Sådan rettes fejlen “Ethernet har ikke en gyldig IP-konfiguration” på Windows

Nøgle takeaways

 • At støde på fejlen “Ethernet har ikke en gyldig IP-konfiguration” indikerer, at din router ikke har tildelt en IP-adresse til din pc.
 • For at løse denne fejl skal du aflade enhver statisk ladning, nulstille TCP/IP-stakken og Winsock-kataloget og indstille dine IP-tildelingsindstillinger til Automatic (DHCP).
 • Hvis problemet fortsætter, frigiv og forny din IP-adresse, tøm DNS-cachen, geninstaller ethernet-driveren, sluk for enhver proxyserver over LAN og sluk midlertidigt antivirussoftware.

Har du kørt netværksfejlfindingen for at diagnosticere et problem med din Ethernet-forbindelse, og den viste fejlen “Ethernet har ikke en gyldig IP-konfiguration”? Hvis det er tilfældet, har din router undladt at tildele en IP-adresse til din pc via DHCP. Her er nogle potentielle løsninger, du kan prøve for at løse dette problem.

1. Udfør nogle indledende kontroller

Begynd fejlfinding ved at udføre nogle grundlæggende kontroller. Genstart først din computer. Afbryd derefter Ethernet-kablet fra din computer og router og tilslut det igen. Sørg for, at Ethernet-kablet ikke er beskadiget. Tilslut også Ethernet-kablet til forskellige porte på din router og computer for at udelukke portproblemer. Genstart derefter din router (eller nulstil den).

Hvis disse grundlæggende kontroller ikke kan identificere den primære årsag til fejlen, kan du fortsætte med at anvende de resterende rettelser, der er angivet nedenfor.

2. Afladning af statisk ladning

Tilstedeværelsen af ​​statisk ladning på din computer kan forårsage uforudsete fejl. Det kan også potentielt påvirke din Ethernet-forbindelse. Så slip det for at udelukke denne mulighed. For at gøre det skal du lukke computeren ned, frakoble eventuelle eksterne enheder og fjerne strømkablerne. Hold derefter tænd/sluk-knappen nede i 15-20 sekunder for at aflade den statiske opladning.

  Er der ikke installeret en lydudgangsenhed? FIX Windows 10 kan ikke finde lydenheder

Tilslut derefter strømkablerne igen og genstart din pc. Kør fejlfindingen igen, og hvis fejlene fortsætter, skal du anvende den næste rettelse.

3. Nulstil TCP/IP-stakken og Winsock-kataloget

Winsock er en API, der bruges af netværksapplikationer til at få adgang til netværkstjenester som TCP/IP, og den gemmer sine oplysninger i en database kaldet Winsock Catalog. Nulstilling af dette katalog og TCP/IP-stak løser ofte netværksrelaterede problemer. For at udføre denne nulstilling via kommandoprompt kan du følge disse trin:

 • Åbn Windows-søgningen og skriv “Kommandoprompt”.
 • Højreklik på kommandoprompt og vælg Kør som administrator.
 • For at nulstille Winsock-kataloget skal du skrive “netsh winsock reset” og trykke på Enter. Tillad Windows at nulstille det; du vil se meddelelsen “nulstil Winsock-kataloget med succes” eller “Winsock-nulstilling gennemført med succes”, når det er færdigt.
 • For at nulstille TCP/IP-stakken skal du skrive “netsh int ip reset” og trykke på Enter. Vent på, at processen er fuldført, og genstart derefter din computer for at anvende disse ændringer.
 • 4. Konfigurer IPv4 til automatisk at få IP-adresse

  Hvis du manuelt har konfigureret din IP-adresse, kan du overveje at indstille den til at blive tildelt automatisk af din router eller et andet adgangspunkt. For at gøre dette skal du følge disse trin: Højreklik på knappen Start, og vælg Indstillinger. Naviger derefter til Netværk og internet i venstre sidebjælke, og åbn Ethernet-indstillinger.

  Inden for netværksegenskaberne skal du klikke på knappen Rediger ud for IP-tildeling og vælge Automatisk (DHCP) fra rullemenuen. Klik til sidst på Gem for at anvende ændringerne.

