10 bedste iPhone-puslespil til at forbedre din tænkeevne

En hjerne, der ikke bliver brugt meget, vil med tiden blive sløv. Ligesom din krop har dit sind også brug for stimulering.

Folk træner i fitnesscentret for at holde sig i form. På samme måde skal hjernen træne for at bevare sin form. Denne form for træning kræver dog ikke håndvægte eller løbebånd. I stedet har du brug for noget, der aktiverer din hjernes kognitive processer.

Heldigvis er der mange puslespil tilgængelige derude. At spille disse spil er en sikker måde at booste din hjernekraft på. Tænk over det et øjeblik; er det ikke en win-win situation? Hvorfor spiller vi spil til at begynde med? Er det ikke for at fordrive vores tid og have det sjovt?

Ved at spille puslespil på din smartphone slår du tiden ihjel på den ene side og træner din hjerne på den anden. Nedenfor vil vi præsentere de bedste iPhone-puslespil for at forbedre din tankeevne.

En undersøgelse viser, at det at spille puslespil kan skærpe menneskelige hjerner og forbedre effektiviteten. Udover at tilbyde en løsning på vores kedsomhed hjælper de vores sind med at holde sig i form. Selvom der er mange iOS-puslespil, der hver hævder, at de hjælper med at øge din tankeevne, er ikke alle spil effektive.

Det er derfor, vi installerede og spillede mange af disse spil for at teste dem selv. Efter omhyggelig vurdering har vi samlet de bedste, der oversteg vores forventninger. Vi håber, de vil løfte din hjernes kapacitet til et hidtil uset niveau.

Hvordan skærper puslespil dit sind?

Som vi nævnte tidligere, ligesom din krop, skal dit sind træne for at opretholde konditionen. Puslespil er en effektiv metode til at teste en persons vidensniveau.

At løse disse gåder kræver en persons grundige fokus og evaluering af problemet, da de udfordrer en person mentalt og stimulerer hjernen, hvilket forbedrer hjernens funktioner.

Udover at forbedre visuel og rumlig ræsonnement, booster de din korttidshukommelse ved at forbinde eksisterende hjerneceller og danne nye.

Også puslespil giver dit sind en træning ved at træne både venstre og højre side af din hjerne. Hvis du ikke var klar over det, styrer den venstre hjernehalvdel logisk og analytisk tænkning.

På den anden side styrer højre side din kreativitet. Når du prøver at løse et puslespil, involverer du begge sider på én gang. Derfor fører det til en god mental træning og skærper til gengæld din hjerne.

Hvordan gavner puslespil din hjernes tænkeevne?

Puslespil tjener som hjernekapacitetsforstærkere for mennesker i alle aldre. Der er mange bemærkelsesværdige fordele ved at spille disse spil, som du ikke vil gå glip af. Her er nogle af disse fordele:

#1. Forbedrer hukommelsen

At spille puslespil hjælper med at styrke forbindelsen mellem vores eksisterende hjerneceller. Plus, de hjælper også med at danne nye. Dette øger naturligvis mental hastighed og forbedrer vores tankeevne.

Når du løser et puslespil, skal du huske visse ting som former, størrelser osv. og visualisere det større billede. Da disse spil danner nye hjerneforbindelser, kan de forbedre din korttidshukommelse og lindre hjerneskade hos patienter med Alzheimers sygdom.

#2. Øger problemløsningsevnen

Evnen til at tænke kritisk og løse problemer kreativt er blandt de mest efterspurgte færdigheder i den professionelle verden. Puslespil er en fremragende måde at udvikle disse færdigheder på.

At løse et puslespil kræver masser af forsøg og fejl. Derfor tager du flere forskellige tilgange, indtil en bestemt virker.

  Sådan ændres iPhone-hotspot-adgangskoden

Derudover lærer du også at lave dine hypoteser og ændre dit synspunkt, når du står over for fiasko. Når du først har udviklet disse færdigheder, vil de også påvirke dit professionelle liv. Og følgelig vil du lære at tænke ud af boksen og få mere tilpasningsevne.

#3. Øger IQ

Gåder bidrager til vores hukommelsesforbedringer og forbedrer vores ræsonnementevne. Derfor hjælper de også med at booste vores intelligenskvotient.

