Top 6 bogholderisoftware til små virksomheder og freelancere

Bogføringssoftware er afgørende for at sikre, at din virksomheds indkomstrapporter er nøjagtige. Dette kan hjælpe dig med at undgå betydelige bøder og strengere straffe.

Der er masser af bogholderiværktøjer til freelancere og små virksomheder, så tjek vores afprøvede favoritter.

1. Friske bøger for pålidelig og omfattende rapportering

FreshBooks er et skalerbart freelance bogholderiværktøj, der også er fremragende, hvis din virksomhed har ansatte og entreprenører. Du kan nemt designe fakturaer i appen og bruge programmet i flere lande. Så du kan opleve, at dette værktøj er en fremragende mulighed, hvis du håndterer internationale betalinger som freelancer.

Udover at sende fakturaer, kan du også bruge FreshBooks til at designe professionelt udseende forslag. Oven i det kan du spore din tid, få balancer og oprette betalinger for retainer-kunder, som du modtager det samme månedlige beløb for.

Hvor meget koster FreshBooks?

FreshBooks har tre prisniveauer: Lite, Plus og Premium. Lite er kun for freelancere. Du kan få skræddersyede planer, hvis du skalerer din virksomhed, og disse kommer til unikke priser.

Abonnement

Månedlig pris

Årlig pris

Lite

$19/md

$228/år

Plus

$33/md

$396/år

Præmie

$60/md

$720/år

Download: FreshBooks til iOS/iPadOS | Android (Gratis prøveperiode, abonnement tilgængeligt via køb i app)

2. Honningbog for en alt-i-en freelancing-løsning

Hvis du er freelancer baseret i USA eller Canada, er HoneyBook en fantastisk alt-i-én-løsning. Adskillige bogføringsværktøjer er tilgængelige, herunder muligheden for at oprette og sende skræddersyede fakturaer. Du kan også få det fulde overblik over dine indtægter og udgifter i løbet af året.

  De bedste PS5 DualSense-controlleropladere i 2024

Udover at styre din økonomi har HoneyBook adskillige værktøjer til at hjælpe dig med at forbedre din produktivitet som freelancer. For eksempel kan du integrere Google Kalender og oprette opgavelister. Appen integreres også med QuickBooks, Asana, Slack og flere andre løsninger.

Hvor meget koster HoneyBook?

HoneyBook har tre abonnementsniveauer: Starter, Essentials og Premium. Når du starter, kan du få 50 % rabat de første tre måneder på månedlige abonnementer. For årlige planer får du 50 % rabat på dit første år. Nedenfor er en sammenligning af HoneyBooks’ abonnementer.

Abonnement

Månedlig pris

Årlig pris

Forret

$19/md

$192/år

Væsentlige

$39/md

$384/år

Præmie

$79/md

$792/år

Download: HoneyBook til macOS | Android | iOS (Gratis prøveperiode, abonnement tilgængeligt via køb i app)

3. Bølgebogholderi til Fri Bogføring og Fakturaer

Wave Bookkeeping er et af de mest brugervenlige værktøjer på denne liste, og jeg brugte programmet i mine tidlige dage som freelancer mellem 2019 og 2020. Den eneste grund til, at jeg stoppede med at bruge tjenesten, var fordi jeg flyttede til et land, hvor den virker ikke.

Du kan nemt tilføje dine indtægter og udgifter, og hjemmesiden giver dig mulighed for at se dine indtægter og udgående betalinger for de sidste 12 og 24 måneder. Det er også nemt at designe og sende fakturaer, og du kan endda inkludere dit logo for at tilføje et professionelt touch.

Tilføj dine produkter og tjenester via Wave Bookkeeping-grænsefladen for at gøre fakturering for dine tjenester nemmere. Derudover har du mulighed for at tilknytte din bankkonto og lette betalingerne. Et andet praktisk værktøj er funktionen Udgiftsopdeling, som giver dig mulighed for bedre at organisere dine udgifter og afgøre, om du bruger for meget på ét område.

Hvor meget koster Wave bogholderi?

Wave Starter-planen er helt gratis, så det er et perfekt valg, hvis du er ny til freelance. Du kan acceptere onlinebetalinger, oprette ubegrænsede fakturaer og tilføje alle dine indtægter og udgifter. Hvis du har brug for mere omfattende funktioner, såsom automatisering af påmindelser om forsinket betaling og automatisk import af dine transaktioner, koster Wave PRO $16/md eller $170/år.

