Lenovo ThinkBook Plus Gen 4 anmeldelse: Marred by E-ink

Nøgle takeaways

  • Lenovos ThinkBook Plus Gen 4 er en førsteklasses business-notebook med en drejelig OLED-skærm og en sekundær e-ink-skærm.
  • OLED-skærmen er levende og imponerende, men e-ink-panelet er overvældende og svært at bruge.
  • ThinkBook Plus Gen 4’s høje pris, trange tastatur og manglende udvidelsesmuligheder gør den til et tvivlsomt køb sammenlignet med andre 2-i-1 bærbare computere.

Tager prisen “Best of CES 2023” hjem, Lenovos ThinkBook Plus Gen 4 (introduceret som “ThinkBook Plus Twist”), er en førsteklasses business-notebook, der passer til semi-anstrengende arbejde, videomøder og afslappet browsing. Den har en fremragende højttaleropsætning, en levende og drejelig hoved-OLED-skærm og helt unikt en sekundær e-ink-skærm.

Mens den farverige 12-tommer e-ink-skærm aflaster lidt øjenbelastning, slutter fordelene stort set der. Tilføj et trangt tastatur, et astronomisk prisniveau og ringe mulighed for at udvide eller opgradere, så falder ThinkBook Plus Gen 4 til fordel for overlegne (og mere overkommelige) 2-i-1 bærbare computere.

Lenovo ThinkBook Plus Gen 4

$1368 $1550 Spar $182

Mens Lenovo ThinkBook Plus Gen 4 2-i-1 bærbare computer har nogle forløsende kvaliteter, kommer den i sidste ende til kort med at levere funktioner, der matcher prisen på $3.000. Nyd den primære OLED-skærm; undgå e-ink-panelet for enhver pris.

Operativsystem Windows 11

CPU 13. generation af Intel Core i7-1355U

GPU integreret Intel Iris Xe

RAM 16GB DDR5

Lagerplads 512GB

Batteri 56Wh

Skærm (størrelse, opløsning) 13,3 tommer, 2880 x 1800

Kamera FHD 1080p

Porte 2x Thunderbolt 4, 1x 3,5 mm hovedtelefon- og mikrofonstik

Vægt 2,98 lbs (1,35 kg)

Mærke Lenovo

Fordele

  • Fremragende hoved OLED-skærm
  • Fantastiske højtalere
  • Roterende hængsel design

Ulemper

  • Forfærdeligt e-ink panel
  • Ubehageligt tastatur og pegefelt
  • Utrolig pris

Design: Pænt koncept, mangelfuld udførelse

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Nok det vigtigste aspekt ved ThinkBook Plus Gen 4, det drejelige hængsel og de dobbelte skærme er fantastiske på papiret – men kommer til kort, hvor det tæller.

Det roterbare skærmdesign er fantastisk til at præsentere for et publikum eller vise en hurtig grafik til en kollega, der sidder ved siden af ​​dig. Som en ekstra bonus er OLED-skærmen fantastisk – det er e-ink-panelet, der får mig til at klø mig i hovedet. Mere om det senere. Til det overordnede udseende og følelse.

Med et cool gråt chassis og et design helt i metal er dette et slankt og poleret bærbart design – det kan man ikke benægte. Spørgsmålet er, om du kan lide udseendet af e-ink-panelet eller ej, som er på fuld skærm til verden, medmindre du har drejet OLED-panelet væk fra tastaturet.

På trods af ThinkBook Plus Gen 4’s MIL-STD 810H pålidelighedsstandard, stiller dette et spørgsmålstegn i holdbarhedskolonnen. Hvor din bærbare computer normalt ville have et metal-muslingehus, der beskytter skærmen indeni, har denne glas, der vender mod himlen eller jorden, uanset hvordan du vender den. En kvalitetsetui og lidt planlægning kan være med til at beskytte din investering på flere tusinde dollars.

  Løs problemet med Outlook afbrudt fra serveren på kun 5 minutter

Med en vægt på 1,35 kg er dette ikke den letteste bærbare computer i verden, men det er en respektabel vægt, der giver en førsteklasses følelse i hånden.

OLED-skærm: Fuld af liv

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Den primære 13,3-tommer OLED-skærm er, hvor denne 2-i-1 virkelig skinner. Uanset om du er hårdt på arbejde eller slapper af for at nyde et par episoder, vil den livlige og respektfuldt lyse (ved 400 nits) skærm ikke svigte dig.

Denne skærm tilbyder en skarp kontrast til det middelmådige e-ink-panel og er en skærm, jeg faktisk nyder at arbejde på. Farverne popper godt op, 60hz opdateringshastigheden er ikke ultra glat, men den er heller ikke for lurvet, og 13,3 tommer er en fin størrelse til de fleste opgaver.

E-Ink Display: Hvem vil du ringe til?

