Ubuntu: slet apphistorik [Guide]

Efter at have brugt Ubuntu i et stykke tid, opbygges apphistorikken, hvilket bremser dit system. Heldigvis er det nemt at rydde denne apphistorik for at fremskynde dit system. I denne guide viser vi dig hvordan.

Metode 1 – Bleachbit

Hvis du vil slette apphistorik på Ubuntu, er den bedste vej at gå Bleachbit. Det er et fantastisk værktøj, der kan lave en dyb scanning af dit system og slette apphistorik. Bleachbit er open source og fungerer på alt fra webbrowserapphistorik til fotominiaturer osv.

Installation af Bleachbit på Ubuntu

Desværre er Bleachbit-applikationen ikke en standard Ubuntu-applikation og kommer ikke forudinstalleret. Af denne grund skal du installere det, før du forsøger at bruge det på dit system.

For at starte installationen af ​​Bleachbit skal du åbne Ubuntu Software Center. For at åbne Ubuntu Software Center skal du trykke på Win på tastaturet, søge efter “Ubuntu Software” og åbne appen.

Når appen er åben, skal du finde søgefeltet, skrive “Bleachbit” og trykke på Enter-tasten for at se søgeresultaterne. Kig gennem søgeresultaterne for “Bleachbit, og klik på det med musen.

Når du har valgt “Bleachbit”, skal du kigge efter knappen “Installer” og klikke på den med musen. Du bliver derefter bedt om at indtaste din adgangskode. Gør det. Når din adgangskode er indtastet, begynder Bleachbit at installere.

Klik på “Start”, når du er færdig for at åbne appen.

Terminal installation

Vil du ikke installere Bleachbit-applikationen på din Ubuntu-pc ved hjælp af Ubuntu Software Center? Prøv at sætte det op med terminalen. Start et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet.

Når terminalvinduet er åbent, skal du bruge kommandoen apt install til at installere “bleachbit”-pakken på din computer.

sudo apt install bleachbit

Når du indtaster kommandoen ovenfor, vil Ubuntu bede om din adgangskode. Indtast det, og tryk på Enter-tasten, og tryk derefter på Y for at installere softwaren.

Slet apphistorik med Bleachbit

For at slette apphistorik på din Ubuntu-pc med Bleachbit skal du starte med at starte appen. Du kan starte appen ved at søge efter “Bleachbit” i dit Linux-skrivebords applikationsmenu.

Når Bleachbit-programmet er åbent, skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: I Bleachbit, se til venstre sidebjælke. Når du er i sidebjælken, skal du kigge efter den apphistorik, du vil rydde. For f.eks. at rydde Discord-apphistorik skal du markere feltet ud for “Discord”, eller for Firefox skal du vælge feltet ud for “Firefox” osv.

Trin 2: Efter at have valgt alle apps, du ønsker at rydde, skal du finde knappen “Preview” i appens øverste venstre hjørne og klikke på den. Når du klikker på “Preview”, vil Bleachbit beregne mængden af ​​plads, der spares efter sletning af din apphistorik.

Trin 3: Find knappen “Rens” i øverste venstre hjørne af appen, og klik på den. Ved at vælge denne knap vil Bleachbit forsøge at rydde alle appens historiefiler(er), du valgte i trin 1.

Husk, at rensningsprocessen kan tage noget tid, især hvis du har valgt apps med mange filer på din Linux-pc. For de bedste resultater skal du være tålmodig og læne dig tilbage og vente på, at alt er fuldført.

Når renseprocessen er færdig, vil Bleachbit vise dig, hvad der blev slettet i loggen på skærmen. Læs den, og luk derefter appen, når processen er færdig.

Metode 2 – Stacer

En anden måde at rydde apphistorik på Ubuntu er med Stacer. Det er et systemoptimeringsværktøj og et alsidigt nyttigt værktøj til Linux, som mange i samfundet sværger til. Den har en indbygget rengøringsapp, som brugere kan bruge til at rydde apphistorik. Sådan gør du.

Installation af Stacer på Ubuntu

Før du forsøger at bruge Stacer til at rydde apphistorik på Ubuntu, skal du installere den. Tidligere har vi på wdzwdz gennemgået, hvordan man installerer Stacer-applikationen. Følg denne guide for at lære, hvordan du får appen til at fungere på dit Ubuntu-system.

Når du har fået installeret Stacer på din Ubuntu-pc, skal du gå videre til næste afsnit i guiden.

Slet apphistorik med Stacer

For at rydde applikationshistorikken på Ubuntu med Stacer skal du åbne appen ved at søge efter den i din appmenu. Når Stacer-applikationen er åben, skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: I Stacer, se til venstre sidebjælke i appen for kosteikonet, og klik på det. Kostikonet er Stacer “System Cleaner”-området.

Trin 2: Inde i System Cleaner-området skal du markere afkrydsningsfeltet ud for “Application Caches” og “Application Logs”. Ved at vælge disse muligheder fortæller du Stacer, at du vil rydde din apphistorik på Ubuntu.

Trin 3: Klik på det blå forstørrelsesglas-ikon for at starte rengøringsprocessen i Stacer. Derfra skal du kontrollere både “Application Logs” og “Application Caches” igen. Tryk derefter på det blå kostikon for at rense din apphistorik.

Når renseprocessen er færdig, vil du se grøn tekst, der siger, at dine filer er blevet renset. Når du har læst teksten, skal du lukke Stacer, da det ikke længere er nødvendigt.