Denne app er ligesom GarageBand til Windows, kun bedre

Nøgle takeaways

  • Du finder ikke GarageBand til Windows, men Akais MPC Beats er en tæt konkurrent.
  • MPC Beats er mere for producenter/beatmagere end GarageBand.
  • MPC Beats har tutorials til at hjælpe dig i gang og giver dig mulighed for at vokse ind i mere avancerede værktøjer til musikfremstilling.

Uanset om du er nybegynder eller professionel, er Apples GarageBand et godt sted at starte en sang, fra en demo til starten på en færdig produktion. Selvom du ikke finder GarageBand til Windows, er der en muligvis overlegen mulighed.

Der er ingen GarageBand til Windows

Som det er tilfældet med de fleste software lavet af Apple, finder du ikke en version af den populære GarageBand-software lavet til Windows. Når det er sagt, er der masser af apps, der har til formål at udfylde tomrummet efter GarageBand.

Problemet er, at mange af disse apps er typiske Digital Audio Workstations (DAW’er). Selvom disse er kraftfulde værktøjer, er de ofte beregnet til brug af professionelle lydingeniører, hvorimod apps som GarageBand er beregnet til normale mennesker.

Selvom du ikke finder en perfekt ækvivalent til Apples GarageBand til Windows, er der en tæt konkurrent tilgængelig i Akais MPC Beats-software. Det er ikke en direkte erstatning, men hvis du ønsker at komme i gang med at lave musik på din computer, er der få bedre steder at starte.

  Sådan tilføjer eller fjerner du apps fra delepanelet i Windows 10

Hvad er Akai MPC Beats?

Akais MPC Beats-software er mere rettet mod producenter og beatmagere end singer-songwriters og ensomme musikere, men det er et kraftfuldt værktøj for enhver musikproducent. På samme måde som GarageBand, som på en måde er et forsøg fra Apple på at få dig til at opgradere til Logic Pro, er MPC Beats beregnet til at lære dig Akai-arbejdsgangen og lokke dig til at opgradere.

Akais arv går tilbage til de digitale samplere og trommemaskiner, der var en del af hiphop, tromme og bas og utallige populære elektroniske musikstile. Mens MPC Beats åbner døren, håber Akai sandsynligvis, at du enten vil flytte til dets betalte MPC-software eller endda hardware som Akai MPC One+.

Installation og opsætning af MPC Beats

I modsætning til masser af anden software lavet af hardwarefirmaer, behøver du ikke købe noget for at bruge MPC Beats gratis. Appen er frit tilgængelig, og mens du kan købe udvidelser, der tilbyder ekstra lydmuligheder, er alle de vigtigste funktioner inkluderet gratis og forsvinder aldrig.

For at downloade appen skal du gå til MPC Beats-siden på Akai-webstedet og klik på knappen Gratis download. Når appen er downloadet, skal du dobbeltklikke på den downloadede fil for at starte installationsprocessen.

  Sådan opsætter du en harddisk til installation af Windows 10

Installationen er ret ligetil. Når appen er installeret, skal du dobbeltklikke på ikonet – enten i menuen Start eller på dit skrivebord – for at starte appen.

Hvis du har et MIDI-keyboard eller en kontroloverflade, du vil bruge med MPC Beats-softwaren (du ved, om du har en af ​​disse), er det nu, du skal konfigurere det ved at bruge instruktionerne fra producenten af ​​dit keyboard eller controller. Ellers kan du fortsætte med at begynde at bruge appen.

Sådan kommer du i gang med MPC Beats

Det er nemmere at komme i gang med MPC Beats, end du måske tror, ​​men hvis du aldrig har brugt denne type software, kan den første grænseflade, du bliver præsenteret for, føles skræmmende.

Start appen, og den vil bede dig om at tilslutte din MIDI-enhed, som nævnt ovenfor. Derefter beder guiden dig om at beslutte, om du vil konfigurere et enkelt eller avanceret arbejdsområde. Hvis du er relativt ukendt med musikapps, skal du vælge simple. Hvis du antager, at du tidligere har brugt apps til at lave musik, vil den avancerede tilstand ikke virke overvældende.

Herfra kan du se nogle starterskabeloner til forskellige musikgenrer, såsom Hip Hop, Trap eller Songwriter. Disse fungerer som udgangspunkt for at begynde at skabe dine egne beats og sange i appen.

  Sådan finder du din Windows-laptop modelnummer

For virkelig at lære MPC Beats-softwaren, skal du bruge lidt tid på den. Den gode nyhed er, at Akai har sammensat en liste over videoer i MPC Beats Academy-playliste på YouTube.

Disse videoer vil lede dig over den grundlæggende grænseflade, skabe dit første beat og lære akkorder og skalaer i appen. Når du har fået fat i det grundlæggende, er der andre videoer, der viser dig, hvordan du hugger dine egne samples, skaber bestemte musikgenrer og laver dine egne brugerdefinerede trommesæt.

Hvis du tilfældigvis har et USB-keyboard, MIDI-keyboard eller en anden form for controller, viser Akais videoer dig også, hvordan du kommer i gang med at bruge dem i MPC Beats.

Mens Apples GarageBand kan være en lidt bedre mulighed for singer-songwriters, beskæftiger mange moderne musikere og producere sig mere med beats og loops end traditionelle sange. Hvis det lyder som dig, er MPC Beats en bedre mulighed, og den er tilgængelig gratis på både Windows og macOS.

MPC Beats kan være nemme at hente og begynde at bruge, men der er en overraskende mængde dybde i softwaren. Hvis du begynder at blive dygtig med MPC Beats, burde det være meget lettere at gå videre til anden software rettet mod producenter eller endda hardware som Akais selvstændige samplere. Når det er sagt, hvis appen ikke ser ud til at passe til dig, er der andre muligheder for at lave musik på Windows.