Sådan opretter du en Windows 10 VM i VMware på Linux

Vil du opsætte en virtuel Windows 10-maskine i VMware Workstation 16 på din Linux-pc, men synes det er for kompliceret og kan ikke finde ud af det? Hvis ja, er denne guide noget for dig! Følg med, når vi viser dig, hvordan du opsætter en Windows 10 VM i VMware!

Inden vi begynder

I denne vejledning gennemgår vi, hvordan du opsætter Windows 10 som en virtuel maskine i VMware Workstation 16. Af denne grund skal du downloade og installere VMware Workstation 16 for at følge med i denne vejledning.

Hvis du bruger en senere version af VMware på din pc, skal du opgradere til den nyeste version. Hvis du er på Ubuntu, har vi skrevet en fremragende, letforståelig guide til, hvordan du installerer VMware Workstation 16 på Ubuntu. Følg den for at få VMware Workstation 16 på Ubuntu.

Dem på Linux, men ikke på Ubuntu, gå over til VMware.com og download det seneste installationsprogram for at få appen til at virke.

Downloader Windows 10 til Linux

Før du kan oprette en VM i VMware Workstation 16 i Windows 10, skal du downloade en Windows 10 ISO til Linux. Heldigvis uddeler Microsoft sit operativsystem gratis, selvom du bliver nødt til at købe en licens for at få mest muligt ud af det.

  Sådan indstilles et netværk som offentligt eller privat i Windows 10

For at få fingrene i Windows 10 til VMware, skal du gå over til Microsoft.com, på Windows 10 ISO-siden. På ISO-siden skal du se efter området “Vælg udgave”.

I området “Vælg udgave” skal du klikke på rullemenuen. Når du har klikket på rullemenuen, skal du vælge “Windows 10” under afsnittet “Opdatering til Windows 10 oktober 2020”.

Når du har valgt “Windows 10” i rullemenuen, skal du klikke på den blå “Bekræft” knap for at bekræfte det valg, du har foretaget. Så snart du har valgt knappen “Bekræft”, vises sektionen “Vælg produktsprog”.

Find rullemenuen “Vælg et” i sektionen “Vælg produktsprog”, og klik på den. Vælg derefter det sprog, du taler, og klik på knappen “Bekræft” for at bekræfte dit valg.

Når du har valgt dit sprog, vises to downloadmuligheder. Disse downloadmuligheder er “32-bit download” og “64-bit download.” For de fleste VMware-brugere er 64-bit muligheden bedst. Men hvis du har brug for 32-bit, skal du vælge det i stedet.

Når du klikker på en downloadknap på Windows 10 ISO-siden, begynder din browser at downloade en Windows 10 ISO-fil. Denne ISO-fil er cirka 5,8 GB i størrelse, så det kan tage lidt tid at færdiggøre.

  Sådan sikkerhedskopieres et WordPress-websted på Linux

Når downloadprocessen er færdig, skal du gå videre til næste afsnit i vejledningen.

Oprettelse af den nye Windows 10 VM på Linux

For at oprette den nye Windows 10 VM på Linux skal du starte med at åbne VMware Workstation 16 på Linux-skrivebordet. Du kan gøre dette ved at søge efter “VMware Workstation” i app-menuen. Når appvinduet er åbent, skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor for at få din Windows 10 VM opsat.

Trin 1: På fanen “Hjem” skal du finde knappen “Opret en ny virtuel maskine”, og vælge den med musen. Ved at vælge denne mulighed starter du guiden til oprettelse af VM.

Inde i guiden til oprettelse af VM, vælg “Typisk (anbefales)”, og klik på knappen “Næste” for at fortsætte til næste side i guiden.

Trin 2: Find indstillingen “Brug ISO-billede”, og vælg den med musen. Klik derefter på “Gennemse” for at åbne Linux-filbrowservinduet. Søg derefter efter den Windows 10 ISO-fil, du downloadede tidligere.

Trin 3: På næste side skal du indtaste Windows 10-produktnøglen (hvis du har en). Vælg derefter den version af Windows 10, du foretrækker at installere, under “Version af Windows til installation”.

Trin 4: Indtast dit fulde navn (første og sidste) under “Tilpas Windows” samt din adgangskode. Du skal også indtaste din adgangskode en anden gang i “Bekræft”-boksen.

  Sådan viser du File Explorer's forhåndsvisningsrude på Windows 10

Når du har tilpasset Windows, skal du klikke på knappen “Næste”.

Trin 5: Du skal navngive din VM. Som standard vil VMware Workstation 16 foreslå et navn. Lad det stå tomt, eller indtast dit eget navn til Windows 10 VM. Når du er færdig, skal du vælge knappen “Næste”.

Trin 6: Vælg “Gem virtuel disk som en enkelt fil”. Klik derefter på knappen “Næste” for at bekræfte din Windows 10 VM’s drevtype. På den næste side skal du klikke på knappen “Udfør” for at afslutte oprettelsen af ​​VM’en.

Når du klikker på knappen “Udfør”, vil VMware oprette din disk og færdiggøre din VM. Når færdiggørelsen er færdig, åbner den automatisk Windows 10 VM i VMware Workstation.

Installation af Windows 10 i en VM

Når Windows 10 VM er oprettet i VMware Workstation 16, er den svære del slut. Herfra skal du gennemgå Windows 10-installationen. Heldigvis, da alt var udfyldt på forhånd (bruger, produktnøgle osv.), behøver du ikke at gøre noget.

Du skal blot læne dig tilbage og lade VMware Workstation-appen gennemgå Windows 10-installationsprocessen. Vær tålmodig, da det kan tage lidt tid. Når processen er fuldført, er du klar til at bruge din Windows 10 VM i VMware 16 på Linux!

Har du brug for at køre Ubuntu i en virtuel maskine? Vi har dig dækket.