Sådan installeres SmartGit på Linux

SmartGit er et værktøj til Mac OS, Linux og Windows for udviklere, der arbejder med Git og SVN. Det kommer med specielle integrationer med GitHub, BitBucket og andre. I denne guide viser vi dig, hvordan du installerer SmartGit-appen på Linux.

Sådan installeres SmartGit på Ubuntu

SmartGit er tilgængelig for Ubuntu Linux-brugere via SmartGit-webstedet. Desværre er der ikke en måde at installere det direkte gennem Ubuntu-softwarekilderne. For at komme i gang med installationen af ​​SmartGit på Ubuntu skal du åbne et terminalvindue.

For at åbne et terminalvindue på Ubuntu-skrivebordet skal du trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen og start den på skrivebordet på den måde.

Når du har et terminalvindue åbent og klar til brug på Ubuntu-skrivebordet, skal du bruge kommandoen wget til at downloade den seneste DEB-pakke til SmartGit.

wget https://www.syntevo.com/downloads/smartgit/smartgit-20_2_5.deb

Efter at have downloadet DEB-pakken til din Ubuntu-pc, kan installationen begynde. Først skal du bruge apt install-kommandoen nedenfor, og konfigurere SmartGit DEB-pakken. Husk, at fordi pakken er installeret med apt install i stedet for dpkg, er der ingen grund til at rette afhængigheder bagefter.

sudo apt install ./smartgit-20_2_5.deb

Sådan installeres SmartGit på Debian

SmartGit fungerer på Debian Linux, da den officielle hjemmeside har et link til DEB-pakken. For at starte installationsprocessen skal du åbne et terminalvindue. Du kan åbne et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet eller ved at søge efter “terminal” i appmenuen.

Når terminalvinduet er åbent og klar til brug, skal du bruge kommandoen wget til at downloade den seneste DEB-pakkeudgivelse af SmartGit til din Debian Linux-pc.

wget https://www.syntevo.com/downloads/smartgit/smartgit-20_2_5.deb

Efter at have downloadet den seneste udgivelse af SmartGit til din Debian-pc, kan installationen begynde. Brug kommandoen dpkg nedenfor, installer DEB-pakken. Husk fejl juli pop op under installationen. De kan rettes senere.

sudo dpkg -i smartgit-20_2_5.deb

Når pakken er sat op på Debian, bliver du nødt til at rette eventuelle afhængighedsfejl juli er opstået. For at gøre dette skal du bruge kommandoen apt-get install -f nedenfor.

sudo apt-get install -f

Sådan installeres SmartGit på Arch Linux

SmartGit-applikationen er tilgængelig for Arch Linux-brugere at installere via AUR. For at komme i gang med det, skal du åbne et terminalvindue. For at gøre det skal du trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søge efter “Terminal” i appmenuen.

Når terminalvinduet er åbent og klar til brug, skal du installere både “Git”- og “Base-devel”-pakkerne på din computer. Disse programmer er nødvendige for at interagere med AUR. For at installere dem, brug pacman-kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S git base-devel

Efter opsætning af de to pakker, skal du installere Trizen AUR-hjælperen. Dette program vil gøre det meget lettere at opsætte SmartGit på Arch Linux. For at gøre det skal du indtaste kommandoerne nedenfor i rækkefølge.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen

makepkg -sri

Når Trizen-programmet er sat op på dit system, skal du bruge trizen -S-kommandoen til at få SmartGit-applikationen op at køre.

trizen -S smartgit

Sådan installeres SmartGit på Fedora

For at konfigurere SmartGit på Fedora Linux, er dit bedste bud at installere det som en Flatpak fra Flathub app-butikken. For at få appen til at virke, følg installationsinstruktionerne til Flatpak længere nede i denne artikel.

Sådan installeres SmartGit på OpenSUSE

SmartGit er tilgængelig for OpenSUSE-brugere via Flatpak og kun Flatpak. For at få det til at fungere på dit system, følg venligst Flatpak installationsinstruktionerne.

Sådan installeres SmartGit på Flatpak

SmartGit distribueres på Flatpak via Flathub app store. Hvis du gerne vil installere det, skal du først konfigurere Flatpak runtime samt Flathub app store. For at starte skal du installere “flatpak”-pakken på din computer ved hjælp af din pakkehåndtering.

Hvis du ikke kan få Flatpak runtime konfigureret på egen hånd, skal du ikke bekymre dig. Vi har dig! Følg med i vores dybdegående guide til, hvordan du opsætter Flatpak-runtime på dit system.

Når du har konfigureret Flatpak-runtiden, er næste trin at konfigurere Flathub-app-butikken. For at gøre det skal du bruge følgende flatpak remote-add kommando nedenfor. Denne kommando tilføjer Flathub.

sudo flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Til sidst skal du installere SmartGit-applikationen på din computer ved hjælp af flatpak-installationskommandoen.

sudo flatpak install flathub com.syntevo.SmartGit