Snapdragon Glance er en brugsbevidst låseskærm-app til Android

Android er uovertruffen i tilpasning. Glem ROM’er og launchers, låseskærmen alene kan tilpasses med f.eks. Cover og porterede Galaxy S4 eller Note 3 låseskærme. På den måde virker et andet låseskærmsværktøj måske ikke banebrydende. Kilden gør dog en forskel. Efter sidste års Snapdragon Battery Guru, er Qualcomms Xiam kommet ud i år med Snapdragon Glance, en gratis, intelligent låseskærmserstatning til Snapdragon-drevne enheder, der giver dig øjeblikkelig adgang til notifikationer, væsentlig information og de apps, du bruger mest.

Den officielle erklæring lover, at med denne app, “med et øjeblik kan du hurtigt se, hvad der er nyt, siden du sidst kiggede på din enhed: se vigtige notifikationer, se, hvornår din næste aftale er, tjek vejret, start relevante apps og kontakt folk mere hurtigt.”

Glance kræver, at du har Snapdragons Battery Guru installeret, da den bruger appens brugsstatistikker til at optimere din oplevelse. Battery Guru er en fantastisk app i sig selv. Hvis du ikke har installeret det endnu, vil vi anbefale at prøve det. Det tager lidt over tre dage at lære din brugsadfærd at kende og konfigurere sig selv derefter.

  GRE Vocab Lock Lær et nyt ord, hver gang du ser på din telefon [Android]

Når du starter appen, tager den dig igennem en hurtig (og lækker) tutorial om, hvordan du bedst bruger den, hvorefter den viser opsætningsskærmen. Blik vises, hver gang du trykker på tænd/sluk-knappen for at vække skærmen og kan afsluttes ved blot at trykke på Hjem- eller Tilbage-tasten. Hvis du nogensinde har brugt Symbian Touch series 60 (som Nokia N8), vil du straks genkende layoutet af Glance-låseskærmen. Meddelelserne er i almindelig visning lige midt på skærmen. Eventuelle SMS, e-mails, kalenderbegivenheder eller advarsler på sociale medier vil blive vist her.

Oven i disse viser Glance klokkeslættet, dine alarmer og tilstrækkelig vejrinformation, alt sammen før du selv låser din skærm op. Det føles naturligt at have de vigtigste opdateringer et tryk væk; det sparer os helt sikkert besværet med at gå gennem flere apps. Hvis du ønsker at afvise notifikationer, skal du blot stryge henover dem individuelt eller trykke på ‘X’ ovenfor for at rydde dem på én gang.

  Opret en genvej til at starte apps i delt skærmtilstand i Android 7

Efter at have lært dine brugsmønstre fra Battery Guru, vil Glance kende de apps, du bruger, og de kontakter, du interagerer mest med på et bestemt tidspunkt af dagen, og vil automatisk vise deres genveje nederst på skærmen. Disse er dog ikke hugget i sten; du kan tilføje dine egne genveje til dette område.

Stryg opad på genvejslinjen afslører et ekstra ‘favoritter’-område til tilpasset app og kontaktspecifikke opkalds-/beskedgenveje. Du kan også holde et appforslag nede fra appen og udelukke det fra fremtidige forslag eller tilføje det til favoritområdet.

Hvis du er bekymret for sikkerheden, så lad være. Som standard omgår Glance låseskærmen og dens adgangskode, men du kan slå denne funktion fra fra indstillingsskærmen. Når det er gjort, vil Glance afslutte til standardlåseskærmen i stedet for startskærmen.

  Sådan reduceres WhatsApp-lagerplads på iPhone og Android

Da det stadig er i beta-stadier, er der et par folder, der skal stryges ud, en sådan er, at nogle gange vises standardlåseskærmen før Glance, når skærmen er tændt. For det meste tager det et sekund for Glance at indtage standardlåseskærmens plads i sådanne tilfælde.

Selv i dens beta-stadier har Snapdragon Glance fået en god start, den eneste begrænsning er, at den er designet specifikt til Qualcomm-enheder. Når det først er bedst, forestiller vi os, at det vil være en meget elegant løsning. Jeg ser frem til det.

Installer Snapdragon Glance fra Play Butik