Sådan laver du en YouTube-playliste med dine yndlingsvideoer

Nøgle takeaways

 • Opret YouTube-afspilningslister for at sammensætte og organisere dine yndlingsvideoer om specifikke emner for nem visning og deling.
 • Find indhold til din playliste ved at søge på YouTube ved at bruge filtre til at tilpasse resultaterne baseret på dine præferencer.
 • Tilpas din afspilningsliste ved at tilføje videoer, justere privatlivsindstillinger, omarrangere rækkefølgen af ​​videoer og bruge specifikke videominiaturer som afspilningslisteforside. Dette hjælper dig med at kurere og forbruge indhold på en mere organiseret måde.

Selvom du ikke er YouTuber, kan du stadig kurere indhold på platformen ved at oprette YouTube-playlister. Her er alt, hvad du behøver at vide om at lave en YouTube-playliste fuld af dine yndlingsvideoer.

1. Find indhold til din YouTube-playliste

YouTube-playlister handler om at sammensætte indhold, så det er nemmere for folk at se videoer om et bestemt emne.

Hvis du uploader dine egne videoer, kan det være ret nemt at finde dette indhold. Lad os dog sige, at du vil oprette en YouTube-playliste ud fra indhold, som andre personer har lagt op. Lad os også sige, at du vil samle dine yndlingsvideoer om et bestemt emne ét sted og dele denne liste med andre mennesker.

Det betyder, at du skal søge efter dette indhold. Lad os sige, at du vil oprette en afspilningsliste med videoer om tips til at bygge din første pc. Gå først til YouTube og log ind på din konto. Vælg derefter søgelinjen og indtast dit søgeord. Når søgeresultatsiden vises, skal du bruge de forskellige filtre til at tilpasse resultaterne.

  Sådan redigerer du dine videoer i YouTube Studio

2. Opret en YouTube-afspilningsliste, og føj indhold til den

Efter lidt søgning vil du finde videoer, der passer til emnet for din afspilningsliste. Men før du tilføjer en video til en afspilningsliste, kan det være en god idé at gennemgå den. I dette tilfælde skal du klikke på videoen fra søgeresultatsiden for at se den.

Følg derefter disse trin for at lave en YouTube-playliste og tilføje videoen til den:

 • Klik på menuknappen med tre prikker under videoen. Når du klikker på knappen, vil en ny pop op-menu dukke op.
 • Vælg Gem for at få vist en anden pop op-menu. Du kan gemme videoen på en tidligere oprettet YouTube-afspilningsliste fra listen eller oprette en helt ny. Lad os oprette en ny liste til denne tutorial.
 • Klik på Opret en ny afspilningsliste. Når du har klikket på Opret en ny afspilningsliste, udvides denne pop op-menu yderligere.
 • Indtast navnet på din afspilningsliste.
 • Vælg derefter dine foretrukne privatlivsindstillinger. Som standard indstiller YouTube tilpassede afspilningslister som private, hvilket betyder, at kun du kan se dem. Hvis du gerne vil tilpasse din playlistes privatlivsindstillinger, skal du klikke på Privat under Privatliv og vælge en af ​​de to andre muligheder: Ikke-listet (afspilningslisten kan kun ses af andre, hvis de har det direkte link) eller Offentlig (afspilningslisten er synlig for alle søger på YouTube).
 • Når du navngiver din video og justerer dens privatlivsindstillinger, skal du klikke på Opret.
 •   Deaktiver mellemrumstastens Page Down-funktion på YouTube

  Når du har klikket på Opret, opretter YouTube din afspilningsliste, og den valgte video tilføjes. Du vil se en pop op-bekræftelse, hvis handlingen er vellykket.

  Du kan fortsætte med at tilføje videoer til din afspilningsliste ved at trykke på menuen med tre prikker > Gem under hver ny video, du ser. Marker derefter afkrydsningsfeltet ud for den afspilningsliste, som du vil tilføje videoen til.

  Du kan også tilføje en video direkte fra søgeresultatsiden. Klik på menuen med tre prikker i højre side af videoen på søgeresultatsiden, og vælg derefter Gem til afspilningsliste.

  På samme måde kan du tilføje en YouTube Short til din playliste, mens du er på søgeresultatsiden.

  3. Sådan finder du den YouTube-playliste, du har oprettet

  Når du har alle de videoer, du har brug for til din afspilningsliste, vil du gerne gå tilbage til listen og rode med indstillingerne. Men hvordan finder du din YouTube-playliste på din kanal, især hvis du indstiller din YouTube-videoafspilningsliste til privat?

  Hvis du går til øverste højre hjørne af din skærm og klikker på dit profilikon og derefter klikker på Se din kanal, bliver du ført til din kanalskærm. Vælg fanen Afspilningslister for at se alle dine brugerdefinerede afspilningslister.

  Alternativt kan du finde din afspilningsliste ved at klikke på knappen Vis mere under Dig på YouTubes venstre sidebjælke, hvor du finder din Se senere-afspilningsliste. Du vil se en liste under indstillingen Se senere, inklusive den afspilningsliste, du lige har oprettet, og dem, du har gemt fra andre personer. Du skal muligvis klikke på Vis mere for at se din afspilningsliste.

    Opret screencasts og upload dem direkte til YouTube [Windows]

  Når du kan se din afspilningsliste, skal du klikke på dens navn, og du vil blive ført til afspilningslistens skærm.

  4. Sådan redigerer og tilpasser du din YouTube-afspilningsliste

  Når du er på en afspilningslistes skærm, vil du se grundlæggende oplysninger, som du har brug for at vide om din afspilningsliste. Til højre for det vil du se en række miniaturebilleder og titlerne på de videoer, du har tilføjet.

  For at tilpasse din YouTube-playliste yderligere skal du klikke på knappen Rediger ved siden af ​​titlen eller beskrivelsen. Du kan også ændre privatlivsindstillingerne, hvis du vil, ved at klikke på Privat (hvis du ikke ændrede privatlivsindstillingerne, mens du oprettede afspilningslisten) og derefter vælge en anden mulighed.

  Du kan også omarrangere videoerne i afspilningslisten ved at bruge træk-og-slip-knapperne i venstre side af hver video. Hold markøren over de to vandrette linjer i venstre side af en video, og træk og slip den derefter til den ønskede position på afspilningslisten.

  For at bruge en bestemt videos thumbnail som afspilningslistens cover skal du holde markøren over videoen og klikke på menuen med tre prikker til højre for videoen. Vælg derefter Indstil som miniaturebillede af afspilningsliste fra pop op-menuen. Denne menu indeholder også andre nyttige muligheder, såsom at fjerne en video fra en afspilningsliste, flytte til toppen eller bunden, gemme i Se senere og endda tilføje en video til en anden afspilningsliste.

  YouTube har en masse nyttige værktøjer, der hjælper dig med at sammensætte og dele dine yndlingsvideoer. YouTubes afspilningslistefunktion giver en måde at kurere indhold omkring et emne, du vil udforske. Du kan lave en YouTube-playliste og arrangere indholdet i den rækkefølge, du ønsker, for bedre forbrug. Dette sikrer, at dit indholdsforbrug er bedre organiseret, især hvis du prøver at lære noget nyt.