Ifølge en forsker fra University of Michigan, hvis en voksen spiller puslespil i 25 minutter dagligt, stiger deres IQ med 4 point. g

#4. Forbedrer visuel-rumlig ræsonnement

Når du prøver at løse et puslespil, forbliver dit sind travlt med at se på forskellige brikker og finde ud af, hvor de skal placeres. At gøre dette ofte bidrager til at forbedre dine visuel-rumlige ræsonnement færdigheder. I stedet for at have et snævert syn, hjælper disse puslespil dig med at se det større billede.

Det er nyttigt at have bedre visuel-rumlig ræsonnement, mens du også udfører dine daglige opgaver. Disse omfatter parkering af din bil, forståelse af ruterne vist på et kort og så videre.

Også nogle erhverv, som ingeniører, kirurger, kunstnere osv., kræver, at du har store visuelle og rumlige evner. Hvis du er i et sådant felt, vil du drage fordel af sådanne mentale øvelser.

#5. Bidrager til et positivt humør

Vores hjerner begynder at producere mere dopamin, når vi spiller puslespil. For dem, der ikke ved det, er dopamin en kemisk budbringer mellem neuroner, der er ansvarlig for at give dig en følelse af belønning og optimisme.

Hver gang det lykkes dig at løse et puslespil eller endda gøre lidt fremskridt, udløser det frigivelse af dopamin. Det forbedrer dit humør og motiverer dig til at udfordre dig selv og presse dig selv hårdere.

#6. Øger produktiviteten

Vi koncentrerer os bedre, og vores værker er mere frugtbare, når vi er glade. Fraværet af stress gør os naturligvis mere produktive.

Hvis du nogensinde føler, at du kæmper for at koncentrere dig ordentligt og ikke kan yde dit bedste, så prøv at tage en kort pause og spille dit yndlingspuslespil. Det ville fungere som en nulstillingsknap for din hjerne og hjælpe dig med at starte forfra.

Det ser ud til, at mange virksomheder i verden har forstået dette faktum. Dette er tydeligt i det faktum, at de har indført puslespil i deres pauserum. Sådanne gåder opfrisker medarbejdernes sind og gør dem mere produktive, når de vender tilbage fra pausen.

Nu hvor du ved, hvordan puslespil skærper dine kognitive evner, og hvad deres fordele er, så lad os liste nogle af de fineste iOS-puslespil, du kan prøve:

Skær rebet over

Cut the Rope er et gratis fysikbaseret puslespil, der er så sjovt at spille. Spillets hovedperson, et lille monster ved navn Om Nom, vil kun spise slik. Her skal spillerne på smart vis klippe rebene, der får bolserne til at svaje, og samle alle stjernerne, før de fodrer Om Nom.

Cut the Rope involverer at samle guldstjerner, opdage skjulte belønninger og spille gennem 425 niveauer. Husk at spillere skal samle et vist antal stjerner for at fuldføre hvert niveau.

Så du skal tænke og nøje planlægge, hvordan du skal klippe rebene. Spillet har fået et godt ry og modtaget anerkendelser som Apple Design Award, BAFTA Award, Best App Ever Award osv.

Efterhånden som du fortsætter fremskridt, vil spillet gøre det sværere for spillere at få succes ved at introducere nye udfordringer. Disse omfatter bobler, der kan fjerne slik, edderkopper, der er i stand til at stjæle slik, osv. Sådanne elementer tvinger spillerne til at gå den ekstra mil for at fodre Om Nom, hvilket øger deres hjernestimulering.

Mens alle niveauer af Cut the Rope er gratis at spille, kan du tage dets premium-medlemskab for yderligere funktioner som ingen annoncer, en gratis daglig bonus, en gratis startpakke med power-ups osv.

  Hvordan fjerner jeg min PSN-konto fra en anden PS4

Flere abonnementsmuligheder er tilgængelige fra $4,99/uge/måned. Abonnementer bliver ved med at blive fornyet automatisk, medmindre du manuelt stopper det en dag før afslutningen af ​​den aktuelle cyklus.

Sjovt Escape Room: Logic Puslespil

Spækket med over 500 niveauer af forskellige udfordringer, Fun Escape Room er en god måde at teste din hjernekapacitet på. I dette spil befinder spillerne sig i forskellige rum, de skal undslippe for at komme ind i det næste rum.

