11 Apps og onlineressourcer til at praktisere selvmedfølelse

Tager du nogensinde dig selv i gang med at dømme dig selv meget hårdere for dine fejl og mangler, end du nogensinde gør andre? Denne selvdestruktive tendens er alt for almindelig hos mennesker, der beskæftiger sig med psykiske problemer.

Hvis det hænger sammen med dig, og du ved, at du hele tiden er alt for hård ved dig selv, er det tid til at lære dit eget værd og øve lidt selvgodhed. Her er nogle værktøjer og apps, der kan hjælpe dig med at udvikle selvmedfølelse.

Hjemmesideressourcer til selvmedfølelse

1. Positiv psykologi

Websitet for positiv psykologi er et godt sted at starte, med masser af ressourcer til terapeuter, lærere og rådgivere. Selvom den er designet til velfærdsprofessionelle, kan alle downloade den gratis Positiv psykologi Selvmedfølelse øvelser Pakke.

Denne 20-siders guide indeholder tre sæt øvelser, der vil hjælpe dig med at identificere dine styrker, se på dine kerneværdier og give selvmedfølelse strategier for at hjælpe dig med at håndtere den indre kritiske stemme. Det er et godt udgangspunkt, hvis du vil have en ekspertstyret guide til at behandle dig selv mere medfølende.

2. Selvmedfølelse

Self-Compassion-webstedet er arbejdet af Dr. Kristen Neff, en førende psykolog, som har forsket i egenomsorg grundigt. På hjemmesiden finder du artikler, links og kurser. Gå til Selvmedfølelse øvelser hvor der både er guidede øvelser som downloadbare lydfiler og en række selvstyrede øvelser du kan lave selvstændigt.

3. CCI Health

Selvom en australsk regerings hjemmeside virker en usandsynlig kilde, er den Center for Kliniske Interventioner har en række informationsark og en forrygende arbejdsbog kaldet Building Self-Compassion. I dette afsnit finder du også masser af mental sundhed vejledning til at passe på dig selv og andre.

4. Mindfulness øvelser

Mindfulness Exercises giver en række gratis selvmedfølelsesøvelser kurateret af den internationale mindfulness-træner Sean Fargo. Du kan også få værdifuld hjælp fra Mindfulness-øvelser YouTube kanal.

Apps til selvmedfølelse

5. Self-Compassion-appen

Self-Compassion-appen er udviklet af to førende læger på området, Chris Irons og Elaine Beaumont, som en komplet kilde til hjælp til selvmedfølelse for alle, der kæmper med stress og angst.

Appen tilbyder mere end 50 evidensbaserede ideer og øvelser at arbejde igennem, herunder åndedrætsøvelser, meditationer, journaliseringsværktøjer, lydguider og fysiske aktiviteter. Masser af indholdet er gratis, eller abonner for at låse op for alle ressourcerne.

Download: Self-Compassion-appen til iOS (Gratis, abonnement tilgængeligt)

6. Mit Mulige Selv

Prisvindende gratis app My Possible Self tager en holistisk, kognitiv adfærdsterapi (CBT) tilgang til mental sundhed. Det hjælper dig med at undersøge alle de problemer, der kan få dig til at kritisere og tvivle på dig selv.

Selvhjælpsværktøjssættet inkluderer humørsporere, motiverende beskeder, lydøvelser og journaliseringsværktøjer. Gå til sektionen Self-Love på fanen Udforsk for artikler, podcasts og bekræftelser. En rød kriseknap er øverst på siden, hvis du har brug for øjeblikkelig professionel hjælp.

My Possible Self er betroet af sundhedsudbydere såsom Priory og Storbritanniens NHS.

Download: Mit mulige selv til iOS | Android (Gratis)

7. At have det godt: Mental fitness

Feeling Good-appen er en anden kilde til fremragende lydspor til at hjælpe med at udvikle din mentale modstandskraft med hjælp til at overvinde udfordringer såsom søvnproblemer og rygestop.

Hjørnestenen i Feeling Good er dets 12-spors positive mentale træningsprogram, der bruger de samme visualiseringsevner, som de olympiske atleter anvender til at lære dig at slappe af, blive roligere og udvikle selvtillid og selvværd.

