Tastatur indtaste tal i stedet for bogstaver (Windows 10)

Et tastatur er en grundlæggende periferiudstyr, som du har brug for med en stationær computer. Den eneste stand-in for et fysisk tastatur er en berøringsskærm og et OS, der følger med eller kan understøtte et skærmtastatur. En computer kan bruges uden en mus, men den kan ikke bruges uden et tastatur.

Problemer med et tastatur er normalt hardwarerelaterede, da der ikke er meget, der kan gå galt med et tastatur på softwareniveau. Hvis du har tabt dit tastatur, og en af ​​tasterne er sprunget ud, trykker tasten muligvis ikke så jævnt, efter du har sat det i igen. Hvis du ikke har renset tastaturet i et stykke tid, eller hvis du har spildt noget på det, det kan igen give dig problemer.

Når jeg skriver tal, får jeg bogstaver

Tastaturer kommer i forskellige former og størrelser, men en bemærkelsesværdig størrelsesforskel, du vil finde, er, når et tastatur har et dedikeret numerisk tastatur, og hvornår det ikke har. I mangel af et numerisk tastatur er der visse taster på tastaturet, der fungerer som numeriske inputtaster. Udover dette ene scenario kan nøgler tilknyttes andre nøgler med apps eller med scripts. En af disse kan få dit tastatur til at skrive tal i stedet for bogstaver. Prøv rettelserne nedenfor.

  Sådan bruger du Windows 10's Package Manager, "winget"

Tastatur skriver tal i stedet for bogstaver

Prøv rettelserne nedenfor.

1. Slå Num lock fra

Et tastatur, der ikke har et dedikeret numerisk tastatur, vil bruge visse bogstavtaster til at indtaste tal. Disse taster aktiveres ved at aktivere num lock.

Se efter num lock-tasten på dit tastatur.
Sluk for num lock-nøglen ved at trykke på den (tasten skifter num lock-tilstand).
Prøv at trykke på tasterne på tastaturet, og de vil ikke længere indtaste tal.

Bemærk: Hvis du har problemer med at holde styr på, om num lock er aktiveret eller ej, kan du installere en app, der tilføjer en advarsel på skærmen for, hvornår den er tændt eller slukket, eller du kan aktivere lydadvarsler i Windows 10.

2. Deaktiver num lock fuldstændigt

På nogle tastaturer kan num lock deaktiveres helt (du kan stadig slå den til, når du har brug for det). Deaktivering af skifte vil forhindre tastaturet i at indtaste tal, medmindre du ønsker det.

  Steam Disk skrivefejl på DOTA 2 på Windows 10 (LØST)

Find Fn- og F11-tasterne på dit tastatur.
Tryk på Fn+F11-tasterne for at slå num lock-funktionen fra.
Num Lock vil ikke længere slå numre til eller fra og vil eksistere i Off-tilstand.

Bemærk: Andre tastaturkombinationer, du kan prøve, hvis Fn+F11 ikke gør jobbet, er Fn+Num Lock eller Fn+Shift+Num Lock.

3. Slå scripts og remapping-værktøjer fra

Hvis du kører scripts, der omformer tastaturtaster, uanset hvilke taster, der er gentildelt, skal du afslutte dem alle. Det er muligt, at scriptet ikke er skrevet korrekt, og det er ansvarligt for forkert input fra tastaturet.

Hvis du har tastaturomlægningsværktøjer kørende på dit system, skal du også afslutte dem. Det er ligegyldigt, hvilken slags nøgler de omstiller. De kan forstyrre tastaturets input.

4. Indtastning i fejlsikret tilstand

Hvis alt andet fejler, og du ikke kan finde ud af, hvorfor tastaturet skriver tal i stedet for bogstaver, skal du køre Windows 10 i sikker tilstand. Dette giver dig mulighed for at afgøre, om problemet er en app eller ej.

Åbn Startmenuen.
Klik på tænd/sluk-knappen.
Hold Shift-tasten nede, og klik på Genstart.
På startskærmen skal du gå til Fejlfinding>Avancerede indstillinger>Opstartsindstillinger
Klik på Genstart-knappen.
Vælg indstillingen for sikker tilstand.
Når du har startet op til sikker tilstand, skal du teste tastaturet.
Hvis tasterne ikke længere indtaster tal, har du et app- eller script-problem på hånden.

  Sådan lukkes flere virtuelle skriveborde i Windows 10

5. Find problematiske apps

Hvis en app opsnapper tastaturinput, og du ikke kan finde ud af, hvilken det er, skal du følge disse trin.

Højreklik på proceslinjen, og vælg Task Manager fra kontekstmenuen.
Gå til fanen Startup.
Vælg hvert element, et efter et, og klik på deaktiver-knappen.
Genstart systemet.
Åbn Notesblok (ingen andre apps bør køre på dit system).
Test tastaturet. Hvis det fungerer fint, er en af ​​dine startapps ansvarlig.
Aktiver/kør apps igen, én efter én, og test tastaturinput efter hver app er blevet kørt for at afgøre, hvilken der forårsager problemer.

6. App-specifikke inputproblemer

Hvis dit tastatur fungerer fint, men indtaster tal i stedet for bogstaver i en bestemt app, er det højst sandsynligt, at problemet har noget at gøre med appens egne indstillinger. For eksempel, hvis du har en VoIP-app installeret på dit system, genkender den muligvis ikke alfabetisk input. Udforsk appens indstillinger og tjek, hvordan og om den understøtter alfabetisk input. Hvis ikke, er der ikke noget, du kan gøre ud over at bruge en anden app.

Konklusion

Tastaturer er simpel hardware, og de virker generelt ikke. Hardwarebeskadigelse på et tastatur vil forhindre tastaturinput, men det vil ikke ændre, hvilket tegn der indtastes ved et tastetryk. Ovenstående rettelser hjælper dig med at indsnævre problemet og hurtigt løse det.