  Hvad er en fortrolighedserklæring (NDA) og hvornår skal du bruge den?

Download: Wave for iOS | Android (Gratis køb i app tilgængelig)

4. Bonsai for effektiv bogføring

Bonsai’s intelligente og dybe integration lader dig oprette fakturaer, opkræve betalinger, spore udgifter og tid og generere rapporter for den kommende skattesæson. Du kan også udarbejde forslag og lave kontrakter.

Med Bonsai kan du også liste dine tjenester for at give mulighed for effektiv fakturering. For at sikre, at alt forbliver organiseret, kan du bruge appens kategoriseringsfunktioner. Det er også muligt at gemme alle dine kunder i appen, hvilket betyder, at du nemt kan oprette fakturaer for hver person, du arbejder med ved slutningen af ​​hvert projekt.

Hvor meget koster Bonsai?

Bonsai har tre prisniveauer: Starter, Professional og Business. Du vil sandsynligvis have det fint med Starter eller Professional som freelancer, hvorimod personer med større virksomheder og ansatte bør vælge Professional eller Business. Nedenfor er en oversigt over dine forskellige prismuligheder.

Abonnement

Månedlig pris

Årlig pris

Forret

$25/md

$21/md

Professionel

$39/md

$32/md

Forretning

$79/md

$66/md

5. Fiverr Workspace til skalerbar bogføring og klare metrics

Jeg bruger i øjeblikket Fiverr Workspace til mit freelance bogholderi, og det er uden tvivl det bedste regnskabsværktøj, jeg nogensinde har brugt. Programmet er brugervenligt og skalerbart, og det understøtter også flere valutaer. Du kan få et enkelt overblik over alle dine overskud og udgifter for både indeværende og tidligere år. Ydermere har du mulighed for at se på din indkomst og udgående betalinger for tilpassede perioder.

  Sådan skrabes websted ved hjælp af toadmin.dk Web Scraping API

Fiverr Workspace giver dig mulighed for at tilføje kunder og nemt vælge fra din kontaktliste, når du sender månedlige fakturaer. Du kan også spore forfaldne betalinger og sende rykkere til kunder, hvis det er nødvendigt. Hvis du ønsker at øge din omsætning, kan du også sætte mål, der vises på din startskærm, med en statuslinje, når du kommer tættere på det magiske tal.

I Fiverr Workspace kan du også spore abonnementer, oprette forslag, holde øje med din tid og meget mere. Platformen integreres med PayPal og Stripe, hvilket betyder, at du kan få betaling med minimalt besvær. Hvis du leder efter højere betalende projekter, kan du overveje disse websteder for at finde freelance tech-job, der betaler godt.

Hvor meget koster Fiverr Workspace?

Med den gratis version af Fiverr Workspace kan du integrere betalinger og sende kundekontrakter, der er klar til brug. Hvis du beslutter dig for at opgradere til Unlimited, kan du redigere dine kontrakter og få adgang til en bredere suite af forretningsanalyse. Du får også prioriteret support, hvis noget går galt. Ubegrænset koster $24/md og $216/år, hvis du foretrækker at betale årligt.

Før du tilmelder dig den fulde version, skal du overveje at tjekke vores guide til fordele og ulemper ved at bruge Fiverr Workspace. På den måde kan du træffe en bedre informeret beslutning.

Download: Fiverr Workspace til iOS | Android (Gratis køb i app tilgængelig)

Du bør vælge et bogføringsværktøj, der er tilgængeligt i din region og understøtter din valuta. Du burde ikke have nogen problemer, hvis du er i USA, men tingene kan være vanskeligere, hvis du er baseret andre steder – for eksempel i et europæisk land, der ikke bruger euroen, schweiziske franc eller britiske pund.

Du behøver ikke bekymre dig for meget om komplekse funktioner, hvis du er ny freelancer. Du er god til at gå, så længe dit værktøj lader dig spore indtægter og udgifter og ideelt set sende fakturaer. Men hvis du er mere en etableret virksomhedsejer, skal du kigge efter yderligere funktioner, som du muligvis har brug for – især hvis du har ansatte.