Sådan opretter du et radardiagram i Excel

Et radarkort sammenligner værdierne af tre eller flere variable i forhold til et centralt punkt. Det er nyttigt, når du ikke direkte kan sammenligne variablerne og er især fantastisk til at visualisere præstationsanalyse eller undersøgelsesdata.

Her er et eksempel på radardiagram, så du kan se, hvad vi taler om. Det er sandsynligt, at du har stødt på dem før, selvom du ikke vidste, at det var, hvad de var.

Oprettelse af radardiagrammer i Excel er ligetil. I denne artikel viser vi dig, hvordan du opretter to typer radardiagram: et almindeligt diagram (som det ovenfor) og et udfyldt diagram (som det nedenfor, der udfylder områderne i stedet for kun at vise konturerne).

Eksempeldata

Lad os først tage et kig på de eksempeldata, vi vil bruge til vores eksempler.

Vi har tre trænere: Graham, Barbara og Keith. Vi har vurderet dem i fem forskellige kategorier (Viden, Levering og så videre), og vores Excel-tabel indeholder disse vurderinger.

Opret et radardiagram i Excel

I dette første eksempel vil vi oprette et radardiagram, der viser vurderingen af ​​alle tre trænere.

Vælg alle cellerne, inklusive rækken, der indeholder navnene, og kolonnen, der indeholder vurderingstitlerne. Skift til fanen “Indsæt”, og klik derefter på knappen “Waterfall Chart”.

Du kan vælge mellem tre radardiagrammer at vælge imellem. Vælg den første radarkortindstilling for dette eksempel. (Den anden mulighed tilføjer bare markører til værdierne på linjerne; den tredje mulighed udfylder diagrammet, og vi vil se på den lidt senere.)

Nu hvor du har indsat diagrammet i regnearket, kan du begynde at lave nogle forbedringer til det.

Indtast en diagramtitel

Vælg diagramtitlen, og skriv derefter en ny titel. Mens du skriver, vises teksten i formellinjen.

Når du trykker på Enter, får dit diagram en ny titel.

Flyt legenden

For en anden ændring kunne vi flytte forklaringen fra oven over diagrammet til højre.

Når diagrammet er valgt, vil du se fire knapper, der svæver øverst til højre. Klik på knappen “Chart Elements” øverst, og hold derefter musen over “Legend”-indstillingen. Du vil se en pil til højre. Klik på det, og klik derefter på “Højre” i menuen, der vises.

Rediger radarkortaksen

For at give vores radardiagram en større effekt og mere dataklarhed, vil vi ændre aksen til at begynde ved tre i stedet for nul.

Klik på knappen “Kortelementer” igen, svæv over indstillingen “Axes”, klik på pilen, der vises ved siden af ​​den, og vælg derefter “Flere indstillinger.”

Ruden Formatakse vises til højre. Vi ønsker at redigere “Minimum”-indstillingen under “Grænser”, så klik på det felt og skriv “3” der.

Radardiagrammet opdateres med det samme, og nu hvor vi har øget minimumsgrænseværdien, kan du tydeligere se forskellene i vurderingerne af de tre trænere.

Dette eksempel giver os et godt overblik over, hvilke trænere der udmærker sig ved hvilke kvaliteter, og også hvor afrundede deres færdigheder er.

Opret et udfyldt radardiagram

For et andet eksempel vil vi oprette et udfyldt radardiagram for kun én af trænerne. Vi vil bruge Keith til dette eksempel.

Først skal du vælge det celleområde, du har brug for. I vores eksempel ønsker vi området A1:A6 og området D1:D6 som vist nedenfor. For at gøre dette skal du holde Ctrl-tasten nede, mens du markerer hver ekstra celle, du vil tilføje til dit valg.

Gå nu til Indsæt > Vandfaldskort > Fyldt radar.

Når du opretter et radardiagram med kun én dataserie, starter aksen ikke fra nul, som den gjorde i vores tidligere eksempel. I stedet vil minimumsgrænsen være det laveste antal i det celleområde, du har valgt. I vores tilfælde er minimumsgrænsen 4,4 – et flueben under Keiths minimumsscore.

Dette diagram hjælper dig med at visualisere, hvor stærk Keith er i hver af de vurderede kvaliteter.

Bemærk, at hvis vi oprettede mere end ét radardiagram (som f.eks. vi ønskede at vise et separat diagram for hver af vores trænere), ville vi gerne sikre os, at akseområderne er konsistente, så datapræsentationen ikke er vildledende. Så for eksempel ville vi sætte minimumsgrænsen til at være en smule under den laveste rangering af enhver træner, og maksimumgrænsen til at være en smule højere end den højeste rangering af enhver træner. Du kan endda fjerne selve aksen for at reducere rod på diagrammet.

Det er enkelt at oprette radardiagrammer i Excel, men det kan kræve lidt ekstra opmærksomhed at få mest muligt ud af dem. De kan være en nyttig tilføjelse til dine Excel-rapporter i fremtiden.