Tjek systemkompatibilitet for Windows 11 med Health Check-appen

Windows 11 er officielt blevet annonceret. Det vil vare noget tid, før en stabil udgivelse er tilgængelig, men for dem, der er interesserede, og har en ekstra bærbar computer liggende, kan du tjekke pre-release-versionen. Det er uklart, om opgraderingen fra Windows 10 til Windows 11 vil være gratis eller ej.

Systemkompatibilitet Windows 11

Microsoft har udgivet en liste over minimumshardwarekrav at køre Windows 11. De er ikke for krævende, og det betyder, at de fleste systemer, der er i stand til at køre Windows 10, vil kunne køre Windows 11.

Disse krav er;

  Sådan repareres Windows 10 genkender ikke Android-telefon

Processor: 1 gigahertz (GHz) eller hurtigere med 2 eller flere kerner
Hukommelse: 4 GB RAM
Systemfirmware: UEFI, sikker opstart
TPM Trusted Platform Module (TPM) version 2.0 (hvordan man tjekker TPM)
Grafikkort DirectX 12-kompatibel grafik / WDDM 2.x
Skærm: Større end 9 tommer med minimum 720p opløsning

For specifikke funktioner kan du tjekke den detaljerede liste og se, hvilken hardware der er nødvendig for en bestemt funktion. Baseret på listen ovenfor kan 4 GB RAM-kravet være det, der udelukker de fleste systemer fra at opgradere til Windows 11.

Windows 11 Health Check app

Dengang Windows 10 blev udgivet, tillod Microsoft brugere at kontrollere, om deres system var kompatibelt med det nye OS eller ej via opgraderingsværktøjet. Den har frigivet og derefter fjernet Health Check-appen. Det udfører et kompatibilitetstjek på dit system for at se, om det vil køre Windows 11.

  Sådan opretter du en skrivebordsgenvej til planlagte opgaver på Windows 10

Microsoft har fjernet det, men du kan stadig få det fra online repositories som Softpedia.

Download Health Check-appen.
Kør MSI-filen og installer den.
Åbn appen, og klik på Tjek nu.

Upræcise resultater

Microsoft tog Health Check-appen ned, fordi mange brugere klagede over, at den gav fejlagtige resultater. Mine egne test viste, at mit system ikke er kompatibelt med Windows 11, fordi processoren ikke opfylder kravene, hvilket er forkert. Min processor er mere end i stand til at køre Windows 11 baseret på systemkravene udgivet af Microsoft. Appen har tydeligvis problemer, som Microsoft er opmærksom på.

  Sådan aktiveres Webp Support In Edge på Windows 10

Hvis du vil tjekke, om dit system er kompatibelt med Windows 11, anbefaler vi at se på systemkravene, indtil Microsoft kan finde ud af, hvad der er galt med Health Check-appen.

Konklusion

Windows 11 udkommer ikke snart, men når det sker, vil der helt sikkert være masser af nye systemer frigivet med hardware, der kan køre det. Du har tid til at beslutte, om du vil opgradere dit nuværende system til Windows 11, eller om du vil købe et helt nyt. Som tiden går, vil vi lære mere om Windows 11 og de funktioner, det kommer med, og den hardware, der er nødvendig for at bruge disse funktioner, så hold øje med opdateringerne og tag en informeret beslutning.