Hvert værelse har en unik opgave at byde på. For at flygte skal spillerne løse udfordrende gåder og hjernevridere. Dette spil kræver, at du stoler på din logiske tænkning og er opmærksom.

Sporene er lige der, men så godt gemt, at de uopmærksomme vil have svært ved at finde dem. Mens spillet giver tip, hvis du kæmper for at fortsætte, fjerner det det sjove. Derfor er det bedst at stole på dine evner til at knække koden.

Spillet er gratis, men kommer med køb i appen. Disse låser op for forskellige pakker, der gør gameplayet mere spændende.

Sort kasse

I sandhed et out-of-the-box iOS-spil, Blackbox tager en ny tilgang ved at kræve, at spillere løser gåder uden at røre deres smartphone-skærm.

For at vinde forskellige niveauer af sit singleplayer-puslespil skal spillerne tænde lysene i de små, farverige kasser på deres skærm ved at vippe, skrige, ryste osv.

Selvom det kan lyde nemt, er det udfordrende at gøre alle disse i selve spillet. Blackbox er svært, og vi mener det. Men det presser dig til at tænke mere kritisk og sætte dit vid på prøve.

Blackbox’s soniske grænseflader gør det også muligt for synshandicappede at nyde dette spil. Interessant nok gennemgår Blackbox konstante opdateringer og tilføjer ofte helt nye udfordringer.

I øjeblikket er Blackbox gratis at spille. Men der er køb i appen som Tiny Hint Pack, Erudite Pack, Basic Pack, All Knowing Pack osv.

Hvor er mit vand? 2

En efterfølger til et af de mest interessante og vanedannende fysikbaserede puslespil fra Disney, Where’s My Water? 2 øger den sjove manifold.

Denne efterfølger bringer tre nye steder – Kloaken, Sæbefabrikken og Stranden. Der er over 100 niveauer at spille igennem, hvor gator-universet gennemgår en look-opdatering.

Spillet følger tre gators eventyr, Swampy, Allie og Cranky, mens de prøver at tage et bad. Spillere skal skære gennem snavs, åbne kontakter og undvige forskellige forhindringer for at sikre, at vandet når kloakken.

Hvert niveau har også tre ænder, som spillerne skal samle. Derudover låses bonusniveauer nogle gange op efter at have afsluttet et niveau.

Disse niveauer vil have deres unikke regler, som spillere skal følge for at vinde. Det er overflødigt at sige, at spillet understreger brugen af ​​kognitiv fleksibilitet og planlægning, hvilket gør det til et godt mentalt træningsudstyr.

Den nyeste tilføjelse til ‘Hvor er mit vand?’ franchise giver også spillere mulighed for at afspille deres yndlingsniveauer ved at introducere ‘Challenge Modes’. Selvom det er et gratis spil, er der køb i appen for yderligere fordele.

Byg en bro!

Hvis du altid har ønsket at være ingeniør, er det nu din chance. Byg en bro! tildeler dig denne rolle, mens du bygger broer til biler, lastbiler, monstertrucks osv.

Dette fysikbaserede puslespil har 86 forskellige niveauer med detaljerede, interaktive indstillinger. Vælg de bedste materialer (metal, træ osv.) til at bygge din bro, og test den derefter ved at lade en bil passere igennem.

Interessant nok starter spillet i 2D under planlægnings- og konstruktionsfasen, mens testfasen er i 3D. Det giver også masser af plads til eksperimenter. Så tøv aldrig med at tænke på noget uden for væggen.

Spillet er gratis at downloade, men annonceunderstøttet. Hvis du ikke vil have annoncer, kan du vælge køb i appen, der udover at eliminere annoncer låser op for mange andre fede funktioner.

  Sådan tilpasser du din iPhone-startskærm med widgets og ikoner

Hjernetest: vanskelige gåder

Er åndssvage hjernevridere din ting? Hvis ja, prøv Brain Test: Tricky Puzzles. Dette vanskelige puslespil skubber din hjerne til dets grænser og booster din IQ.

Tag disse trivia-quizzer og løs problemer. Desuden kan du spille det offline. Så det er en fantastisk måde at dræbe tid og træne din hjerne, selv på steder uden internetforbindelse.