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Et ord kommer til at tænke på, når jeg tænker på ThinkBook Plus Gen 4’s 12-tommer e-ink-skærm: Ghosting.

Seriøst, denne ting er næsten umulig at bruge til produktivitet. Læser du et afsnit? Jo da. Scroller du ned for at læse afsnittet efter det? Jeg håber, du er klar til lange opdateringstider og svimlende spøgelseseffekter, mens du scroller.

Og er e-ink ikke beregnet til at spare betydelig batterilevetid? Som jeg diskuterer senere i anmeldelsen, er det simpelthen ikke tilfældet. Det ser ud til, at det gør det modsatte, ved at tygge sig igennem din produktivitetstid i et misforstået forsøg på at skille sig ud fra mængden.

Ydeevne: Håndterer de fleste fungerer godt

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Et område, ThinkBook Plus Gen 4 ikke skuffer, er ydeevnen. Spækket med avanceret Intel-hardware (og det må hellere være til denne pris), der er nok processorkraft her til at håndtere de fleste daglige opgaver med lethed. At tjekke din e-mail, tage noter, surfe på nettet og noget let til moderat foto- og videoredigering er ikke noget problem for den 13. generation af Intel Core i7-1355U og 16 GB DDR5X RAM, som findes i denne bærbare computer.

Du kan endda køre nogle lettere spil som Minecraft eller Rocket League, men som et resultat af den integrerede Intel Iris Xe-grafik skal du ikke forvente at skrue op for indstillingerne i dine yndlingstitler og opretholde 60FPS (eller endda 30FPS i mange tilfælde ).

Jeg kørte ThinkBook Plus Gen 4 gennem både PCMark og Geekbench, og som du kan se fra resultaterne, er den overordnede ydeevne bestemt respektabel, men den slår ikke helt højere systemer.

2022 MacBook Air, en anden almindelig bærbar computer for produktivitet, opnåede en single-core score på 2.575 på Geekbench sammenlignet med ThinkBooks 1.838. Multicore-score mellem de to bærbare computere er tilsvarende uoverensstemmende, hvor Air tilbyder 9.649 til ThinkBooks 6.799.

OpenCL GPU-score er den store differentiator her (til ingen overraskelse), med MacBook Airs 25.256 mere end en fordobling af ThinkBook Plus Gen 4’s 12.660 rating.

  Hvordan finder man hvilket CMS der bruges på en hjemmeside?

Den gennemsnitlige PCMark-score er omkring 5.100, så ThinkBook overgår den gennemsnitlige bærbare computer med en rating på 5.662.

Åbn så mange Chrome-faner, som du har brug for; bare forvent ikke at gnide albuer med NASA’s supercomputer.

Højttalere: Intet behov for opgraderinger

Da jeg kastede den klassiske julefilm The Polar Express på, blev mit fokus først trukket til de livlige farver på hoveddisplayet. Det blev hurtigt overskygget af klar, stansende lyd, der brølede ud og greb min opmærksomhed.

“Wow,” tænkte jeg ved mig selv, “man får ikke typisk sådan nogle højttalere på en business laptop.” Jeg forventede ikke, at der skulle komme sprød, blomstrende lyd fra ThinkBook Plus Gen 4, men jeg blev positivt overrasket. Ved maksimal lydstyrke er det bestemt for højt til at nyde behageligt, medmindre den bærbare computer sidder et betydeligt stykke væk. Dette gør det til en fantastisk mulighed for ambient musik under ferier eller familiesammenkomster.

Dolby Atmos er at takke for den rige, fulde lydkvalitet, der er tilgængelig på ThinkBook Plus Gen 4. Dette er et stort plus for 2-i-1, selvom jeg ville tænke to gange om at udskyde dine penge for en smart sløjfe på en overall. skuffende pakke.

Webcam og mikrofoner: Mudret, men godt nok

FHD 1080p webcams er ikke noget at skrive hjem om. De gør arbejdet med den sædvanlige sløring og kornethed, du finder på de fleste integrerede bærbare webcams.

Du vil ikke optage den næste spillefilm med Lenovos ThinkBook. Men du kan absolut komme igennem et videomøde med en gruppe kolleger.

Hvad angår dual-mic-arrayet, vil du se en mærkbar forbedring i forhold til webcam-kvaliteten. Under et testopkald sagde modtageren, at de tydeligt kunne forstå mig uden behov for justeringer i positionering eller indstillinger.

Tastatur og pegefelt: Stiv og trang

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Når det kommer til bærbare computere til virksomheder, er skrivning nøglen. Det er netop derfor, jeg ville ønske, at ThinkBook Plus Gen 4’s tastatur ikke var så trangt.

