Sådan linker du til et andet dias i den samme PowerPoint-præsentation

Hvis du ved, at du vil henvise til indholdet af et tidligere set dias på et tidspunkt under din præsentation, kan det være nyttigt at indsætte et link, der peger tilbage til det dias for hurtig adgang. Sådan konfigurerer du det.

Link til et andet dias i samme præsentation

Åbn din præsentation, og naviger til det dias, der indeholder hyperlinket. Når du er der, skal du fremhæve teksten, objektet, formen eller billedet, som du vil vedhæfte linket til.

Gå derefter over til fanen “Indsæt” og klik på knappen “Link”.

I vinduet Indsæt hyperlink, der åbnes, skal du vælge “Placer i dette dokument” på listen “Link til” til venstre.

Til højre under listen “Vælg et sted i dette dokument” skal du vælge destinationsdias.

  Sådan søger du efter og installerer apps på Apple Watch

De fire muligheder øverst på listen lader dig vælge det første eller sidste dias i præsentationen eller det dias, der kommer lige før eller efter diaset, der indeholder linket.

Hvis du har brug for at linke til et andet dias, skal du udvide kategorien “Diastitler”. Dette viser dig en liste over alle slides i dit dokument. Hvis et dias har en titel, viser listen titlen. Hvis et dias ikke har en titel, viser listen det som noget i retning af “Slide 7”.

Klik på det dias, du vil linke til.

En forhåndsvisning af det valgte dias vises i vinduet til højre. Hvis du er usikker på, hvilket slide det var, du skulle linke tilbage til, vil dette være nyttigt.

Når du er færdig, skal du klikke på “OK”, og PowerPoint indsætter dit link.

  Gem og synkroniser bogmærker, få adgang til dem på desktop eller mobil

Som et spørgsmål om god praksis skal du dobbelttjekke for at sikre, at linket fungerer korrekt. For at teste linket i den almindelige diasredigeringsvisning, Ctrl-klik på det linkede objekt. For at teste linket, når du afspiller din præsentation, behøver du ikke at holde Ctrl-tasten nede; bare klik på det linkede objekt.

Hvis du af en eller anden grund har brug for at fjerne hyperlinket, skal du højreklikke på objektet og derefter vælge “Fjern link”.

Brug af zoomfunktionen

Hvis du bruger PowerPoint til Office 365 eller PowerPoint 2019, så kan du drage fordel af den nye “Zoom”-funktion, som giver dig mulighed for problemfrit at skifte til ethvert dias i præsentationen ved at placere det i et andet dias.

  Sådan kan din iPhone snart erstatte dine bilnøgler

Gå først til det dias, som du linker fra. Brug “Normal visning”, klik og træk det dias, du vil indsætte, fra venstre rude til det aktuelle dias.

Når diaset er indsat, vises en ny “Format”-fane. Klik på den.

I gruppen “Zoomindstillinger” skal du markere afkrydsningsfeltet ud for “Zoomovergang”. Du er også i stand til at angive varigheden af ​​overgangen, hvor 01.00 er standard.

Lad os nu tage et kig på, hvad der sker, når vi klikker på det dias under vores præsentation.

Som du kan se i ovenstående GIF, går et klik på “Introduktion”-dias, som vi placerede i vores “Information”, tilbage til “Introduktion”-dias. Hvis du klikker igen, kommer vi tilbage til det originale “Informations”-dias.

Pænt!