Selvom det er et gratis spil, kan du abonnere på dets VIP-pakke, som automatisk fornys hver uge efter en 3-dages gratis prøveperiode. Køb af denne pakke låser op for flere fede funktioner som ingen annoncer, øjeblikkelige 100 lamper osv.

God Sudoku af Zach Gage

Sudoku elskere, samles! God Sudoku er Sudoku for den nye generation. Uanset om du er nybegynder eller professionel, vil du helt sikkert elske det. Med mere end 70.000 indviklede gåder og AI-drevne hints gør Good Sudoku sudoku-spil til en sjovere oplevelse.

Der er tre spiltilstande, fem sværhedsgrader og tre daglige puslespilstilstande, der bliver hårdere i løbet af ugen. Ved at bruge Custom Mode kan du også importere dine yndlingspuslespil fra andre steder og dele dem med dine venner.

God Sudoku er gratis at spille. Men der er også en betalt mulighed, der låser op for farveskemaer, statistik og flere andre fede funktioner.

Treere!

Mens dette lille puslespil i første omgang kan virke ikke noget særligt, Treere! vil vokse på dig. Treere! kræver, at spillere stryger og kombinerer en blå-farvet (1) og en rød-farvet (2) brikke for at lave en ‘3’. To ‘3’-fliser skaber en ‘6’.

Dette fortsætter, indtil der ikke er nogen tilbageværende træk på gitteret, hvorefter spillet tæller dine brikker til en endelig score. Hver brik i spillet viser en karakteristisk karakter og et design, der bliver mere og mere indviklet, efterhånden som spilleren skrider frem.

Treere! er tilgængelig i App Store til $5,99. Husk at dette er et engangskøb. Så du skal ikke betale mere i fremtiden.

Brain It On!

Brain It On! er et hjernesprængende, fysikbaseret puslespil, der byder på snesevis af udfordrende gåder. Spillere skal tegne figurer for at løse gåderne.

Hvad er sjovt ved Brain It On! er, at det har mere end én måde at løse hvert puslespil på. Derfor er det op til dig at bruge al din hjernekraft og finde den bedst mulige løsning.

Spillet lader dig dele din unikke løsning med dine venner og sammenligne den med deres. Du kan også udfordre dine venner til at blive Brain It On! champion.

På nuværende tidspunkt kan spillere spille dette spil gratis ved at tjene stjerner i et niveau og låse op for det næste. En betalt mulighed kommer dog med fantastiske funktioner, såsom ingen annoncer, alle hints låst op, tidlig adgang til niveauer, en niveaueditor osv.

Project VOID – Mystery Puslespil

Hvis du elsker mysterier, vil du elske Project VOID – Mystery Puzzles, et alternativt virkelighedsspil (ARG), der blander fiktion og virkelighed. Spillets gåder, gåder, kryptogrammer og alt det andet oser af mystik.

Spillere skal bruge alle tilgængelige ressourcer fuldt ud og tænke kritisk for at løse 30 unikke gåder på tværs af fem missioner. Disse missioner spænder fra mordmysterier til udkantsvidenskab. Project VOID kræver, at du giver den største opmærksomhed på detaljer og analyserer hvert spor.

Du kan downloade dette spil fra App Store gratis. Men du kan foretage køb i appen for at støtte udvikleren og fjerne annoncer.

Forfatterens note

Som du kan se, kan puslespil effektivt feje støvet af din hjerne og øge dens kraft. Denne artikel viser iPhone-puslespil for at forbedre din tankeevne.

Mens alle de ovennævnte spil tester din hjerne og forbedrer din tænkeevne, bør du gå efter spil som Cut the Rope, Build a Bridge og Where’s My Water? 2, hvis du vil opleve en sjov, men alligevel udfordrende oplevelse.

Spil som Fun Escape Rooms og Brain it On er også gode, men til den lidt nemmere side. Project Void er dog vores valg, hvis du vil have en udfordrende og hjernepirrende oplevelse, der tvinger dig til at tænke ud af boksen.

Så hvad stopper dig nu? Download dem i dag, og giv dit sind den rigtige træning, det fortjener. Godt spil!

Nu kan du læse om de bedste cloud-spiltjenester for alle.