Sådan zoomer du ind og ud på en Mac: 4 metoder

Har du svært ved at se, hvad der er på din Mac? Hvis du zoomer ind, bliver alting lidt nemmere for dig at se. macOS har flere indbyggede metoder til at hjælpe dig med at zoome ind og ud på dit indhold. Lad os se på dem nedenfor.

MAKEUSE AF DAGENS VIDEO

1 Zoom ind eller ud på din Mac ved hjælp af tastaturgenveje

Den nemmeste måde at zoome ind og ud på er at bruge en tastaturgenvej på din Mac. Der er tre hovedtastaturgenveje, der vil udløse zoomfunktionen i langt de fleste Mac-apps:

 • Cmd + Plus (+):
  Zoom ind på din Mac.

 • Cmd + minus (-):
  Zoom ud på din Mac.

 • Cmd + nul (0):
  Vend tilbage til standard zoomniveau.

Hvis du ikke kan lide at bruge tastaturgenveje, kan du stadig få adgang til disse almindelige zoomindstillinger fra menulinjen. Når du har den relevante app åben, skal du klikke på fanen Vis og vælge mellem Zoom ind, Zoom ud eller Faktisk størrelse, afhængigt af dine behov.

2 Zoom ind og ud i forskellige apps på macOS

Mange indbyggede og tredjepartsapps til macOS har også deres egne zoomfunktioner. Du kan bruge disse muligheder i stedet for de generiske tastaturgenveje, der er nævnt tidligere. Her er nogle eksempler på, hvordan du bruger zoomfunktionen i forskellige populære apps til Mac:

 • Safari:
  Gå til
  Safari > Indstillinger > Websteder
  > Sidezoom
  fra menulinjen. Fra
  Når du besøger andre hjemmesider
  rullemenuen, vælg din foretrukne zoomprocent.

 • Google Chrome:
  Klik på
  tre prikker
  menuen i øverste højre hjørne og vælg
  Plus (
  +)
  eller
  Minus (-)
  ikoner fra
  Zoom
  mulighed.

 • Eksempel:
  Klik på
  plus
  (+)
  eller
  minus (-) lup ikon
  for at zoome ind og ud på et billede, du har åbnet.

 • Billeder:
  Trykke
  Z
  på dit tastatur for at zoome ind eller ud på dit billede med 100 procent, eller brug zoomskyderen øverst til at zoome ind til maksimalt 400 procent.

3 Zoom ind og ud ved hjælp af pegefeltbevægelser på en Mac

Der er også en måde at zoome ind og ud ved at bruge din Macs pegefeltbevægelser. Du vil kunne lide denne metode, hvis du er vant til at bruge pegefeltet til alle dine opgaver.

Klik på Apple-logoet i menulinjen, og gå til Systemindstillinger > Pegefelt. Vælg fanen Rul og zoom, og sørg for, at Zoom ind eller ud og Smart zoom er slået til. På denne måde kan du knibe eller dobbelttrykke med to fingre på pegefeltet for at zoome ind og ud på din Mac.

4 Brug din Macs indbyggede forstørrelsesglas til at zoome ind

I de fleste tilfælde burde de generelle tastaturgenveje og pegefeltbevægelser nævnt ovenfor være tilstrækkelige. Du kan dog ikke bruge dem til at zoome ind på f.eks. macOS-menulinjen eller dine Google Chrome-faner. Hvis du har brug for at zoome ind på disse dele af macOS-brugergrænsefladen, kan du aktivere den indbyggede lup på din Mac.

Gå til Systemindstillinger > Tilgængelighed > Zoom og slå til Brug rullebevægelse med modifikationstaster til at zoome. For indstillingen Modifikatortast for rullebevægelse skal du vælge Kontrol i rullemenuen. For Zoom-stil skal du vælge Billede-i-billede.

Nu, for at zoome ind, skal du trykke og holde på kontrolknappen på dit tastatur. Brug samtidig to fingre til at stryge opad på dit pegefelt, for at forstørrelsesvinduet vises. Hvis du stryger opad flere gange, øges zoomniveauet.

For at zoome ud og afslutte forstørrelsesglasset skal du stryge nedad med to fingre, indtil zoomniveauet vender tilbage til standard. Forstørrelsesvinduet forsvinder så af sig selv.

Du kan tilpasse denne zoomindstilling på flere måder. For eksempel kan du vælge fuld skærm eller delt skærm for at ændre, hvordan de zoomede dele af din Mac-skærm vises. I stedet for et lille forstørrelsesvindue vil Split Screen bruge en fjerdedel af din Mac-skærm til at vise den zoomede sektion.

Som et andet eksempel, hvis du ikke kan lide at stryge på dit pegefelt og bruge ændringstasten til at zoome, kan du vælge at aktivere Brug tastaturgenveje til at zoome. Når denne indstilling er aktiveret, har du tre ekstra tastaturgenveje, som du kan bruge til at zoome ind og ud på din Mac:

 • Option + Cmd + 8:
  Tryk på denne én gang for at aktivere zoom. Tryk igen for at deaktivere.

 • Option + Cmd + Er lig med(=):
  Tryk på disse taster for at zoome ind på din skærm.

 • Option + Cmd + Minus(-):
  Tryk på disse knapper for at zoome ud fra din skærm.

Alt i alt, hvis du vil zoome ind eller ud på din Mac, er den nemmeste måde at bruge de tre hovedtastaturgenveje eller zoomindstillingerne på fanen Vis. Populære apps som Fotos og Google Chrome har også deres egne zoomknapper, som du kan bruge.

Hvis de generiske muligheder ikke er, hvad du leder efter, er der stadig en indbygget lup tilgængelig. Det er en af ​​din Macs tilgængelighedsfunktioner for personer med synshandicap. Denne funktion giver dig mulighed for at zoome ind hvor som helst på brugergrænsefladen.

  Vejen til elegant responsiv tekst