    Sådan omgår du Windows 11-krav

  5. Frigiv og forny din IP-adresse

  Opdatering af din internetforbindelse ved at frigive og forny din IP-adresse kan løse IP-konflikter og andre netværksproblemer. Frigivelse af din IP-adresse frigør den fra din router, mens fornyelse tildeler din enhed den samme eller en anden IP-adresse, hvilket løser de fleste IP-adresserelaterede fejl.

  Følg disse trin for at frigive og forny din IP-adresse:

 • Åbn kommandoprompt som administrator som tidligere instrueret.
 • Skriv “ipconfig /release” og tryk på Enter. Dette vil afbryde din enhed fra internettet.
 • Skriv derefter “ipconfig /renew” og tryk på Enter. Dette vil genoprette forbindelsen til internettet.
 • 6. Tøm DNS-cachen

  Tømning af DNS’en rydder DNS-poster fra din cache og beder din enhed om at hente oplysningerne fra DNS’en igen. Dette løser ofte netværksrelaterede problemer. For at tømme DNS-cachen på din Windows-pc skal du åbne kommandoprompt-appen som administrator, indtaste følgende kommando og trykke på Enter:

  ipconfig /flushdns 

  Når du har tømt DNS-cachen, skal du genstarte din computer. Kør derefter fejlfindingen, hvis ethernetforbindelsen stadig ikke fungerer. Hvis problemet fortsætter, skal du fortsætte med at anvende den næste rettelse.

  7. Geninstaller Ethernet-driveren

  En beskadiget Ethernet-driver kan også forårsage fejlen. For at eliminere denne mulighed skal du afinstallere og geninstallere ethernet-driveren fra bunden. Før du gør det, skal du sikre dig, at du har en kopi af ethernet-driveren. Hvis du ikke har en, kan du tilslutte din pc til Wi-Fi for at downloade den eller downloade den til en anden enhed og overføre den til din pc via et USB-drev.

  Når du har driverfilen, skal du følge disse trin:

    Sådan åbnes Microsoft Edge ved hjælp af kommandoprompt på Windows 10
 • Højreklik på Start-knappen og vælg Enhedshåndtering.
 • Udvid derefter kategorien Netværksadaptere.
 • Højreklik på ethernet-driverfilen og vælg Afinstaller enhed.
 • Kør derefter den driverfil, du downloadede tidligere, og følg instruktionerne på skærmen for at installere den. Hvis problemet fortsætter efter geninstallation af driveren, skal du slukke for proxyserveren.

  8. Deaktiver proxyserver over LAN

  Konfiguration af en proxyserver over et LAN kan forstyrre din routers evne til at tildele en IP-adresse til din pc. Så sørg for, at proxyserveren ikke er aktiveret, og deaktiver den, hvis den er aktiveret i øjeblikket. For at gøre det skal du følge disse trin:

 • Skriv “Internetindstillinger” i Windows-søgelinjen, og åbn den.
 • Naviger derefter til fanen Forbindelser og klik på knappen LAN-indstillinger.
 • Hvis afkrydsningsfeltet ved siden af ​​Brug en proxyserver til dit LAN er markeret, skal du fjerne markeringen i det for at slukke for proxyserveren.
 • Til sidst skal du klikke på Anvend og derefter OK for at anvende de ændringer, du har foretaget.
 • 9. Deaktiver midlertidigt antivirusbeskyttelse

  Interferens fra Windows Defender eller tredjeparts antivirussoftware kan potentielt forårsage den pågældende fejl. For at udelukke denne mulighed skal du midlertidigt slukke for din sikkerhedspakke. Deaktiver midlertidigt Windows-sikkerhed på Windows 11 eller Windows 10. Hvis du bruger en tredjeparts antivirussoftware, skal du deaktivere den eller midlertidigt afinstallere den.

  Hvis deaktivering af antivirusbeskyttelsen ikke løser problemet, bør din sidste mulighed være at kontakte din internetudbyder (ISP).

  Hvis du ikke har været i stand til at identificere årsagen til problemet på trods af at du har anvendt ovenstående rettelser, kan der være et hardwareproblem med din router, som du muligvis ikke er i stand til at løse uafhængigt. Så kontakt en repræsentant fra din internetudbyder (ISP) og anmod om deres hjælp til at undersøge problemet nærmere.

  Forhåbentlig vil ovenstående løsninger hjælpe dig med at diagnosticere problemet og med succes genoprette din pc til internettet via ethernet. Hvis intet virker, vil assistance fra din internetudbyder redde dig.