Hvad er forskellen mellem Samsung og Android-telefoner?

Nøgle takeaways

  • Android er et mobilt styresystem. Samsung er en forbrugerelektronikproducent.
  • Samsung fremstiller sine telefoner og tablets under mærkenavnet “Galaxy”. Disse enheder kører på Android OS.
  • Samsung tilføjer et brugerdefineret skin oven på Android, der giver yderligere funktioner, apps og tjenester. Dette hjælper med at adskille Galaxy-enheder fra konkurrenterne.

Hvis du ikke er teknisk kyndig, er det nemt at blive forvirret over forskellige operativsystemer, producenter, enhedsmodeller og specifikationer. Et sådant eksempel er folk, der opfatter “Samsung” og “Android” som synonyme, hvilket ikke er helt korrekt. Lad os forstå forskellen mellem Samsung- og Android-telefoner.

Samsung-telefoner kører på Android OS

Android er et mobilt styresystem, hvorimod Samsung fremstiller telefoner og tablets, der kører på Android. Kort sagt leverer Android platformen, hvorpå din Samsung-telefon kører apps og tjenester.

Ligesom hvordan Windows og macOS er operativsystemer til stationære computere, er Android et af de to store operativsystemer til mobile enheder. Den anden er Apples iOS, som kører på iPhones.

Sharky fotografering/Shutterstock

Når det er sagt, eksisterer der andre smartphone-operativsystemer, hvoraf nogle er nedlagte og ikke længere udviklede, inklusive Windows Mobile, BlackBerry OS og Tizen.

Bemærk, at Android ikke er en virksomhed og ikke fremstiller smartphones, på samme måde som Windows ikke er en virksomhed, men Microsoft er det.

Producenter integrerer ofte Google Mobile Services (GMS) sammen med Android, som giver Google-licenserede grænseflader og apps som Google Søgning og Google Chrome. Android og GMS er dog ikke uløseligt forbundet; en telefon kunne køre Android, men stadig bruge proprietære grænseflader og apps.

  Et snydeark til videoredigeringsapps til din Android-telefon

Google ejer og udvikler Android, men selve operativsystemet er gratis og open source for andre udviklere at bruge og tilpasse. Mere om det snart.

Hvordan adskiller Samsung-telefoner sig fra andre Android-enheder?

Vi har konstateret, at Android er et styresystem, så hvordan passer Samsung ind i dette? Samsung er en global elektronikvirksomhed, der producerer udstyr som skærme, smarte husholdningsapparater og tv’er. Det fremstiller og sælger også smartphones, tablets og andre forbrugerelektronikgadgets.

Justin Duino/MakeUseOf

Samsung sælger sine smartphones under varemærket “Galaxy”, som opdeles i produktlinjer som Galaxy Z (foldbare enheder) og Galaxy S (højtydende enheder i topniveau). Selvom Samsung har prøvet andre mobile operativsystemer, kører alle Samsung Galaxy-smartphones i øjeblikket Android-operativsystemet.

En ting, der adskiller Samsung-telefoner fra andre telefoner, der kører på Android, er One UI (tidligere kaldet Samsung Experience og TouchWiz). En brugergrænseflade er det brugerdefinerede “skin” eller lag af software, som Samsung tilføjer oven på Android for at få sine Galaxy-enheder til at skille sig ud fra andre muligheder.

One UI betragtes som et af de bedste Android-skin, da det er spækket med funktioner, tilpasningsmuligheder og Samsung-apps og -tjenester, som Android ikke tilbyder. Nogle af disse funktioner inkluderer kantpaneler, tilstande og rutiner, sikker mappe og Bixby stemmeassistent. Faktisk er mange af Samsungs softwareinnovationer blevet overtaget i den centrale Android-oplevelse.

Er alle Android-telefoner ens?

Nej, alle Android-telefoner er ikke ens. Samsung er blot en af ​​de mange virksomheder, der bruger Android til sine enheder. Andre store smartphone-producenter inkluderer Google, Sony, Motorola, OnePlus, Xiaomi, Oppo og Vivo.

