Sådan repareres et ekko eller Google Home, der ikke vil oprette forbindelse til WiFi

Tillykke, du har en ny Google Home- eller Amazon Echo-enhed! Men af ​​en eller anden grund, selvom du er sikker på, at du har adgangskoden korrekt, vil den ikke oprette forbindelse til Wi-Fi. Den gode nyhed er, at der er nemme løsninger at prøve.

Uanset om du har en ny Google Home eller en ny Amazon Echo-enhed, bør opsætningen være nem. Så længe du har oprettet de korrekte konti, fører appsene dig gennem alle trinene på en ligetil måde. Men nogle gange kan du blive hængende i at oprette forbindelse til Wi-Fi, selv når du er sikker på, at du har den korrekte adgangskode. Ofte er problemet ikke din adgangskode, men det netværk, du har valgt, eller at din smartphone forsøger at opretholde en fungerende internetforbindelse.

Aktiver flytilstand og tænd for Wi-Fi

Echo- og Google Home-enheder lærer dine Wi-Fi-detaljer gennem en overdragelse. Din smartphone opretter direkte forbindelse til enheden (opretter et midlertidigt Wi-Fi-netværk specifikt for dem), og derefter videregiver Google- eller Amazon-appen oplysningerne om dit SSID (navnet på dit Wi-Fi-netværk) og adgangskode. Desværre er smartphones aggressive med at opretholde en god netværksforbindelse. Når du opretter forbindelse til det nye netværk, kan din enhed indse, at den ikke kan finde internettet og falde tilbage til at bruge dine mobildata i stedet. Når det sker, afbrydes din telefon fra Google Home eller Echo, og opsætningsprocessen kan ikke fuldføres.

  Sådan får du gratis internet (hjemme og offentligt)

For at undgå dette skal du slå flytilstand til i telefonens indstillinger, før du starter opsætningsprocessen. Slå derefter Wi-Fi til (hvilken flytilstand lige har slået fra). Når du har genoprettet forbindelsen til dit netværk, skal du starte Google Home- eller Alexa-appen, og prøv opsætningsprocessen igen.

At falde tilbage til mobilnettet er et almindeligt nok problem til, at Wink kommer med det samme forslag, når den konfigurerer sin hub.

Prøv et andet Wi-Fi-bånd

Google Home og Amazon Echo kan oprette forbindelse til enten 2,4 GHz- eller 5 GHz-båndet. Det kan være fristende at bruge 5 GHz-båndet, da det har en tendens til at løbe ind i færre overbelastningsproblemer og give hurtigere hastigheder, og af disse grunde burde det nok være dit første valg. Men overvej, hvor langt din nye stemmeassistent er fra routeren. Hvis denne afstand er langt (du er på kanten af ​​dit hus), så er din forbindelse muligvis ikke pålidelig. I det scenarie kan du prøve 2,4 GHz-båndet. Hvis du allerede prøver at bruge 2,4 GHz-båndet, så prøv 5 GHz-båndet, da interferens kan være problemet. Hvis du har et mesh-system, sørger det for at vælge det bedste bånd til dig.

  Sådan bruger du brugerdefinerede app-ikoner på din iPhone og iPad

Ad-hoc-netværk er muligvis ikke understøttet

Amazon bemærker, at ad-hoc-netværk ikke understøttes, så hvis du bruger et, bliver du nødt til at skifte til en mere traditionel infrastrukturtilstand, for at dine Echo-enheder kan oprette forbindelse til Wi-Fi. Google oplyser ikke, om du kan bruge et ad-hoc-netværk med deres Home-enheder, men hvis du har problemer, kan det være værd at teste på infrastrukturtilstand for at se, om det hjælper.

Genstart din router

Det kan virke dumt, men selv den dag i dag er genstart af din router et pålideligt fejlfindingstrin. Selvom du kan tilslutte andre enheder med succes, hvis alt andet fejler, kan du prøve dette trin, og det kan muligvis løse dit problem. Tag bare routerens strømkabel ud og vent mindst ti sekunder, før du sætter den i igen. Mens du gør dette, anbefaler Amazon genstart af Echo også som et fejlfindingstrin. Processen er den samme, tag stikket ud, og vent derefter ti sekunder, før du tilslutter det igen. Hvis du har en Google Home, kan den samme proces også være nyttig.

  Hvorfor du ikke kan blokere BitTorrent på din router

Nogle routere kan kræve nogle ekstra trin for også at fungere godt med Voice Assistant-enheder. Google bemærker, at nogle Netgear Nighthawk modeller skal have adgangskontrolleret deaktiveret og muligheden “Tillad gæster at se hinanden og få adgang til mit lokale netværk” aktiveret for at arbejde med Googles hjemmeenheder.

Hvis alt går vel, bør du være i gang på ingen tid. Bare husk at slå flytilstand fra, når du er færdig!

Hvis du stadig har problemer, bør du konsultere Google og Amazon supportsider direkte for yderligere fejlfinding. Vi har haft gode erfaringer med begge deres chat-hjælpemuligheder, og de har været i stand til at ordne de få problemer, vi er stødt på, som vi ikke kunne fejlfinde på egen hånd. De kan få dig til at prøve fejlfindingstrin, så det kan være nyttigt at bruge en bærbar computer eller tilslutte din stemmeassistentenhed nær dit skrivebord. Bare vær tålmodig og lad dem vide, hvilke skridt du allerede har taget for at undgå at gentage for meget arbejde.