.

Disse opgraderinger kan koste penge, så det er helt valgfrit at bruge dem. Du er mere end velkommen til blot at spille PS4-versionen, hvis du foretrækker det.

Er PS5-opgraderingerne det værd?

Hvis du er fristet af en PS5-opgradering, men du ikke er sikker på, om det er det værd, så lad os gennemgå fordelene. Opgradering af dit PS4-spil til PS5-versionen giver ikke kun grafikken et markant løft, men forbedrer også den samlede ydeevne, så du kan opleve spillet med en højere billedhastighed.

Selvom grafikken og lyseffekterne i PS5-versionen af ​​Marvels Spider-Man Remastered er dramatisk forbedret, ser PS4-versionen allerede godt ud.

Du kan være villig til at opgive opgraderingen, hvis den var rent grafisk. Men i dette eksempel er gameplayet også mere jævnt på PS5-versionen, hvilket komplimenterer den web-svingende mekaniker og gør det at svæve gennem skylines til en langt mere tilfredsstillende oplevelse.

Bare fordi du har efterladt din gamle PS4-konsol frem for den nye, betyder det ikke, at du skal gøre det samme med dit spilbibliotek. Du kan stadig nyde dine yndlingsspil på PS5, uanset om de er digitale eller diskversioner. Og med en opgradering vil de yde endnu bedre, end de nogensinde har gjort på din PS4.