Sådan får du adgang til en VMWare delt mappe på Ubuntu

Har du en Ubuntu VM i VMware Workstation og ønsker at dele en mappe med den, men kan ikke finde ud af det? Hvis ja, er denne guide noget for dig! Følg med, når vi gennemgår, hvordan du får adgang til VMware-delte mapper på Ubuntu!

Inden vi begynder

Denne artikel dækker VMware Workstation 16, der bruger Ubuntu som et gæsteoperativsystem. Af denne grund skal du have VMware Workstation 16 installeret på dit værtsoperativsystem.

Værtsoperativsystemet i denne vejledning er Arch Linux. Det er blevet testet grundigt, og VMware 16 er tilgængelig til installation gennem Arch Linux AUR.

Når det er sagt, behøver du ikke bruge Arch Linux som dit værts-OS. VMware Workstation 16 kan også installeres på andre Linux-operativsystemer og Mac OS og versioner af Microsoft Windows.

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du installerer VMware Workstation 16 på dit værtsoperativsystem, eller hvis du bruger en ældre version, skal du først installere VMware Workstation 16 for at fortsætte med denne vejledning. For mere information, klik på dette link her.

  Få WP 8.1 & Cortana til at læse citater til dig

Opsætning af en Ubuntu VM

Før du kan få adgang til en delt mappe, skal du oprette en Ubuntu-gæste-VM i VMware Workstation 16. Gå over til Ubuntu.com, og gennemgå processen med at konfigurere og opsætte en Ubuntu VM i VMware.

Alternativt, hvis du ikke ønsker at konfigurere en VM fra bunden, kan du downloade et forudkonfigureret VMDK-billede direkte fra OSboxes.org. De distribuerer mange udgivelser af Ubuntu til VMware såvel som virtualbox.

Når du har fået konfigureret din Ubuntu VM, skal du tænde den og starte den op. Når VM’en er tændt, skal du logge ind på din brugerkonto ved hjælp af de brugeroplysninger, der blev oprettet under installationsprocessen.

Tilføjelse af en delt mappe til Ubuntu VM

For at tilføje en delt mappe til din Ubuntu VM, skal du gå ind i VM-indstillingerne i VMware. For at gøre dette skal du gå til VMware Workstation 16 UI og højreklikke på Ubuntu VM.

Efter at have højreklikket på Ubuntu VM, vælg “Indstillinger.” Når du klikker på knappen “Indstillinger”, vises et vindue med “Virtual Machine Settings” på skærmen. På denne skærm vil du se to faner. Disse faner er “Hardware” og “Indstillinger”.

  Hvad er en ISO-fil? Sådan åbner du ISO-billedfiler

Find fanen “Valgmuligheder”, og klik på den med musen. Derefter, når du kommer til området “Indstillinger”, vil du se en sidebjælke i venstre side. I denne sidebjælke er der tonsvis af muligheder tilgængelige.

Kig gennem sidebjælken “Valgmuligheder” for “Delte mapper”. Vælg “Delte mapper”, og klik på boksen “Altid aktiveret”. Denne boks vil til enhver tid aktivere Delte mapper i Ubuntu VMware VM.

Bemærk: Hvis du kun har brug for delte mapper i en begrænset periode, så overvej i stedet at vælge “Aktiveret indtil næste sluk eller suspender”.

Efter at have aktiveret understøttelse af delt mappe i VM’en, skal du tilføje din delte mappe. Gå til boksen “Mapper”, og klik på knappen “+ Tilføj” med musen. Brug derefter filbrowseren til at gøre en mappe på Host OS tilgængelig for Ubuntu VM.

Når du har valgt din mappe, skal du klikke på knappen “Gem” for at anvende dine indstillinger for delt mappe på VM’en.

Få adgang til delt mappe i Ubuntu

Når den delte mappe er monteret i VMware, vil den automatisk være tilgængelig i Ubuntu VMware Workstation VM via mappen /mnt/hgfs/. Du kan få adgang til dine delte filer enten via kommandolinjeterminalen eller Ubuntu filhåndtering.

  Sådan skifter du til adgangskodelås på iPhone X

For at få adgang til din delte mappe og filer via filhåndteringen skal du gøre følgende. Åbn først Ubuntu filhåndtering. Klik derefter på knappen “Andre placeringer”. Find “Computer”-ikonet i området “Andre placeringer”, og klik på det for at få adgang til rodmappen.

Find mappen “mnt” inde i rodmappen og klik på den. Vælg derefter mappen “hgfs”. I denne mappe kan du se din delte mappe fra Host OS. Klik på den for at få adgang til dine filer.

For at bogmærke den delte mappe skal du gøre følgende. Først skal du klikke på “hgfs” elementet i adresselinjen. Når du har klikket på “hgfs”, vises en menu. I denne menu skal du vælge knappen “Tilføj til bogmærker” for at tilføje den til sidebjælken.

Når først “hgfs”-mappen er på sidebjælken som et bogmærke, vil du altid hurtigt kunne få adgang til dine delte filer på et øjeblik.

Få adgang til mappen via kommandolinjen

For at få adgang til dine delte filer via Linux-terminalvinduet skal du bruge følgende cd-kommando.

cd /mnt/hfgs/

Herfra kan du få adgang til din delte mappe direkte fra kommandolinjen. Hvis du gerne vil se indholdet af denne mappe, skal du køre kommandoen ls. Det vil vise alt i mappen.