  9 Top påmindelsesapps til Android og iPhone

bodnar.photo/Shutterstock

Ligesom Samsung tilføjer alle disse store smartphone-producenter deres brugerdefinerede skin oven på Android. Dette hjælper dem med at differentiere deres enheder, skille sig ud fra konkurrenterne og tilbyde noget unikt til deres kunder.

Nogle Android-skin handler for det meste om æstetik, mens nogle er fokuseret på at give mere funktionalitet. Du kan lære alt om Android-skind, og hvorfor virksomheder foretrækker dem frem for standard-Android.

Den kerne, uændrede Android-oplevelse udviklet af Google er kendt som “stock Android”. Det plejede at være sjældent at finde en telefon, der ville tilbyde den almindelige Android-oplevelse. I dag er det lidt mere almindeligt, især med Googles Pixel-telefoner, der konkurrerer med Samsungs tilbud.

Udvikler Samsung-telefoner sig med Android?

Android er et styresystem i konstant udvikling. Google lancerer en ny større version hvert år. I lang tid opkaldte Android sine versioner efter desserter (Nougat, Oreo, Pie), men holder sig nu til numerisk navngivning som Android 13 og Android 14.

Zarif Ali/MakeUseOf

Efterhånden som Android udvikler sig, gør Samsungs One UI også det. Generelt udruller Samsung en ny større One UI-version for hver større Android-opgradering, men virksomheden udgiver også mindre opdateringer inden for den cyklus. For eksempel er den funktionsfyldte One UI 6-opdatering baseret på Android 14, men den nyere One UI 6.1-opdatering låser Galaxy AI-funktioner op på ældre Samsung-telefoner.

Din Samsung-telefon modtager ikke Android- eller One UI-opdateringer på ubestemt tid. Samsung understøtter typisk sine nyere enheder med disse store opdateringer i fire år efter udgivelsen. Derefter vil din telefon kun modtage kritiske sikkerhedsopdateringer, selvom selv de stopper til sidst.

  Sådan får du vist gemte adgangskoder i Chrome til Android

Det er værd at bemærke, at Samsung forbedrer sig med hensyn til softwaresupport og lover syv års store Android-opdateringer og sikkerhedsopdateringer til hele Galaxy S24-serien.

Men da Samsung-telefoner bruger et brugerdefineret skin, vil de ikke modtage opdateringer så hurtigt som Google Pixel-telefoner, der kører standard Android. Hvor hurtigt du får One UI-opdateringer afhænger også af din placering og telefonselskab.

Laver Samsung de bedste Android-telefoner?

Samsung

Nu hvor du kender forskellene mellem Samsung og Android, skal du så købe en Samsung-telefon, der bruger Android? Det er ned til personlig præference, selvom der er en god grund til, at Samsung sælger langt de fleste Android-telefoner. Ifølge StatcounterSamsung har 23,69 % af den globale smartphone-markedsandel i skrivende stund, kun næst efter Apple.

Der er masser af Samsung-telefoner til ethvert budget; hvis du har råd, så stræk efter Galaxy S-linjen for at drage fordel af den bedste hardware, selvom Galaxy A-linjen er mere overkommelig uden for mange ofre.

Men hvis du ikke er en stor fan af Samsungs brugerdefinerede One UI-skin, kan du overveje at tjekke andre producenter ud. Google Pixel-telefoner, med deres standard Android-oplevelse, kan være lige til højrebenet. Alternativt kan du fyre Android helt og gå efter en iPhone – Apple udvikler både hardware og software med al den kvalitet, du forventer af virksomheden.

Galaxy S-serien blev født i 2010, hvor den første telefon i rækken solgte over 20 millioner enheder. Selvom Samsung snublede halvvejs, har virksomheden trukket mærket tilbage og er aldrig bleg for at innovere. Uanset om du vil have en fladskærm, en buet skærm eller en foldbar telefon, har Samsung noget i vente, du gerne vil have.