Selvom appen er gratis, er adgang til alt indhold tilgængelig via abonnement eller henvisningskode. Din sundhedsudbyder kan muligvis give en kode, men tjek Feeling Good hjemmeside såvel. I skrivende stund var en gratis kode tilgængelig her for alle.

Download: Velvære: Mental Fitness til iOS | Android (Gratis køb i app tilgængelig)

Brug af nogen af ​​disse apps eller websteder vil snart afsløre lignende strategier til at praktisere selvmedfølelse. Bekræftelser, journalføring, mindfulness og motion vil alle bidrage til at forbedre din følelse af selvværd. Disse apps vil hjælpe.

8. Brug bekræftelser som et værktøj til selvmedfølelse: Motivation App

Selvbekræftelser, korte positive sætninger, er geniale til et lille udbrud af positivitet og selvkærlighed. Du kan bruge en række kraftfulde selvbekræftelsesværktøjer, men et af de mest fuldt udbyggede er Motivation, som giver masser af smukke billeder og sætninger til at booste dig hver dag. Sørg for at bruge appens låseskærm-widget for at få en lille påmindelse om dit selvværd, hver gang du tager din telefon.

Download: Motivation til iOS | Android (Gratis køb i app tilgængelig)

9. Brug journalisering som et værktøj til selvmedfølelse: Worry Tree Anxiety Journal App

Der er masser af guidede apps til journalisering af selvpleje, men prøv Worry Tree Anxiety Journal-appen for at imødekomme dit behov for selvmedfølelse.

Dette kognitive adfærdsterapi (CBT) værktøj hjælper dig med at fange og udfordre negative tanker. I stedet beder appen dig om at undersøge eventuelle uhensigtsmæssige tankestile, der kan ligge til grund for dine bekymringer. Du kan endda planlægge “bekymringstid” i din kalender, så du kan komme videre med resten af ​​din dag.

Download: Worry Tree Anxiety Journal for iOS | WorryTree: Angstlindring CBT til Android (Gratis køb i app tilgængelig)

10. Brug Mindfulness-apps til at hjælpe dig med at dyrke selvmedfølelse

Mindful meditation er et af de mest potente værktøjer, du kan bruge til at hjælpe dig med at styre dit sind. At holde pause hver dag for at huske og fejre det positive i dit liv kan virkelig hjælpe dig med at styre din tankegang. Det bliver så nemmere at fjerne de unødvendige bekymringer om, at du ikke er nok.

Du kan bruge mange gode værktøjer og ressourcer til at gøre meditation let. Apps såsom Insight Timer-appen, meditationsappen Calm eller den personlige meditationstilgang i Balance-appen kan alle hjælpe dig med at lære at praktisere disciplinen med deres introduktionsprogrammer. I stedet for at dvæle ved dine negative tanker, brug en af ​​disse meditationsapps til et opmærksomt øjeblik på farten i stedet.

11. Brug motion som et værktøj til selvmedfølelse: Gentler Streak App

Der er intet bedre for egenomsorg end at stå op og bevæge sig rundt. Vær venlig mod dig selv ved at dyrke den motion, du nyder, og som får dig til at føle dig godt tilpas. Disse endorfiner vil hjælpe med at booste dit humør og øge dit selvværd.

Den medfølende Gentler Streak iOS-app er ideel, da den fejrer selv små gevinster i din fitnessrutine og giver dig mulighed for at indbygge hviledage og aktive restitutionsperioder. På den måde får du det ikke dårligt, hvis du har en fridag fra rutinen.

Motion er godt for både sind og krop, og du kan også træne gangmeditation med disse apps.

Download: Gentler Streak til iOS (Gratis, abonnement tilgængeligt)

Udøv selvmedfølelse for et lykkeligere, sundere liv

Du vil ikke få nogen reel fordel ved konstant at tale dig selv ned. Men at praktisere selvmedfølelse vil føre dig mod en gladere, mindre stresset og mere modstandsdygtig måde at leve på. Disse værktøjer vil hjælpe dig med at finde masser af praktiske strategier til at imødegå disse negative indre stemmer.

Alle begår fejl og har dårlige dage, og du skal huske, at du også har det privilegium!