Skjul og tilpas Gmail-grænsefladeelementer med Gmelius til Chrome

Gmails grænseflade har adskillige muligheder og indstillinger, hvoraf nogle måske sjældent har brug for. Og selvom Gmail sandsynligvis er meget let at navigere og bruge i sin standardtilstand, kan disse ekstra funktioner nogle gange komme i vejen for dig. Gmelius er en simpel Chrome-udvidelse, der lader dig tilpasse Gmail til dit hjertes indhold ved at skjule visse brugergrænsefladeelementer, såsom annoncer, chatområdet eller sidefoden, hvilket næppe bidrager til den samlede brug. Det lader dig også gøre overskriften automatisk udvidelig og tilpasse udseendet og adfærden af ​​indbakkeelementer. Detaljer efter springet.

Det skal bemærkes, at Gmelius-udvidelsen ikke er ny. Det har eksisteret i et stykke tid nu, men jeg fandt det ret nyttigt og værd at dele med dem (som mig), der måske aldrig har hørt om det før.

Efter installationen lancerer Gmelius en konfigurationsgrænseflade, som dybest set indeholder en lang liste af grænsefladeelementer, som du kan markere eller fjerne markeringen fra efter dine præferencer. Ændringer træder ikke i kraft, før du trykker på knappen Gem. Hvis du allerede har din Gmail-indbakke åbnet på en anden fane, genindlæses den automatisk for at anvende de nye indstillinger.

Indstillingsskærmen er opdelt i forskellige sektioner, og udvidelsen indeholder endda nogle Premium-funktioner, der, selvom de er begrænset i mængde og gratis i øjeblikket, vil blive ledsaget af nogle betalte i fremtiden.

Som nævnt tidligere, udover blot at skjule visse elementer, kan du også tilpasse adfærden og udseendet af nogle få. For eksempel kan du slå Gmails øverste bjælke (søgelinjen og Google-logoet) til og fra ved at trykke på Ctrl + Q (eller en anden genvejstast efter eget valg). Du kan flytte etiketter og vedhæftede filer fra venstre mod højre, tilføje tekst til navigationsikoner, såsom ‘Arkiv’, ‘Spam’, ‘Slet’ osv., eller anvende en enkelt skrifttype på tværs af hele grænsefladen.

Hvis du vil fortryde alle ændringer, skal du blot fjerne markeringen af ​​alle muligheder og trykke på Gem. Her er et skærmbillede, der viser en ændret version af Gmail, uden topbjælke og andre tilpasninger.

Du kan downloade og installere udvidelsen til din browser fra Chrome Webshop-linket nedenfor.

Installer Gmeluis fra Chrome Webshop