(FAST) Nummertastatur på tastatur virker ikke på Windows 10

Et numerisk tastatur kan virke useriøst, især hvis du skal købe en større bærbar computer for at få en. Mange brugere arbejder med taltasterne øverst på alfabettasterne og har ikke brug for et dedikeret numerisk tastatur.

For brugere, der arbejder med tal, f.eks. regneark eller regnskabssoftware, er et numerisk tastatur et must-have. Brugere kan få tastaturer med et indbygget numerisk tastatur, eller de kan tilslutte et eksternt til deres system via en USB-port.

Nummertastaturet virker ikke i Windows 10

Det numeriske tastatur er oftest en del af tastaturet. Hvis tastaturet på dit system fungerer, er det naturligt, at nummeret også fungerer. I tilfælde af at det numeriske tastatur ikke virker, skal du køre de grundlæggende kontroller nedenfor og derefter prøve rettelserne nedenfor.

  Sådan aktiveres den ultimative strømplan på Windows 10

Grundlæggende kontrol

Prøv at indtaste tal fra det numeriske tastatur i en app som Notesblok. Hvis du er i stand til at indtaste tal i Notesblok, men ikke i en anden app, er det sandsynligt, at appen har skylden. Den kan muligvis ikke acceptere numerisk input.
Prøv at tilslutte et andet tastatur til dit system. Det er muligt, at nummertastaturet er beskadiget.
Brug taltasterne øverst på alfabettasterne til at indtaste tal og kontrollere, om de virker.
Genstart systemet.

Hvis du ikke er i stand til at indtaste tal i Notesblok, og når du har tilsluttet et andet tastatur til systemet, kan du prøve rettelserne nedenfor.

1. Tænd for Numlock

Det numeriske tastatur på de fleste tastaturer kan slås til eller fra. Der er en dedikeret tast til det på tastaturet. Se efter nøglen, og tryk på den. Prøv at indtaste tal fra taltastaturet. Hvis det virker, kan du indstille Windows 10 til at holde num lock på hele tiden.

  Tastatur indtaste tal i stedet for bogstaver (Windows 10)

2. Deaktiver scripts

Hvis du kører scripts, der ændrer opførselen af ​​tasterne på tastaturet, tilføjer brugerdefinerede tastaturgenveje eller omformer en tast til en anden, skal du deaktivere dem alle. De er muligvis ikke skrevet korrekt, eller de kan deaktivere det numeriske tastatur for at fungere.

3. Marker indstillinger for nem adgang

Sørg for, at indstillingerne for nem adgang ikke forhindrer det numeriske tastatur i at fungere.

Åbn appen Indstillinger med Win+I-tastaturgenvejen.
Gå til Nem adgang.
Vælg fanen Mus.
Sluk for ‘Styr din mus med et tastatur’.

4. Hardwarekontrol

Tastaturer kan blive beskadiget fysisk. Hvis det numeriske tastatur ikke virker, men alle de andre taster virker, skal du kontrollere, om der registreres noget input, når der trykkes på dem med en tastaturtest.

  Sådan fjerner du Adobe Creative Cloud fra Windows 10

Besøg tastaturtestværktøjet her.
Sørg for, at num lock er slået til, dvs. nummertastaturet er aktiveret.
Tryk på tasterne og kontroller, om appen registrerer input.
Hvis input registreres, vil en app sandsynligvis forstyrre det og forhindre dig i at indtaste tal. Tjek dine opstartsapps, eller prøv at starte op i sikker tilstand.
Hvis input ikke registreres, er dine nøgler sandsynligvis fysisk beskadiget. Prøv et andet tastatur.

Konklusion

Brugere, der er vant til et numerisk tastatur, vil finde det kedeligt at arbejde uden et. Desværre, med bærbare computere, vil et numerisk tastatur næsten altid betyde at købe en bærbar computer med en større skærm og et større prisskilt. Du kan bruge et eksternt tastatur med en bærbar computer, der ikke har et numerisk tastatur på det interne tastatur, men det er en klodset løsning.