Selvom den kun har en 13-tommer ramme at arbejde med, vil jeg meget hellere vælge at få lavet mine noter på en MacBook Air end denne version af Lenovos ThinkBook. Tastefejl efterfulgt af frustrerede backspaces var en almindelig hændelse. Endnu værre, tastaturets skrivefornemmelse lader noget tilbage at ønske. Jeg har anmeldt (og nydt) Lenovos ThinkPad E14 Gen 2, så jeg kan respektere et fjedrende, flydende ThinkPad-tastatur, når mine fingre støder på et. Plus Gen 4 føles på den anden side stiv og robotagtig; Jeg kan ikke lade være med at tænke “jeg vil meget hellere bruge et eksternt tastatur”, når jeg lægger hænderne på det kolde grå ydre.

Desværre for pegefeltet overføres mange af de samme klager. Det er en anstændig størrelse, og jeg havde ingen problemer med at rulle og bruge trykbevægelsen til at venstreklikke. At trykke pegefeltet ned, er dog der, hvor irritationen begynder. Det er ikke klart, hvor venstreklikket slutter, og højrekliksområdet begynder, hvilket fører til almindelige side tilbage input efter at have forsøgt at åbne et link i en ny fane. Den haptiske feedback fra klikkene føles også stiv og ubehagelig, hvilket får mig til at ønske mig en almindelig gammel mus til at ledsage mine browsingbestræbelser.

  Forebyg datalækage og bevar privatlivets fred [+8 Tools]

Pen: Sejt, men unødvendigt

En smart inklusion, Lenovo Base Pen 4.0 kan hjælpe med improviseret notetagning eller skitsering, men i slutningen af ​​dagen er det næsten altid nemmere at åbne en tom tekstfil og lade fingrene skrive.

E-blæk-displayet ville give Base Pen et større formål, men da det næsten altid er en smerte at bruge, endte jeg med at afskrive pennetilbehøret som en nyhed. Kombineret med OLED-skærmen er det en anstændig digital kunsttablet, så der er et glimt af forløsning i den forstand.

Der er heller ikke noget sted at opbevare pennen på selve den bærbare computer, hvilket betyder, at du enten skal lede efter et etui, der har en lomme til at holde den, eller også skal du holde styr på en flydende stylus ved siden af ​​din oplader og ThinkBook Plus Gen 4 selv.

Batteri: Gå ikke langt fra en stikkontakt

Batteriet på 56 Wh, der findes i ThinkBook Plus Gen 4, konkurrerer ikke med det bedste af det bedste, og det kommer heller ikke i nærheden. I gennemsnit var jeg i stand til at bruge mellem fem og seks timers batterilevetid på en enkelt opladning, afhængigt af opgaven.

Det er ikke engang en hel dags arbejde, endsige nok batteri til lidt afslapning efter arbejde. Hvis du vil forblive produktiv, skal du have din oplader i nærheden. Der er nogle gode nyheder: 65W opladningsadapteren er ret hurtig, og genoplader min anmeldelsesenheds batteri fuldt ud på omkring 45 minutter.

Så hvis du kan forblive bundet til en stikkontakt (hvilket ikke er noget, du typisk vil have ud af en bærbar computer) eller medbringe en batteribank, kan de hurtige opladningsmuligheder redde dig fra en hovedpine med lavt batteriniveau midt på arbejde.

Forbindelse: Begrænset, men kan udvides

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Ser man på Lenovo ThinkBook Plus Gen 4’s kanter, er der en god chance for, at du ikke vil blive imponeret over det tilgængelige portvalg.

Du finder i alt to Thunderbolt 4-porte (en på hver side) og et enkelt 3,5 mm hovedtelefon- og mikrofonstik. Det er det.

Heldigvis er det nemt nok at udvide dette tilslutningsvalg. Tilslut en prisvenlig USB-C-hub, og du har adgang til alt, hvad du kan få brug for til arbejde og afslapning.

Skal du købe Lenovo ThinkBook Plus Gen 4?

Medmindre du har desperat behov for en 2-i-1 bærbar computer, der både har en OLED-skærm og en farve-e-ink-skærm, kan jeg ikke anbefale Lenovo ThinkBook Plus Gen 4.

Prisen på $3.000+ er simpelthen for høj til at retfærdiggøre de utallige ulemper i flere vigtige aspekter af den bærbare computer. Du er bedre stillet ved at ofre det ubehagelige e-ink-panel og spare noget seriøs dej ved at vælge en anden 2-i-1 som Microsoft Surface Pro 9 eller Lenovos egen Yoga 9i.

Lenovo ThinkBook Plus Gen 4

$1368 $1550 Spar $182

Mens Lenovo ThinkBook Plus Gen 4 2-i-1 bærbare computer har nogle forløsende kvaliteter, kommer den i sidste ende til kort med at levere funktioner, der matcher prisen på $3.000. Nyd den primære OLED-skærm; undgå e-ink-panelet for enhver pris.