iOS 7.1 tilgængelig til download; Her er hvad der er nyt

Ventetiden er endelig forbi, da den seneste iOS-iteration, iOS 7.1, blev udgivet til offentligheden for et stykke tid siden. Opdateringen, på trods af at den er trinvis, bringer en række nye funktioner og fejlrettelser, inklusive den helt nye CarPlay, som Apple viste for et stykke tid tilbage, forbedringer til TouchID, Siri, iTunes Radio, kalendere og en række andre ting. Vi tager et kig på, hvad der især er nyt efter pausen.

Nye funktioner i iOS 7.1

CarPlay

CarPlay er højdepunktet i den nye opdatering, så meget at den får den største blokering selv på den officielle iOS 7.1 Update-side fra Apple. Tidligere kendt som iOS in the Car, den nye funktion giver dig mulighed for at forbinde din telefon trådløst med din bils underholdningssystem og styre adskillige funktioner ved hjælp af Siri med bedre lethed, herunder diktering af beskeder, foretage/besvare telefonopkald, styring af musikafspilning og mere. CarPlay kommer som standard i de nyere modeller fra Ferrari, Mercedes-Benz og Volvo, mens folk som Ford og BMW vil hoppe med på vognen i den nærmeste fremtid.

Siri

Apples foretrukne personlige assistent får nu bedre, naturligt lydende stemmer til flere sprog, herunder britisk engelsk, japansk, kinesisk og australsk engelsk. Det vil også være mere responsivt via en ny push-to-talk-lignende tilstand, hvorved du kan trykke og holde Hjem-knappen nede, så længe du vil, og Siri vil fortsætte med at lytte og effektivt ignorere pauser i samtalen.

  Sådan får du kørselsvejledning på din låseskærm fra Google Maps [iOS]

iTunes Radio

iTunes Radio er måske ikke så populær, som Apple havde håbet, men den får stadig et par fede tilføjelser af sig selv. Det er nu nemmere at oprette stationer til dine yndlingskunstnere og -sange takket være tilføjelsen af ​​et søgefelt lige over Udvalgte stationer. Det er nemmere at købe album fra skærmen Spiller nu, og du kan endelig abonnere på iTunes Match ved hjælp af din iDevice i stedet for at pålægge behovet for iTunes på en Mac eller pc.

Kalender

Kalender-appen drager fordel af den automatiske tilføjelse af lokale helligdage for en række lande. Du kan nu også aktivere en liste over dine kommende begivenheder i månedsvisningen.

Kamera

Denne er kun specifik for iPhone 5s. Apple har introduceret en ny indstilling for HDR, hvor kameraet automatisk registrerer, om der kræves HDR til den scene, der optages, og aktiverer indstillingen automatisk. Sig farvel til de mørke solnedgange!

En anden tilføjelse, selvom den ikke er strengt kamerarelateret, er evnen til at uploade alle billeder i en burst. Nu, når du tilslutter din telefon til computeren, kan du importere alle billeder i en burst i stedet for de udvalgte få, som tidligere var tilgængelige.

Diverse (inklusive fejlrettelser)

Der er også en række mindre tilføjelser i henhold til den officielle ændringslog

Understøttelse af iCloud-nøglering i flere lande
FaceTime-opkaldsmeddelelser ryddes automatisk, når du besvarer et opkald på en anden enhed
Retter en fejl, der lejlighedsvis kan forårsage et nedbrud på startskærmen
Forbedrer Touch ID fingeraftryksgenkendelse
Forbedret ydeevne til iPhone 4
Retter visning af Mail ulæst badge for numre større end 10.000
Fortsatte justeringer af brugergrænsefladen

  Sådan opretter du dine egne daglige profetnyhedsudklip [iOS]

Bemærk venligst, at der også er en række tilgængelighedsforbedringer, men vi vil tale om dem i de visuelle eftersyn nedenfor, da det kun virker passende.

Visuelle (grænseflade) ændringer i iOS 7.1

Sluk-skyder

Skyderen er ikke længere indeholdt i et stort rødt rektangel; i stedet får du en hvid, aflang skyder med en diskret annulleringsknap nederst på skærmen. Animationshastigheden er også blevet reduceret en smule for en bedre samlet effekt.

Telefonsvar og afslag

Væk er de rektangulære knapper også her. Nu får du cirkulære Accepter og Afvis knapper med svævende cirkler øverst til Påmind mig senere og Afvis med besked. En subtil visuel ændring for en endnu mere ensartet brugeroplevelse.

Dialer

I tråd med ændringen af ​​telefonappen, der er nævnt ovenfor, er det store grønne rektangel til at foretage et opkald også væk – du får nu en cirkulær telefonikonknap i midten. Ligeledes er tilføjelse af nye kontakter, når du indtaster et nummer, også væk; i stedet vises et +-tegn ved siden af ​​tallet, som trykker på, hvilket vil udføre den førnævnte funktion. Det ser ud til, at Apple er mere fokuseret på at holde tingene visuelle og generelt gøre op med tekst.

musik

Endnu en diskret ændring. I Musik-appen er knapperne Repeat og Shuffle mere fremtrædende og har en lyserød baggrund nu i modsætning til de gennemsigtige i iOS 7.

Tastatur

På det almindelige iOS-tastatur er Shift- og Delete/Backspace-tasterne nu mere fremtrædende med en lidt dristigere baggrund sammenlignet med resten af ​​tastaturet. Resultatet? De skiller sig ud.

  Få iOS Like Assistive Touch på din Android-telefon

Bevægelse (parallakse)

Parallakseeffekten for baggrunde/tapeter forårsagede en del kontroverser med iOS 7. Selvom det var muligt at reducere bevægelse i tilgængelighedsindstillinger, er det nu nemmere at få adgang til. Du får mulighed for at slå bevægelse fra eller til, når du opsætter et nyt tapet, i stedet for at skulle rode i et væld af indstillinger for at opnå det nævnte resultat.

Tilgængelighed

Der har været en række tilføjelser til tilgængelighedsindstillinger, bortset fra den reducerede bevægelse, som vi lige har nævnt tidligere. Horisonten for indstillingen Fed skrifttype er blevet udvidet, hvorved den nu også gælder for tastatur, lommeregner og ikonetiketter. Derefter er der tilføjet en ny kontrastindstilling, som giver brugeren mulighed for at aktivere knapformer, gøre app-farverne mørkere (inklusive dock-baggrund) og reducere gennemsigtighed og hvidt punkt. Endelig gælder bevægelsesreduktion også for Weather, Messages og App Switcher brugergrænseflader.

Det opsummerer stort set alle de store ændringer, som iOS 7.1 bringer til din kompatible iPhone, iPod touch eller iPad. Selvom ændringsloggen er lille, er virkningen markant enorm, og det var præcis, hvad Apple håbede på med denne udgivelse.

Et advarselsord til Jailbreak-brugere

Hvis du er jailbreak-bruger, er denne opdatering ikke noget for dig. Apple har lukket de kritiske kerneudnyttelser, der blev brugt af evas1on7, og derfor, hvis du opdaterer, kan du miste dit jailbreak på ubestemt tid. Dit bedste bud lige nu er at opdatere til iOS 7.0.6 (og snart, før Apple lukker firmware-signeringsvinduet på den), da det giver en patch til en vigtig sikkerhedsfejl, som du vil være taknemmelig for at have, og vent det ud, indtil jailbreak-fællesskabet siger noget andet. Du er blevet advaret!