TimePIN Ændrer automatisk Android-låseskærmens PIN-kode efter aktuelt tidspunkt

Telefoner er mere end blot kommunikationsenheder. For nogle er de et sikkert tilflugtssted for personlige øjeblikke og minder, og man gør, hvad man kan for at beskytte dem mod uønskede øjne. Der er løsninger til at sikre visse funktioner i telefonen, såsom AppLock eller til at begrænse forbindelsen gennem internetlås, listen fortsætter. Ny på denne liste er TimePIN, en gratis enhedssikkerhedsapp, der anvender PIN-lås på en unik måde.

Som de fleste gode ideer stammer TimePIN fra enkelhed. Den bruger den indbyggede Android PIN-låsefunktion med et twist i backend for at sikre din enheds sikkerhed, alt sammen uden root-adgang. Din PIN-kode bliver den aktuelle viste tid. Så hvis du låser din enhed op kl. 8:45, bliver din PIN-kode 0845, eller hvis du bruger 24-timers urformatet, bliver 20:45 til 2045. Så du behøver faktisk ikke huske PIN-koden, da den vil blive skrevet lige der, mens enhver, der forsøger at komme ind, ikke ved, hvor de skal starte.

Desuden, hvis du nogensinde skal fortælle dine venner den aktuelle pinkode, behøver du ikke selv ændre den senere.

Når du starter appen for første gang, vil den bede dig om administratorrettigheder og derefter om en standard PIN-kode. Sidstnævnte vil fungere som en fejlsikker, hvis du ikke selv er i stand til at låse enheden op, og for at beskytte selve appen mod at blive tilgået eller afinstalleret af en anden. Hver gang du genstarter din enhed, bliver du bedt om din standard PIN-kode. Når det er gjort, starter TimePIN.

Hvis du ønsker at ændre indstillingerne på TimePIN, skal du igen indtaste din standard-PIN.

Appen tager det op et hak ved at tilføje nogle modifikatorer med en hurtig praktisk vejledning om, hvordan man bruger dem. Du kan vælge mere end én modifikator, hvis du vil; de vil blive udført i den rækkefølge, de er angivet i appen.

Den første af modifikatorerne er Offset PIN, som tilføjer et nummer efter eget valg til den aktuelle TimePIN, dvs. hvis offset er 10, bliver din 2045 PIN 2055. Sørg for ikke at bruge en kompliceret off-set, medmindre du gør’ ikke noget imod at skulle bruge en lommeregner, hver gang du skal låse din telefon op.

En anden mulighed er Double Pin, der kræver, at du indtaster den samme PIN-kode to gange (2045 bliver 20452045). Mirror PIN kræver, at du skriver den originale PIN og derefter dens omvendte (2045 bliver 20455402). Til sidst er der omvendt PIN-kode, som kræver, at du indtaster din PIN-kode omvendt (2045 bliver 5402). Kun den sidste er tilgængelig i den gratis version. For resten skal du foretage et engangskøb i appen.

En person, der forsøger at få uautoriseret adgang til din enhed, vil få 5 forsøg på at indtaste adgangskoden, hvorefter enheden vil begrænse adgangen i 30 sekunder – masser af tid til at få uønskede ubudne gæster til at tænke sig om.

Alt i alt er det en innovativ løsning. Hvis din telefons sikkerhed er din primære bekymring, er dette helt sikkert vejen at gå, for selvom nogen ser dig indtaste din PIN-kode, vil den ikke være den samme senere.

Installer TimePIN fra Play Butik